Ohial Ixela Публикувано Април 27, 2010 Публикувано Април 27, 2010 Здравейте, Ето такъв горе долу звук http://www.sendspace.com/file/mzgn24 успях да докарам с тази машинка и ми е чудно кой какво мисли? От няколко дни си играя да докарам възможно най-чист метал драйв директно от процесора без никакви други обработки и без кубе или усилвател и горе долу стигнах до тук някъде. Ако някой има същия процесор и знае някой и друг трик, нека сподели Цитирай
Janick_Gers Отговорено Април 27, 2010 Отговорено Април 27, 2010 Аз съм огромоен фен на Корг процесорите. Този звук обаче не ме радва особено.... някак си звучи сухо. Имам приятел със същия и звучи много по-добре. Аз съм с предишния модел AX1500G. Ако искаш мога да ти кажа моите настройки, но то си е въпрос на вкус принципно. Ти кой драйв си ползвал? Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Април 27, 2010 Автор Отговорено Април 27, 2010 Здрасти, Да на мен също ми звучи сухо, но е максималното, което можах да докарам без особено много кривоч. Използвал съм компресор + Metal Dist + US симулацията на усилвател и малко ривърб. Ако имаш някакво предложение, казвай, не му мисли Може и настройките да си дадеш, ако нямаш против, стига да съответстват същите и на моя модел. За всеки случай пак казвам, че тва е директен звук от процесора, без да минава през кубе или през някакви софт ефекти и въобще без допълнителна обработка. Мерси предварително Цитирай
maringtr Отговорено Април 28, 2010 Отговорено Април 28, 2010 Според мен никак не е сухо, съвсем си е OK... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Април 28, 2010 Отговорено Април 28, 2010 (Редактирано) Ето един кратък семпъл от моя AX1500G. Не е много метълски, но все пак е въпрос на вкус. И аз като теб записвах директно в компота. Като ефекти има само дилей и лек ривърб. http://www.4shared.com/audio/H9Hbiej-/AX1500G.html Ако ти хареса, мога да ти дам настройките. Редактирано Април 28, 2010 от Janick_Gers Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Април 29, 2010 Автор Отговорено Април 29, 2010 Ухааа...саундът е много як, браво!!! Но се съмнявам, че от AX3000G може да се докара нещо такова...звукът му е съвсем различен, май... Ако нямаш нищо против, дай настройките да пробвам каква боза ще се получи при мен. П.П.: А все пак и адаптерите на китарата оказват доста влияние...аз съм с Ibanez GRG270 и с оригиналните му адаптери...които са супер изравнени като честоти, а хармониците им са...пълна скръб Цитирай
Janick_Gers Отговорено Април 29, 2010 Отговорено Април 29, 2010 Хаха, верно ли си с тоя Ибанец? Оня черния с флойда (е, има го и в син цвят, де...)? Аз съм със същата китара, само ,че моята се води GRG270B. Не знам дали има някаква разлика. Иначе в момента съм в университета и не помня точните настройки на блендата. Като се прибера у нас ще ти ги постна тук. Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Април 29, 2010 Автор Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) E 'B' идва от Black...и моята е GRG270B Само че от първите серии, които са с гадното тремоло ...твоя ако си си го взел по-скоро, може да е от новите, те са с Edge III...не е кой знае какво, но е доста по-добро от моето, което се води ILT1 модел. Редактирано Април 29, 2010 от Ohial Ixela Цитирай
Janick_Gers Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 (Редактирано) Drive -> Metal Drive: gain -> 5.7; high -> 5.0; middle -> 7.0; bass -> 5.2 (обичам повечко среди да имам, така, че ти пробвай да ги намалиш, ако са ти много...) Cabinet -> 1x12 AC15: air -> 5.0; presence -> 6.0 Това е при мен. И съм сложил малко дилей и ривърб по мой вкус, нойс гейта ми е на 4.0 и не съм ползвал компресори и други неща. То принципно тая бленда я ползвам за сола. Ритъм блендата ми е абсолютно същата, само, че без дилей, ривърб, по-тихичка е и високоите малко съм ги вдигнал. Редактирано Април 30, 2010 от Janick_Gers Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Май 6, 2010 Автор Отговорено Май 6, 2010 Здрасти отново, малко се забавих с отговора, но тия дни хич не ми е до свирене... Както и да е, ето какво се получи с тези настройки (като отбележа, че аз нямам допълнителни параметри на каби симулацията) http://www.sendspace.com/file/xegcxi Не е лошо, но няма нищо общо с твоето, а то е в пъти по-добро! Май се прецаках с тая машинка... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Ами всъщност не е зле.... мен лично ми харесва повече от предишното ти. Твоята машина е невероятно яка. Трябва да знаеш това, просто не си я разцъкал достатъчно добре. Споменах, че имам приятел със същия корг. Ще искам неговите настройки и ще ти ги дам. Може да ти харесат. Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Май 6, 2010 Автор Отговорено Май 6, 2010 Мерси, много ще ти бъда благодарен Иначе не знам, до тук, каквото съм чул от AX1500 ми е харесало повече от моята Цитирай
dushkov Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 Здравейте,Ето такъв горе долу звук http://www.sendspace.com/file/mzgn24 успях да докарам с тази машинка и ми е чудно кой какво мисли? От няколко дни си играя да докарам възможно най-чист метал драйв директно от процесора без никакви други обработки и без кубе или усилвател и горе долу стигнах до тук някъде. Ако някой има същия процесор и знае някой и друг трик, нека сподели Здрасти! Аз от скоро се сдобих със същия процесор. Преди да си го купя доста се поогледах и смея да твърдя че този Ах3000g е един от най-добрите като звук и с най-добра цена. Все още не съм го разучил на 100%. Звука който си постигнал не е никак лош. Може да сложиш малко chorus(съвсем малко) колкото да омекоти тона, но да не се усеща! Звука който постихнах в домашни условия се различава от този който излиза на сценична апаратура. А там е убийствен звука!!!!!! Можеш да си сигурен че модела 3000 превъзхожда 1500. Но иначе и на колегата звука не никак лош! Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Май 14, 2010 Автор Отговорено Май 14, 2010 На сцена процесорът няма равен, признавам... Но все пак там нещата звучат много по-различно и на самият звук влияят много фактори. Последният си концерт в R.B.F. в София, изкарах със Zoom 505, първия модел от 96-та и звучах доста прилично. Даже от публиката дойдоха двама трима и не вярваха, че наистина звука ми идва от тази играчка Но идеята ми е съвсем друга...искам да изкарам директен звук, приличен за демо запис, без да ползвам разни software-ни ефекти, защото не съм им фен много, много... П.П.: Вчера ми пристигна една джаджа, която си инсталирах на компа и сега ще мога да записвам дигитално, директно от процесора с оптичен кабел...надявам се звукът да е по-добър...ще постна семпъл скоро. Цитирай
Recommended Posts