balombi Публикувано Март 14, 2010 Публикувано Март 14, 2010 Здравейте , аз съм баломби и искам да ви питам нещо.Вчера за пореден път скъсах струните на уестърна . Бях се запасил със струни , но и те свършиха, останаха ми само едни найлонови.Искам да попитам ще е грешка ли ако ги сложа на китара за метални , ще и стане ли нещо или ще може да си дрънкам и с тях . Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Как ги късаш тия струни бе,тънки ли са?Поработи върху техника на дясна ръка,да свириш с атака не значи хамалската. Цитирай
balombi Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Не мисля , че това би оказало влияние върху темата , но ще ти оговоря . Аз съм самоук уж китарист , на китарата си свиря с акорди и си попявам , освен това я ползва почти цялата ми улица и от много зор струните просто не издържат. Ако може вече без оФФтопици , ще ви помоля да пишете само по темата. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Ох,благодаря за благоволението че ми отговорихте. Аз свиря от над 20 год. и не късам струни - защо? Не лекувай болестта ,а причината и -разбра ли нещо?Сложи найлонки - няма проблем. Цитирай
balombi Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Ти свириш от 20г , но може би само на твоята китара. На наща улица моята е обща и всеки си я настройва в различен строй и има претенции . Цитирай
sasoh Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Имай и ти, като собственик, и ги карай да ти купуват струни. Цитирай
W_A_R Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Съжалявам за поредния офф , но ако китарата е твоя, защо даваш на цялата улица да свири с нея? А колкото до наилонките - не мисля, че ще има проблем. Цитирай
balombi Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Еми давам на 4-5 човека да си посвирят малко , защото нямат китари и не могат да си закупат. Мисля , че трябва да сме добри , а не да се стискаме за такива работо , на мен ми е познато чувството да ти се свири а да няма с какво . Колкото до найлоновите струни , няма да и стане нищо нали . Цитирай
gueorgues Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 нямаш грижи - слагай ги другият вариант е опасен - да сложиш метални на класическа китара. найлон на уестърн китара - няма проблем - звукът няма да е същия, но със сигурност ще изкарват по-дълго. Цитирай
balombi Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Ок Благодаря за смисления отговор и за това , че ми обърна внимание . Цитирай
L.K. Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 И найлонките ще скъсат колегите на улицата. Ползата е, че едва ли ще останат доволни от новите ти струни и няма да прекаляват с китарата ти. Цитирай
balombi Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) Ако искаш да кажеш нещо го кажи директно . Не ми овъртай тука . Редактирано Март 14, 2010 от balombi Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) На теб проблема ти е ,че ваШте не са те Овъртели със шамарите навреме,кат поотраснеш и си фанеш гадже и него ли ще пуснеш на улицата? Редактирано Март 14, 2010 от Hillbilly Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 По принцип няма проблем да се направи смяната, но няма да звучи особено добре, защото тези китари не са класически. Отделно, щом често ти се къса струна, най-вероятно нещо по китарата я къса. Цитирай
ментора Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 слагай палстмасата и започвай фламенко и тая улица не разбрах,кви са тия хора,който свирят на различен строй? бъди добър ,но не позволявай да пренастройват китарата ТИ! Цитирай
Recommended Posts