Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Взех си Ibanez GRG170DX. Можете ли да масочите какво кубе да търся (за домашни условия, рок/метъл) ?

Зависи за какви пари говорим. Аз съм със същата китара и минах през същото чудене преди година. Общо взето ако търсиш кубе на цена около 200 лева, според мен имаш 2 избора - Peavey Viper 15 или Roland Cube 15X. Аз избрах 2-рия вариант, но според мнозина тук съм сбъркал.

Отговорено

Взех си Fender FM15 DSP от съфорумец и не мога да му са наситя още.

Вградените емулации и ефекти са добри, излизат евтино, но са трудни за управление.

Търси кубе с поне 8 инча говорител.

В камиончетата има скрити разходи - батерии, кабели, загуби при покупко-продажби. Възможностите за комбиниране са по-големи.

Отговорено

Аз също се чудя за практис амп. Уж съм се спрял на Peavey Vypyr 15, само ме притеснява малкия говорител. Прочетох доста позитивни отзиви за този модел (също и за цена/качество) и мисля да го чуя в някой магазин. Някакви други предложения?

Отговорено

Имам същата китара + Roland x15.Съветвам те обаче да не го взимаш - най-металския ефект (metal stack) звучи тоста "тенекиено" и това го осъзнах след като си купих V-amp2 от съфорумник.Може примерно да си вземеш процесорче някакво и да го включваш в уредба докато си вземеш кубе.Ако пък имаш пари за харчене двете неща са най-добрият избор :greenangel:

Сега чакам да ми кажат дали ще могат да ми донесат процесор от USA. До седмица ще кажа ако си заинтересован от гореспоменатия v-amp :)

Отговорено

Имам същата китара и скро си взех кубе Orange 35 ватово и съм много доволен от него прави доста добър звук, но зависи и колко ти са парите с които разполагаш.

Отговорено

Аз от няколко седмици съм с Peavey Vypyr 15 и съм абсолютно изумен от него ! Има всички нужни ефекти за начинаещи китаристи или такива,които свирят в домашни условоя ! Относно говорителя не се плашете, кубето е много по силно от колкото предполагате ! :)

Отговорено

Не знам защо се прескача така Line 6 Spider IV 15 ? Напълно убеден съм, че ще смаже Cube 15X, за Пийви не съм сигурен, но трябва да се пробва със сигурност.

Отговорено (Редактирано)

Ако се притеснявате от малкия говорител на Peavey Vypyr 15,защо не се ориентирате към 30-ватовия вариант,естествено ако бюджета не е проблем.

Редактирано от Fashion
Отговорено
Не знам защо се прескача така Line 6 Spider IV 15 ? Напълно убеден съм, че ще смаже Cube 15X, за Пийви не съм сигурен, но трябва да се пробва със сигурност.

+1

Отговорено
Взех си Ibanez GRG170DX. Можете ли да масочите какво кубе да търся (за домашни условия, рок/метъл) ?

Зависи за какви пари говорим. Аз съм със същата китара и минах през същото чудене преди година. Общо взето ако търсиш кубе на цена около 200 лева, според мен имаш 2 избора - Peavey Viper 15 или Roland Cube 15X. Аз избрах 2-рия вариант, но според мнозина тук съм сбъркал.

Разполагам с 200лв.

Отговорено
искаш да използваш ефектите от кубето или просто ще го използваш като китарен усилвател?

Най-ме интересува да има хубав дисторшън; би било добре да има и други ефекти като reverb и т.н.

Отговорено

Ако се спреш на Пиви, според мен си заслужава да събереш още стотина лева, но да вземеш Vypyr 30 вместо 15. Говорителят на Vypyr 30 е 12', има лууп функция, миди ин, футсуич и допълнителни ефекти, както и повече възможности за едновременно комбиниране на ефектите. След време ще си вземеш и една педалиера и направо умираш на място от кеф.