Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Ax3000g Sample


Ohial Ixela

Recommended Posts

Здравейте,

Ето такъв горе долу звук http://www.sendspace.com/file/mzgn24 успях да докарам с тази машинка и ми е чудно кой какво мисли? От няколко дни си играя да докарам възможно най-чист метал драйв директно от процесора без никакви други обработки и без кубе или усилвател и горе долу стигнах до тук някъде. Ако някой има същия процесор и знае някой и друг трик, нека сподели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм огромоен фен на Корг процесорите. Този звук обаче не ме радва особено.... някак си звучи сухо. Имам приятел със същия и звучи много по-добре. Аз съм с предишния модел AX1500G. Ако искаш мога да ти кажа моите настройки, но то си е въпрос на вкус принципно. Ти кой драйв си ползвал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Да на мен също ми звучи сухо, но е максималното, което можах да докарам без особено много кривоч.

Използвал съм компресор + Metal Dist + US симулацията на усилвател и малко ривърб.

Ако имаш някакво предложение, казвай, не му мисли :thumbs_up:

Може и настройките да си дадеш, ако нямаш против, стига да съответстват същите и на моя модел.

За всеки случай пак казвам, че тва е директен звук от процесора, без да минава през кубе или през някакви софт ефекти и въобще без допълнителна обработка.

Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един кратък семпъл от моя AX1500G. Не е много метълски, но все пак е въпрос на вкус. И аз като теб записвах директно в компота. Като ефекти има само дилей и лек ривърб.

http://www.4shared.com/audio/H9Hbiej-/AX1500G.html

Ако ти хареса, мога да ти дам настройките.

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ухааа...саундът е много як, браво!!!

Но се съмнявам, че от AX3000G може да се докара нещо такова...звукът му е съвсем различен, май...

Ако нямаш нищо против, дай настройките да пробвам каква боза ще се получи при мен.

 

П.П.: А все пак и адаптерите на китарата оказват доста влияние...аз съм с Ibanez GRG270 и с оригиналните му адаптери...които са супер изравнени като честоти, а хармониците им са...пълна скръб :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, верно ли си с тоя Ибанец? Оня черния с флойда (е, има го и в син цвят, де...)? Аз съм със същата китара, само ,че моята се води GRG270B. Не знам дали има някаква разлика. Иначе в момента съм в университета и не помня точните настройки на блендата. Като се прибера у нас ще ти ги постна тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

E 'B' идва от Black...и моята е GRG270B :godbless:

Само че от първите серии, които са с гадното тремоло ...твоя ако си си го взел по-скоро, може да е от новите, те са с Edge III...не е кой знае какво, но е доста по-добро от моето, което се води ILT1 модел.

Редактирано от Ohial Ixela
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Drive -> Metal Drive:

gain -> 5.7; high -> 5.0; middle -> 7.0; bass -> 5.2 (обичам повечко среди да имам, така, че ти пробвай да ги намалиш, ако са ти много...)

 

Cabinet -> 1x12 AC15:

air -> 5.0; presence -> 6.0

 

Това е при мен. И съм сложил малко дилей и ривърб по мой вкус, нойс гейта ми е на 4.0 и не съм ползвал компресори и други неща. То принципно тая бленда я ползвам за сола. Ритъм блендата ми е абсолютно същата, само, че без дилей, ривърб, по-тихичка е и високоите малко съм ги вдигнал.

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти отново, малко се забавих с отговора, но тия дни хич не ми е до свирене...

Както и да е, ето какво се получи с тези настройки (като отбележа, че аз нямам допълнителни параметри на каби симулацията)

 

http://www.sendspace.com/file/xegcxi

 

Не е лошо, но няма нищо общо с твоето, а то е в пъти по-добро!

Май се прецаках с тая машинка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всъщност не е зле.... мен лично ми харесва повече от предишното ти. Твоята машина е невероятно яка. Трябва да знаеш това, просто не си я разцъкал достатъчно добре. Споменах, че имам приятел със същия корг. Ще искам неговите настройки и ще ти ги дам. Може да ти харесат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, много ще ти бъда благодарен :girl_witch:

Иначе не знам, до тук, каквото съм чул от AX1500 ми е харесало повече от моята

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Ето такъв горе долу звук http://www.sendspace.com/file/mzgn24 успях да докарам с тази машинка и ми е чудно кой какво мисли? От няколко дни си играя да докарам възможно най-чист метал драйв директно от процесора без никакви други обработки и без кубе или усилвател и горе долу стигнах до тук някъде. Ако някой има същия процесор и знае някой и друг трик, нека сподели B)

 

Здрасти! Аз от скоро се сдобих със същия процесор. Преди да си го купя доста се поогледах и смея да твърдя че този Ах3000g е един от най-добрите като звук и с най-добра цена. Все още не съм го разучил на 100%. Звука който си постигнал не е никак лош. Може да сложиш малко chorus(съвсем малко) колкото да омекоти тона, но да не се усеща! Звука който постихнах в домашни условия се различава от този който излиза на сценична апаратура. А там е убийствен звука!!!!!! Можеш да си сигурен че модела 3000 превъзхожда 1500. Но иначе и на колегата звука не никак лош!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сцена процесорът няма равен, признавам...

Но все пак там нещата звучат много по-различно и на самият звук влияят много фактори. Последният си концерт в R.B.F. в София, изкарах със Zoom 505, първия модел от 96-та и звучах доста прилично. Даже от публиката дойдоха двама трима и не вярваха, че наистина звука ми идва от тази играчка :hysterical:

Но идеята ми е съвсем друга...искам да изкарам директен звук, приличен за демо запис, без да ползвам разни software-ни ефекти, защото не съм им фен много, много...

 

П.П.: Вчера ми пристигна една джаджа, която си инсталирах на компа и сега ще мога да записвам дигитално, директно от процесора с оптичен кабел...надявам се звукът да е по-добър...ще постна семпъл скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.