Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте , аз съм баломби и искам да ви питам нещо.Вчера за пореден път скъсах струните на уестърна . Бях се запасил със струни , но и те свършиха, останаха ми само едни найлонови.Искам да попитам ще е грешка ли ако ги сложа на китара за метални , ще и стане ли нещо или ще може да си дрънкам и с тях .

Отговорено

Как ги късаш тия струни бе,тънки ли са?Поработи върху техника на дясна ръка,да свириш с атака не значи хамалската.

Отговорено

Не мисля , че това би оказало влияние върху темата , но ще ти оговоря . Аз съм самоук уж китарист , на китарата си свиря с акорди и си попявам , освен това я ползва почти цялата ми улица и от много зор струните просто не издържат. Ако може вече без оФФтопици , ще ви помоля да пишете само по темата.

Отговорено

Ох,благодаря за благоволението че ми отговорихте.

Аз свиря от над 20 год. и не късам струни - защо?

Не лекувай болестта ,а причината и -разбра ли нещо?Сложи найлонки - няма проблем.

Отговорено

Ти свириш от 20г , но може би само на твоята китара. На наща улица моята е обща и всеки си я настройва в различен строй и има претенции .

Отговорено

Съжалявам за поредния офф :) , но ако китарата е твоя, защо даваш на цялата улица да свири с нея? :blink: А колкото до наилонките - не мисля, че ще има проблем. :)

Отговорено

Еми давам на 4-5 човека да си посвирят малко , защото нямат китари и не могат да си закупат. Мисля , че трябва да сме добри , а не да се стискаме за такива работо , на мен ми е познато чувството да ти се свири а да няма с какво .

Колкото до найлоновите струни , няма да и стане нищо нали .

Отговорено

нямаш грижи - слагай ги

другият вариант е опасен - да сложиш метални на класическа китара.

найлон на уестърн китара - няма проблем - звукът няма да е същия, но със сигурност ще изкарват по-дълго.

Отговорено

И найлонките ще скъсат колегите на улицата. Ползата е, че едва ли ще останат доволни от новите ти струни и няма да прекаляват с китарата ти.

Отговорено (Редактирано)

Ако искаш да кажеш нещо го кажи директно . Не ми овъртай тука :girl_cray2: .

Редактирано от balombi
Отговорено (Редактирано)

На теб проблема ти е ,че ваШте не са те Овъртели със шамарите навреме,кат поотраснеш и си фанеш гадже и него ли ще пуснеш на улицата? :girl_cray2:

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

По принцип няма проблем да се направи смяната, но няма да звучи особено добре, защото тези китари не са класически.

Отделно, щом често ти се къса струна, най-вероятно нещо по китарата я къса.

Отговорено

слагай палстмасата и започвай фламенко ;)

и тая улица не разбрах,кви са тия хора,който свирят на различен строй?

бъди добър ,но не позволявай да пренастройват китарата ТИ!