Jump to content
Българският форум за музиканти

Response - Тази, която


Elly

Recommended Posts

...

Айде, че много дълго стана!

 

Верно, че е дълго, но пък е безсмислено. Можеше и да не еякулираш така върху клавиатурата, ама като ти е дошло... Тъкмо се заформи диалог, и някой дойде да се изтръска. Тая ирония, дето ми вкарваш, си я навий на руло и седни на нея !

 

Не говоря за високобюджетност- Роската много добре разбра какво имам в предвид, надявам се и другите от групата да са ме разбрали правилно и да не ми се сърдят, че им казвам директно очевидни неща. Цитирания от мен клип нито е сниман в Бъкингамския дворец, нито на Ниагара. В него няма нищо излишно, извън музикантите и инструментите, няма и нищо особено скъпо (свещите не вярвам да са голяма цифра). Най-голямата сума там сигурно е отишла за оператора и за дизайнера на сцената, но извън това - не виждам големи разходи.

 

Опитвам се да дам пример с нещо бюджетно и ефектно, даже очаквах включване и обсъждане от Ели, примерно, но нещо май не се получи...

 

Както и да е - на мен нищо не ми струва да кажа "Браво, прекрасно, даже много добре !" - и какво от това ? Ако такова мнение ще бъде от полза на групата - ето го:

"

Клипа е върха, браво, прекрасно и идеално !

"

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошна банда!!!Всички са много добри и звучите прекрасно.Китариста ме съсипа,много техничен и готини идеи.Не съм чувал толкова сола в този стил.Давайте все така и дано имам възможност да ви чуя на живо :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и от мен.

(да си призная, изтървала съм последните мнения... не знам защо не ми работи e-mail съобщението???? и тъкмо реших, че вече не сме ви интересни ;) )

 

За клипа - Роско е казал много точно това, което ми хрумна, когато четях първото мнение на Demiurg: Това наистина сме ние и това наистина е мястото, където си прекарваме творческото време. Не сме търсили специално помещение с кори и килимчета, за да го играем семпли. Да, не сме търсили и по-дизайнерско, факт. Нещата просто са такива, каквито са. Хайде да направим песен - направихме. Хайде да запишем видео - кога? днес ли? - да. - добре. И така...

 

Разбира се, много готино ми прозвуча това, че смяташ, че заслужаваме нещо на едикакво си ниво - благодаря! MTV не ми е критерий, но разбирам какво имаш предвид. Само дето онова също няма да сме ние :)

 

Що се отнася до техниката на снимане: Най-важното, което ме грабна, когато видях клипа за първи път е че Краси много добре е намерил енергията и динамиката, която ни е присъща и я е вкарал в клипа. Това е то! Клип като този от примера не би паснал, нали?

 

И така: не влизам в спор, не обяснявам нищо и не се оправдавам - дори с това в каква държава сме и т.н.

 

Благодаря за всички мнения и критики - бъдете сигурни, че ще ги вземем предвид, когато (дай Боже) записваме следващото видео. Тогава вече можем да играем и роли. А засега предпочитаме да ни видите естествени :)

 

Е.

 

P.S. Gandalf, приятелю.... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошна банда!!!Всички са много добри и звучите прекрасно.Китариста ме съсипа,много техничен и готини идеи.Не съм чувал толкова сола в този стил.Давайте все така и дано имам възможност да ви чуя на живо :greenangel:

Потърси по-старите постове на DeathZone, ако искаш да чуеш още :)

Маниакален просто :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е много яко - наистина ме кефи. Браво на вас! :)

Има само едно нещо, дето не ми е тамън - твърде много китарни сола, нацвъкани във всяка пауза почти, но това си е лично мое виждане.

Иначе за клипчето - общо като настроение и замисъл ми допада, но принципно съм до голяма степен съгласен с Demiurg и ще обясня защо:

 

http://www.youtube.com/watch?v=YoW4tLAILqc

 

Ето един клип за пример - пускан е и във форума, сниман е семпло, но много умно. Няма бутафория и декори, няма ненужен детайл (завесите старателно прикриват ненужното), оставяйки само музикантите. Самите музиканти - съвсем обикновени, кротко си седят, свирят/пеят и се кефят на това, което правят. Облекло - обикновени дънки, фланелки, но не и анцуг (с кант !!!), предимно чисти и без потни петна под мишниците.

Плитък фокус, само върху музиканта (така и да има петна по завесите, те се блърват и не личат), осветление - само където трябва, та всичко ненужно да е в сянка... Реално погледнато - едни свещници, едни завеси, и много визия ! :godbless:

Абсолютно обикновен и абсолютно гениален клип като визия и заснемане!

 

Видях с изненада, че е постнал клип на една от бандите, с които се занимавам и затова, като участник в споменатия клип, мога да кажа от първа ръка, че това видео е изключиелно нискобюджетно - единствените разходи по него бяха за наем на мебелите (столове, масички, свещници и т.н.), както и за агрегат. Останалите неща хората ги направиха free, защото в ситуацията, в която всички мизерстваме в тая държава е по-добре взаимно да си правим услуги, наместо да се цакаме като някои определени типове хора.

Исках да кажа, че наистина не е кой знае какво усилие и проблем да се намерят хубави локации за снимки и това често дори не струва никакви пари.

В крайна сметка един музикален клип е своего рода визитка на групата и в този смисъл тя трябва да бъде максимално добре помислена, след като е ясен бюджета.

Колкото и да е нахално от моя страна в момента, ще си позволя да дам още един пример с клип на същата формация, който пък изобщо не струва и една стотинка - просто камера, която взехме от приятел, снимахме 3 дни по 4-5 часа на ден и после 1-2 седмици време, прекарано в монтажи и цветови корекции - нищо повече от това.

Ето и клипът: цък.

 

Съжалявам, ако някъде съм прекалил - просто това е моето мнение.

Ако съм обидил някой - извинете ме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, ние изобщо не се обиждаме от това - напротив, нали точно за това ви се показваме :)

 

Ето сега и sa6tiat се съгласява с вас (в момента го чета по скайпа)...

 

Изобщо интересът и желанието за градивна критика от страна на всички включили се много ме радва!

 

 

Винаги може и по-добре, както и да го погледне човек.

С удоволствие приемаме още идеи :punk_guitar:, дори без да се отричаме от тази.

 

Един ден плагиатстваме от тези идеи, ще ви цитираме, ще видите... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да бъда оплют ще кажа че пък на мен клипа ми хареса. Какво като има кори от яйца и ''килима на баба'',както се казваше в един от коментарите. НЕ искам да се заяждам или нещо такова. Но нека да довърша ,тези кори и килимът ,и това малко студио придават някакъв чар на клипа. Тъй като на всякъде сме заобиколени от всякакви порнографски клипове на нещо което му викат музика,но всъщност изобщо не е ,мисля че точно такива клипове показват нещо хубаво. На мен лично страшно ми хареса тази обстановка и тн. Музиката също е хубава. Наистина клипа за мен много си го бива и само мога да кажа продължавайте в същия дух. Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клипчето е супер според мен . За без пари - толкова ! Всички можем с много пари да се справим . Бандата е супер . И като хора и като музиканти . Като знам какви работи свирите и какво можете да изсвирите , тази песничка Ви е като " Мила моя мамо " ( майтап ) . Парчето е супер и много ми хареса . Успехи !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.