balombi Публикувано Април 16, 2010 Share Публикувано Април 16, 2010 Здравейте съфорумници! Имам една китарка http://www.svezakucu.rs/www/pics/items/portal/big/4736.jpg . Проблема е , че височината на струните е много малка , което създава бръждене и гаден тон . Може въпросът ми да е тъп , но ще си го задам . Искам да вдигна височината на струните , без да използвам онзи метален шиш. Възможно ли е това . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Аз правя това доста често с разни ак. и кл. китари. Махни струните и пластмасовото долно мостче и подложи нещо с подходяща дебелина. Експериментирай. А е показано как, след 7-ма минута, но изгледай цялото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 16, 2010 Автор Share Отговорено Април 16, 2010 (Редактирано) Свалих струните , но не мога да сваля мостчето , защото е залепено с някакво гадно лепило . Сега на къде! Редактирано Април 16, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carnalsoul Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Да не би да се мъчиш да махаш цялото дървено мостче ? Само бялата пластмаса махни на която се опират струните . Ако е залепена би могла да се разлепи , но се иска доста внимателно пипане за да не опропастиш китарата . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Свалих струните , но не мога да сваля мостчето , защото е залепено с някакво гадно лепило . Сега на къде! Чудна работа! Досега не ми се е случвало да попадна на такова залепване. Предполагам, че лак е попаднал в каналчето и заради това е залепнало. Капни с капкомер внимателно около пластмасовото мостче коресилин, но преди това го обвий с парцалче за да не попадне опасна капка другаде. Тази идея е хрумване и не съм я експериментирал, внимавай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Ами случва се да се попада на такива модели - например Мартин използват това което е известно като каноконлит в някои re-issue модели. Toва е един вариант за премахване: http://www.13thfret.com/saddleswap.shtml Това е втори: http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Te...thrusaddle.html И двата са достатъчно сложни и бих препоръчал лютиер, между другото. От друга страна зависи от китарата. От трета ако ти е единствена..... Koресилин ми звучи опасно за инструмента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aureliano Отговорено Април 17, 2010 Share Отговорено Април 17, 2010 Здравей, не ми се вярва чак толкова силно да е залепено. Може да пробваш с длето или нещо подобно да го повдигнеш като с лост в края. Ето и алтернативи за да спре бъжденето: Сложи по-дебели струни, разхлаби оста с 1 оборот. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts