Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Мой познат обикалял днеска из София да търси захранващ адаптер за въпросния процесор, но не намерил никъде из музикантските магазини, а му се ще да е оригинален, не чайна.

Параметрите му били 14V 800mA и предполагам, че ще има китайски на евтинийка, ама... Все пак да кажете от къде може да си вземе.

Поздрави!

Отговорено

оригинален едва ли ще се намери...(освен поръчка ако може)

Най-добре е да потърси в магазините за електроника и да пита за адаптер с подобни параметри.Може да се намери нещо добро,а може и да има нещо не съвсем добро,но след модване няма да има проблеми.

В краен случай ще купува трансформатор с тези параметри,после трябва грец и стабилизатор и някаква по-красива кутия да се измисли..

Отговорено

На петте кюшета има няколко такива магазина. Аз от там си взех за моя процесор, понеже и на мен оригиналното захранване ми се прееба.... Нямам никакви проблеми с него - 10 лева ми излезе.

Отговорено

абе по едно и също време ли ни се прецакват адаптерите, моят днес и той отказа и е модел Roland PSB-1U (made in china) за GT-10 и в първия момент се шашнах, че е нещо по сериозно, което все още не мога отрека докато не взема адаптер със светещ диод ;). Разгледах някой друг сайт, но са с английските щекери и се надявах в райзинга да могат да помогнат, но както разбирам май ще трябва да ходя до "петте кьошета".

Отговорено (Редактирано)

Имах същия проблем обаче имах и американски адаптер (за 120 волта - Boss BRC серия се водят) - наложи се поръчка да си правя, говорех с колеги от форума, обаче успях да намеря в Сф магазин за електроника и части - чаках 1 седмица и ми го направиха (траф по поръчка, кутия, кабели и т.н.). Има само един проблем - ползвах от оригиналния адаптер буксата с кабела - оказа се че от можеби 10 различни букси които тествах НИТО една не ставаше - оригиналната е като нормална букса за ефект ОБАЧЕ "мъжката част" дето влиза в дупката на буксата е по-дебела... не знам стандартите какви са но нито една букса от различни адаптери не ставаше - добре че не бях изхвърлил оригиналния... Адаптера стана 14В обаче ми го направиха не 800мА ами 1200мА (да има както се казва) и направо заспа работата... :P Повече инфо ако искаш пиши на ЛС да те ориентирам от каде може да порачаш... Може да доста места предполагам но в този магазин жената(собственичката) беше изключително любезна и веднага взе присърце нещата (нещо което не ми се случи в предишните 10+ магазина дето обиколих преди това... В момента адаптера е по-добре от оригиналния (които разглобих и макар че беше оригинален Бос беше Китай и не искам да коментирам как беше направен трафа... ^_^ - в 4 клас в някое основно училище щяха да се справят маааалко по-добре според мен...)

Поздрави

Редактирано от aldebaran