Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

щом си начинаещ ако нямаш достатъчно кинти единия вариант е да минеш и без кубе, само трябва да си вземеш някакъв китарен процесор с прилични симулации симулации(в-амп примерно) и го ръгаш в уредбата или квото там имаш и си джангъриш яко, аз доста години свирих така и си бях доволен

друг приличен вариант е да се поогледаш за някакво не много скъпо кубе с вграден драйф....

а за китара - мисля че за тези пари Ibanez е един от най-добрите варианти, тази която си показал изглежда страхотно, но имай едно на ум, че вида не е всичко - трябва да се пробва...особено флойда.

П.С. Китарен процесор е една джаджа с много ефекти в нея(дистър, хорус, ехота....). Виждам, че тъкмо се зарибяваш та да го дефинирам за всеки случай...

Поздрави и успех в покупката :hello:

Отговорено

За абсолютно начинаещ китарист е идеална комбинацията:

китара -> процесор -> аудио-уредба

защото в процесорите имаш достъп до много симулации на усилватели, ефекти и кабинети и можеш да създаваш различни звукови пресети. После като понапреднеш можеш да се поогледаш и за комбо.

Отговорено
Да, ама повечето ввтини процесори са пълно дърво, особено амп симулациите им.

Когато си абсолютно начинаещ, как ще разбереш, че апм-сипулациите са скапани? Освен това процесорът е начин да опознаеш ефектите защото имаш неочаквано добра комбинация - всички в едно.

Отговорено

Не трябва да се изпуска и тази възможност за съвсем-безпари : Китара > Компотър (PC) ... Има доста китарни ефекти като софтуер . Може да не звучат кой-знае колко добре , ама за безпари - толкоз .

Отначало и аз така почнах - с компютъра . И не съжелявам .

Отговорено

с тези два месеца свирене най-много да дадеш 1000 лева на вятъра. Аз (лично) бих дал 100 и после ще ми е по-лесно да си избера на базата на натрупан опит и знания, при все, че надали ще ходиш да записваш, че да ти трябват инструменти от класа. Успех.