victor4y Публикувано Март 28, 2010 Публикувано Март 28, 2010 (Редактирано) Искам да снижа струните с около 3-4мм защото са доста високо и към 10-прагче и нагоре особено на 12 прагче ... струните са много далече и неможе да свириш без да заглушаваш .. искам да виде мнения как да ги снижа аз мисля да намаля височината на магаренцето (с шкурка или пила ) или продават ли по-ниски ? мисля че няма по ниски Някой беше казал че преди си правили самички разни адаптери като на ел.акустичните китари с някакви магнити и навивки ли нещо такова ако някой се сеща и може да ми обясни ? как става фокуса Редактирано Март 28, 2010 от victor4y Цитирай
MrDeath Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Искаш да ги снижиш с 3-4 мм, което значи, че те са поне на 5-6, ебах му майката! Цитирай
victor4y Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 Искаш да ги снижиш с 3-4 мм, което значи, че те са поне на 5-6, ебах му майката! нещо такова ама то магаренцето е много високо... Цитирай
Лими Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Първо, виж дали грифа е прав, а според мен е крив, като лък. И след това изпилвай магарето. Цитирай
L.K. Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Не си посочил модела на китарата - с лепен струнник и магаренце ли е или с отделни подвижни. Свалянето на струните се прави с изпиляване на магаренцето. Отгоре или отдолу - зависи от модела. Добре е да си сигурен, че прагчетата ти са на една линия и че грифът е идеално прав. Каквото и да правиш действай на малки стъпки, защото може струните да забраждят в някое прагче. Като цяло работата е трудна за съвсем начинаещ. Ако не си уверен потърси лютериер. Цитирай
Veyko Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Щом е Кремона, най-лесния вариант е да развиеш винтовете на грифа и да подложиш нещо между него и тялото(примерно картонче от страницата на кибритена кутиика или по-добре дървена пластинка няква с подобни размери). Идеята е да промениш ъгъла между грифа и тялото, като в резултат струните са по-близо до грифа. Подложката требе да се сложи под края на грифа за да се постигне тоя ефект де. Най-лесно щеше да е с картинка, но се надявам, че и така се разбира горе-долу. Отнема 5 минути(ако нацелиш нужната височина на подложката) и евентуално част от състейна на китарата поради не до там добрия контакт между грифа и тялото(което в случая с Кремона не е фатално). Цитирай
victor4y Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 Абе грифа се оказа че не е крив магаренцето е подвижно а доло струните се закачат на една метална работа (начинаещ съм) пробвах да кача снимка да видите китарата ама .... не се получава ще пробвам пак след малко да кача снимка но мисля че е от магаренцето само се чудя ако ще го правя по малко с какво да го изпиля Цитирай
victor4y Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?i...1269786696v.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?i...1269786900d.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?i...1269786917g.jpg На снимките незнам как е ама грифа си е добре Цитирай
Лими Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) Грифа и на мен ми изглежда добре, значи остава да изпилиш само магарето. Поставяш върху маса и по възможност неподвижно(може и залепена върху дъска) лист шкурка Р-60 или Р-80, държиш здраво с ръце или по друг начин магарето и триеш долната му част върху шкурката. Преди това, трябва да начертаеш линия за ориентир отстрани на магарето. Ако пък отидеш при дърводелец(ама няма смисъл), той ще измисли нещо по-бързо и по-точно и без да е лютиер. Успех! Редактирано Март 28, 2010 от Лими Цитирай
L.K. Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Твоята случка е най-лесната. Преди да изпилиш магарето можеш да пробваш как ще стоят ниските струни. Махни магарето и под струните на негово място сложи един молив. Между молива и тялото на китарата подпъхвай нещо, докато се вдигнат струнит ен анеобходимата височина. Раздрънкай ги да видиш къде и как опират. Методът не става за свирене, но помага да се ориентираш какво ще получиш. Много хора са почнали от такава китара. Не очаквай чудеса към 12-то прагче. Цитирай
zwero Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) Спокойно можеш да си изпилиш магаренцето. Аз имах същата. Не знам от какво дърво е направена, но грифовете на тези модели не се кривят (или съм останал с такова впечатление) . Редактирано Март 28, 2010 от zwero Цитирай
teodor624 Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 грифовете на тези модели не се кривят (или съм останал с такова впечатление) . И моят не е мръднал, а е на повече от 25 години Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) Грифът е осезаемо крив, бе, хора. Има формата на въжен мост! Не съм сигурен, че изпиляване на магарето ще помогне особено, защото след това има вероятност пък да почне да бръжди прекалено много. Редактирано Март 28, 2010 от SomeoneElse Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) С изпилваме на магарето ще пооправиш нещата, но трябва да измислиш начин да смъкнеш и това, което държи струните, за да може те все пак да упражняват някакъв натиск върху магарето. Иначе, стъпките, които предлагам да направиш са следните(и това е съвсем сериозно): 1.Хващаш китарата и я хвърляш от много високо под музикалния съпровод на съответната песен на ФСБ(внимаваш, да не удариш някой). 2.Купуваш си нова китара. Дори подбран без дефекти Фактор за 99лв. ще свири осезаемо по-добре. Не, че не можеш да я направиш поносима като удобство, но точно този тип кремони никак не са от най-добре звучащите. Редактирано Март 28, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
victor4y Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 1во грифа не е крив 2ро ако имах пари за нова китара нямаше да пиша тук 3то като изпиля магаренцето ще Ви пиша за резултата Цитирай
Recommended Posts