Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да настроя Fender Super Champ за траш?


Recommended Posts

Здравейте,от година някъде съм си закупил кубе модел FENDER SUPER CHAMP XD. Така,до тука всичко е добре,но идва съществения проблем-кубенцето вади добър чист канал,но пусна ли дисторшъна много слаба работа става.Пробвах със всичко:гейна си го макснах,високите и тях ги надух, намалих ниските честоти,но проблема пак е на лице,дисторшъна не става за метъл звучи ала АС-ДС,абе бозава работа с една дума.Та да минем към същественото:търся някой,който има същото кубе,но вече му е хванал цаката да свири с него яки жици.Запитването ми към него е :как си е направил настройките и дали трябва да се добави към кубето Overdrive или Distortion ефект добълнително.

Редактирано от The_tormentor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай,грешно си ме разбрал.Казах че дисторшъна звучи като АС ДС,не защото искам да ги заплюя,не не е така,напротив аз ги уважавам и ценя творчеството им,но като си имаш в предвид,че съм увеличил гейна на макс,а дисторшъна вместо да вади звук като на Слейър,Металика,Тестамент или Криейтор той вади звук като на АС ДС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да звучи така все пак кубето ти е Фендер. По принцип не съм много запознат с това кубе точно, но си мисля че колкото и да му връткаш копчетата мощна резачка няма да изкараш от него ;) . Може би с някакъв стомп бокс (камионче) отпред или в ефектс луупа (ако има такъв) ще станат работите горе-долу. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два варианта - или кубето има слаб дистър и ще трябва да си закупиш някакъв буустер, или някой от кабелите ти е прецакан и яде от драйва. При мен често се случва второто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Coprophagus не съм съгласен с теб. Ела да ти покажа моя Фендер ... Само Меса и други ампове от класът (меса) може да бие моя Фендер..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Относно последния коментар със линкчето към кавъра на Crazy Train: всичко е ок брат,самоче на мен ми трябва яка траш бичкия,както казах от сорта на Криейтор Тестамент Слейър и т.н.

Редактирано от The_tormentor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пич това последното си беше баш офтопик!Моля придържайте се към темата!Въпроса ми беше как да звуча като тези банди,а не че казвам,че те свирят с Фендер,все пак не всеки има пари да си купи Marshall JVM като този на Тестамент.

Редактирано от The_tormentor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

BloodMetall

 

Може би не съм обяснил точно какво имам предвид. Когато свириш с Фендер каквото и да правиш винаги ще си звучи като Фендер (и това го казвам като нещо хубаво), саунда просто е много специфичен и поне според мен е невъзможно с точно това малко кубенце да изкараш нещо което дори да напомня звукът на споменатите групи (Слейър,Металика,Тестамент или Криейтор). Не става въпрос за кой амп бие, още по малко за това коя марка е по-добра, това не е състезание.

 

Мисля и сам можеш да направиш сравнение между клипчето в горния пост и изброените банди. Просто The_tormentor търси друго звучене и се чуди как да го постигне с наличната си техника, най-лесният вариант (разбирасе компромисен) е стомпбокс, поне според мен (като трябва да се има предвид, че не съм най-големия "разбирач" по въпроса). ;)

Редактирано от Coprophagus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да се опитам да помогна.

Имах такова кубе преди време. Драйвовете му не са лоши, но не са блестящи.

До колкото си спомням яка жица можеш да си направиш на 9, 13 и 14 моделинг бленда.

Аз лично най-много харесвах 14. Проблема на мен ми беше, че усилвателчето има много високи честоти ( не занм защо ги увеличаваш).

И в никакъв случай не прекалявай с гейна. Яката резачка не е само напомпан гейн.

Пробвай примерно бленда 14, с гейн на 6-7 ( не повече), като ниските са на 7-8, а високите 5 примерно.

Всичко е мноооого субективно и е въпрос на вкус. Важното е ти да си намериш твоята оптимална точка в настройките.

 

ПП: Ако си с оригиналния му говорител скоро няма да го харесаш този амп. Ако ще си оставаш за сега с това кубе помисли за един хубав Еминенс примерно.

 

Всичко казано горе е САМО мое скромно мнение. Дано да съм помогнал. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм го този амп и наистина драйва му е малко , но като си включих отпред S-amp -а звукна доста добре . Ако не успееш с блендите да постигнеш ефекта който желаеш , включи си един драйв отпред ( какъвто си харесаш ти ) и му ползвай чистия канал .

 

Не съм притежавал такова кубе , така че не мога повече да помогна . Колегата shtur4o изглежда има опит , слушай него (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.