spiritus Публикувано Март 15, 2010 Share Публикувано Март 15, 2010 Привет, колеги Коя от двете марки бас-китари ще препоръчате за jazz и funk? Малко повече ми допада Fender JB, но искам да чуя мнения на по-големи специалисти. А тук не липсват такива, надявам се Може и други марки да препоръчате. Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ev1L4o_ Отговорено Март 15, 2010 Share Отговорено Март 15, 2010 (Редактирано) За такива работи ест. , че Fender(то се и казва джаз бас) Един фр. има Fender Jb za 2000 лв. и е мн. доходен за всичко.... Ако имаш повече кинташ Редактирано Март 15, 2010 от Ev1L4o_ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Март 15, 2010 Share Отговорено Март 15, 2010 Зависи от Ibanez-а ако е някой престижен модел съм за Ibanez, но като цяло ако те кефи фендерския тон и с Фендер няма да сгрешиш. Ако ти е голям бюджета можеш да избираш между доста хубави инструменти. Напиши каква музка слушаш и няколко басиста чийто тон те кефи и ще се опитам да ти обясня горе долу кое как е (стига да знам разбира се). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spiritus Отговорено Март 16, 2010 Автор Share Отговорено Март 16, 2010 (Редактирано) Victor Wooten, Miller Кефя се на funk jazz, slap bass и нещо от тоя род. Да ви призная звука на Fender JB май ми допада повече, но доколкото знам Фендер са доста по-скъпи от Ibanez. Бюджета ми за китара е около 800 - 1000 лв. Предпочитам нещо втора ръка. Най-би ми ми легнала една Fodera, ама ... Редактирано Март 16, 2010 от spiritus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zeuglodon Отговорено Март 16, 2010 Share Отговорено Март 16, 2010 В интерес на истината Ibanez се доближават доста до звука на Fodera( доста повече от Fender, поне). Говоря най-вече за моделите от SR 500 нагоре.Те са с Bartolini , и това ти дава възможност за най-разнообразни настройки. Много по-вариативни са от Fender. Да не говорим,че и като обща форма са много близки до баса на Wooten. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spiritus Отговорено Март 16, 2010 Автор Share Отговорено Март 16, 2010 (Редактирано) Формата не е важна за мен - важно е какво излиза от нея Редактирано Март 16, 2010 от spiritus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zeuglodon Отговорено Март 16, 2010 Share Отговорено Март 16, 2010 Всичко опира и до вкус. Най-добре пробвай и двата баса( а защо не и други). Сам ще прецениш кой повече ти допада. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Март 16, 2010 Share Отговорено Март 16, 2010 Бюджета ти не е особено голям и ще ти се наложи да правиш компромиси. Фендера като цяло отпада (за 1000 лв и на старо се съмнявам да намериш). Ibanez до 1000 лв може да се намери нещо яко (SR 500, SR 505). Също така не каза дали това ти е първи бас, колко струни те интересуват. Хубавото на Ibanez, е че можеш да докараш всякакъв тон при това инструментите които правят са изключително удобни. Поне според мен обаче на Ibanez леко им липсва характер (като тон говоря), но това си е лично мое мнение. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=73896&hl= Не знам дали обявата е още валидна. Ако е, не му мисли и го взимай. http://forum.muzikant.org/index.php?showto...6&hl=Hohner Съквартиранта ми продава горния бас. Баса наистина е чисто нов (има нужда само от нови струни). Няма да го хваля за да не излезе, че се опитвам да ти го пробутам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts