urgent Публикувано Април 20, 2010 Share Публикувано Април 20, 2010 Свиря близо година и нещо и горе долу се спрявям с китарата обаче като, че ли ми се искам да си взема метроном защото вече и сам започвам да се убеждавам, че без него не става работата или поне неможе да претърпиш кои знае какво развитие... аз се спрях като, че ли на Korg MA-30. Като изискване само имам да не струва повече от 50лв. Ако някой може да каже мнение или да препоръча нещо друго? - клипче към метронома на Korg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 20, 2010 Share Отговорено Април 20, 2010 (Редактирано) Аз се опитвам да свиря с метроном , но не с жив а виртуален. Има ги в интернет всякакви. Излиза много по- евтино , разбира се, друго си е на живо да цъка де .. Но като се има в предвид , че метроном се ползва само за репетиции ( при мен е така ) може спокойно да си цъкаш с виртуални . Ето нещо от мен: http://www.metronomeonline.com/ Редактирано Април 20, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Април 20, 2010 Share Отговорено Април 20, 2010 Но като се има в предвид , че метроном се ползва само за репетиции Нямам идея как си стигнал до това заключение, но поне не заблуждавай питащия... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
urgent Отговорено Април 20, 2010 Автор Share Отговорено Април 20, 2010 Balombi аз опитах с този метроном от линка ти ама не ми е удобен. Имам лампово кубе което свири малко силничко като за вкъщи а разположението на стаята ми е такова, че ако искам да съм до компа да регулирам метронома трябва да съм срещу говорителя а и така не чувам добре като отмерва тактовете през стерео уредбата... гледах и още един в нета в който може да си слагаш барабани чинели и т.н. обаче ми е малко сложен. А пък и аз се опитвам да се уча сам от нет-а и от книги и малко по бавно се справям с усвояването на някой неща като няма кой да ти ги обясни в частност и с метронома... а хардуерните метрономи като, че ли са малко по достъпни може да набляга на определени удари а и тоя специално на Korg може да свири четвъртинки, осминки, шестнаисетинки ноти което пак е плюс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 Да ти открехна една тайна: ти вече имаш метроном и той ти е в джоба! Нарича се мобилен телефон, няма нужда да се ръсиш 50 нито дори 5 лева. Отиваш на www.getjar.com, въвеждаш модела на телефона си и с местната търсачка на сайта питаш за metronome - ще ти излязат поне 10 програмки, повечето безплатни. Някои имат и камертон (тунер) за настройване на китарата; други могат освен 'цъкане' и писукане да мерят и тактуват с (почти) истински барабанни звуци. А най-добрата програмка Music Mate има и цяля ритъм-машина с готови барабани в различни стилове (плюс китарни акорди и други полезни неща). С телефона можеш да репетираш на слушалки или с подходящ кабел/преходник - през усилвателя. Никога не бих носил отделен уред при наличието на този - без друго всички и навсякъде си носим телефоните. Като имам време ще напиша отделна тема за телефона като полезно устройство за музиканта - дори по-скромни и стари модели могат толкова много неща... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 Като имам време ще напиша отделна тема за телефона като полезно устройство за музиканта - дори по-скромни и стари модели могат толкова много неща... Дано да е по-скоро , защото би било интересно за бедняци като мен с по-скромно стари модели . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 Идеята за метроном в телефона ми хареса, но и моят модел е несъвместим май май... Бих препоръчал като по-функционално устройство метроном с тунер. Виждал съм на Корг за около 50 лв. За мен метрономът е най-добрия приятел на музиканта... Успех! Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mar4enko Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 Аз съм с Fzone FMT60- тунер с метроном. Добре е - метронома има темпо 40-200, можеш да настройваш бийта има и различни ритми. Тунера също става. Има го в Динакорд и е 24 или 26 лв. Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
urgent Отговорено Април 21, 2010 Автор Share Отговорено Април 21, 2010 За телефона съм съгласен, но до сега просто никъде не можах да открия безплатна или хакната програма за телефона ще видя как е с нея и дали ще карам с него или ще си взема отделно устройство. Все пак ако има и други предложения ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 (Редактирано) при мен на телефона не става, защото той си гаси дисплея автоматично (SE) и метронома работи 15 секунди. софтуерните не ми харесват, защото се бъзикат със звука на китарата (ще ми се да мога да свиря с дисторжън докато слушам метронома, имам си причини). Моля препоръчайте ми откъде мога да намеря истински метроном с махало. Редактирано Април 21, 2010 от noflip Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Април 21, 2010 Share Отговорено Април 21, 2010 лично за мен най удобния онлайн метроном е този http://webmetronome.com/ Големи бутони, визуализиране чрез цифри на тактовете, възможност за акцентиране на който си поискаш такт ... готин е Ако разбираш от електротехника можеш да си направиш сам метроном. Има предостатъчно елементарни схеми в интернет, не се изискват особени познания. Друг вариант е да си купиш ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 22, 2010 Share Отговорено Април 22, 2010 Хубаво е метрономът да не е на компа. Просто повече свобода. Във Фактор има евтини метроном+тунер за доста под 50 лева. Вече не помня за колко бяха. Ако не те устройва, имаш ибей. Там има всичко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Април 23, 2010 Share Отговорено Април 23, 2010 добре, а никъде ли не се продават метрономи с махало? знам, че сигурно струват малко повечко, но мисля, че си струва. виждал съм такива около пианисти, но никога в магазините (в смисъл музикалните) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Darki Отговорено Април 23, 2010 Share Отговорено Април 23, 2010 Цените на механичните метрономи на старо започват от около 70 лв. Цените на новите са в диапазон 80-300 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Април 23, 2010 Share Отговорено Април 23, 2010 Механичните метрономи с времето се амортизират, пружината им отслабва и започват да стават не толкова ритмични. Не ти препоръчвам такъв. Аз имам и механичен, но от как имам електронен - ползвам само него! Има и електронни метрономи с махало, но за мен оптималният вариант е електронен тунер с метроном, независимо за колко пари и каква марка - всички вършат една и съща работа. Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts