Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет, колеги

Коя от двете марки бас-китари ще препоръчате за jazz и funk? Малко повече ми допада Fender JB, но искам да чуя мнения на по-големи специалисти. А тук не липсват такива, надявам се :)

Може и други марки да препоръчате.

Мерси

Отговорено (Редактирано)

За такива работи ест. , че Fender(то се и казва джаз бас)

Един фр. има Fender Jb za 2000 лв. и е мн. доходен за всичко.... Ако имаш повече кинташ :greenangel:

Редактирано от Ev1L4o_
Отговорено

Зависи от Ibanez-а ако е някой престижен модел съм за Ibanez, но като цяло ако те кефи фендерския тон и с Фендер няма да сгрешиш. Ако ти е голям бюджета можеш да избираш между доста хубави инструменти.

Напиши каква музка слушаш и няколко басиста чийто тон те кефи и ще се опитам да ти обясня горе долу кое как е (стига да знам разбира се).

Отговорено (Редактирано)

Victor Wooten, Miller

Кефя се на funk jazz, slap bass и нещо от тоя род.

Да ви призная звука на Fender JB май ми допада повече, но доколкото знам Фендер са доста по-скъпи от Ibanez.

Бюджета ми за китара е около 800 - 1000 лв. Предпочитам нещо втора ръка.

Най-би ми ми легнала една Fodera, ама ... :music:

Редактирано от spiritus
Отговорено

В интерес на истината Ibanez се доближават доста до звука на Fodera( доста повече от Fender, поне). Говоря най-вече за моделите от SR 500 нагоре.Те са с Bartolini , и това ти дава възможност за най-разнообразни настройки. Много по-вариативни са от Fender. Да не говорим,че и като обща форма са много близки до баса на Wooten.

Отговорено

Бюджета ти не е особено голям и ще ти се наложи да правиш компромиси. Фендера като цяло отпада (за 1000 лв и на старо се съмнявам да намериш). Ibanez до 1000 лв може да се намери нещо яко (SR 500, SR 505). Също така не каза дали това ти е първи бас, колко струни те интересуват. Хубавото на Ibanez, е че можеш да докараш всякакъв тон при това инструментите които правят са изключително удобни. Поне според мен обаче на Ibanez леко им липсва характер (като тон говоря), но това си е лично мое мнение.

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=73896&hl=

Не знам дали обявата е още валидна. Ако е, не му мисли и го взимай. :hysterical:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...6&hl=Hohner

Съквартиранта ми продава горния бас. Баса наистина е чисто нов (има нужда само от нови струни). Няма да го хваля за да не излезе, че се опитвам да ти го пробутам.