ManyG Публикувано Май 10, 2010 Публикувано Май 10, 2010 Препоръчайте ми външна (защото съм на лаптоп ) звукова карта за около 200-300 лв. Разполагам с: Компютър: Due processor 2.2GHz -4gb DDR3 Пулт: Soundcraft Notepad102 Мик: AKG Perception 220 Midi keybord: M-Audio KeyRig 49 Мисля да си взема и един компресор Alesis 3630, но първо искам да си взема аудио интерфейс Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Ако не му трябват два инструментални, и два микрофонни входа ,няма смисъл-цената и е 380лв.Pod studio gx е по-тънкия вариант със 1 инструментален вход.А за 380 кинта днеска скивах страхотно предложение в томан-TC ELECTRONIC DESKTOP KONNEKT 6,обаче е fireware,което е само предимство,разбира се... Цитирай
Ex74 Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Наистина Desktop Konnekt 6 ще бъде мноого по-добър вариант от картата на Line6. Естествено ако трябва да се минава още по-на тънко може да се обърне внимание и на това. http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_23044...tudio_UX_1.html А ето я горната карта. http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_23045...tudio_UX_2.html Цитирай
ManyG Отговорено Юни 3, 2010 Автор Отговорено Юни 3, 2010 Колебая се м/у М-Аudio Fast Track Pro и Еmu Тraker Pre Цитирай
ManyG Отговорено Юни 3, 2010 Автор Отговорено Юни 3, 2010 да но аз нямам Firewire на лаптопа... Цитирай
Nic Toms Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Бих ти препоръ4ал М-Аудиото, защото можеш да подкараш Про Тулс. Цитирай
bmo Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 За малко над 300 - Line6 POD STUDIO UX2 - има USB+S/PDIF За по-тънък вариант - M-audio fast track Цитирай
rosso Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Здравейте. Интересувам се от Line 6 POD Studio UX1 или UX2. Реших да не правя нова тема и затова ще си задам въпросите в тази: 1) Нали мога да си вържа колонките или уредбата 2.0 към интерфейса и да си слушам музика? Какво ще бъде качеството в сравнение с вградена лаптоп звукова карта? Ще ми трябва ли освен преходник нещо друго, за да включа колонките? 2) Трябва ли задължително да има "pad" input за китара с активна електроника, т.к. този вход го има само при UX2, а моята китара е с EMG адаптери? 3) За какво може да се използва S/PDIF изхода? 4) И двете ли идват с еднакъв софтуер или по-скъпият интерфейс има бонусчета? 5) Освен изброените дотук неща, допълнителните изходи и входове и фантомното захранване (при UX2) дали има други съществени разлики между двата модела? Благодаря ви. Поздрави. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 1. Можеш да свържешслушалки/колонки към външния аудио интерфейс, дори е препоръчително да ползваш него, защото ще е гарантирано по-добър от вградената карта. 3. S/PDIF е цифров интерфейс за връзка между аудио устройствата. Може да се ползва за свързването на китарен проц към нея или от нея към аудио система (ресийвър+ колони или активни колони с такъв вход). Цитирай
bmo Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Като ми пристигне UX2 в понеделник, ще ти кажа На мен лично идеята ми беше S/PDIF да го вържа към цифровия вход на аудио картата в компютъра. Би трябвало и такава връзка да може да се направи. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 8, 2010 Отговорено Юли 8, 2010 За какво ти е да го връзваш към другата саунд карта, ползвай си директно тази! Горното е възможно, но не виждам никакъв смисъл... S/PDIF вход ако има може да се ползва с процесор, който има такъв изход - Диджитек, Лайн 6... Така се избягва двойната ЦАП/АЦП конверсия меджу проца и саунд картата! S/PDIF изходите се ползват за към озвучителна аудио система, аз примерно имам 5.1 ресийвър с колони. Цитирай
Yves Отговорено Юли 8, 2010 Отговорено Юли 8, 2010 (Редактирано) 2) Трябва ли задължително да има "pad" input за китара с активна електроника, т.к. този вход го има само при UX2, а моята китара е с EMG адаптери? Благодаря ви. Поздрави. Не е нужно. Аз свиря с активна електроника с UX1. Пад доколкото разбрах е за инструменти от сорта на синтезатори и други. Редактирано Юли 8, 2010 от Yves Цитирай
rosso Отговорено Юли 8, 2010 Отговорено Юли 8, 2010 Добре де... Някой може ли да ми обясни като на МАЛОУМЕН (какъвто явно съм що се отнася до софтуер и хардуер) - мога ли да си вържа най-обикновените компютърни колонки към интерфейса и да си слушам MP3-ки през WinAmp-а без да използвам някакви допълнителни програми и трикове? Просто WinAmp - интерфейс - колонки ??? Аналогично POD Farm - интерфейс - звук през колонките в реално време? Той BabyThomas е написал, че няма проблеми, но ето този в Youtube твърди нещо друго: http://www.youtube.com/watch?v=HxXlxgU98aM...feature=related - гледайте от 3:42 натам. Също така къде се връзват колонките - към изхода за слушалки ли? Ако е така не е ли сигнала прекалено слаб (като да речем например от лаптоп изхода за слушалки)? Иначе за "pad" входа прочетох, че е добре да го има при китари с High Output (активна електроника), т.к. намалява силата на сигнала и се запазват плюсовете от активната електроника (каквото и да значи това). Но дори и да се включи китарата през нормалния вход пак няма проблеми, както е написал Yves. Софтуера и на двете е еднакъв. P.S.: Сори за тъпите въпроси, но не ми се дават 350 лв. за нещо, което няма да ми върши работа. Цитирай
Recommended Posts