EAmechaniX Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 (Редактирано) .... че дървенията и боядисването/лакирането, т.е. без хардуера, (ДЕМЕК ДЪРВО + ТРУД+ЛАК, ЛАКИРАНЕ И ПОЛИРАНЕ = 1000 - 1800лв) Трябва да се чете, брат - писането всеки го може. Колкото повече четеш, толкова вероятността да разбереш е по-голяма. Иначе за поръчките - бих ги взел и двете - тази за две и другата за три хилки. Редактирано Март 12, 2010 от EAmechaniX Цитирай
jororock Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Докато лежим на таз кълка "за нормалната държава с нормалните блабла" така ще е. Нормалната държава я правят хората в държавата. Ама айде стига философски теми. Подкрепям!-Който търпи душманина си заслужава съдбата! Цитирай
abductor Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Май не схващате за какво ви говори Механика. Става дума за това, че ако имаше цени на сайтовете вариантите са 2: 1. Лютиерът се отказва от 90% от българските поръчки, защото евро-цените ще са непосилни за повечето му потенциални клиенти в България - хората ще се плашат от тия цифри и няма въобще да се свържат с него; 2. Лютиерът започва да работи на безценица на ишлеме за чуждите къстъм шопове, за които българските цени са си за "без пари" и ще блъска инструменти за хиляди долари, от които той ще взема само трохички; Ако съм бил твърде директен, моля изтрийте ми поста. Цитирай
synchu Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 ^А аз мисля, че подценяваш средната интелигентност, дори и тук Просто не мисля, че това ще се случи при правилен и откровен подход. Право на всеки е разбира се да определя такава политика каквато иска. Цитирай
abductor Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Не подценявам ничия интелигентност . Като човек, истински оценяващ труда на нашите майстори (за разлика от някои колеги), аз лично, ако видя цена от (да речем) 5000$ за инструмента, който искам да си направя, последното нещо, което би ми хрумнало, е да се обаждам на майстора и да се пазаря, просто не мога. Това, което ще направя, е да си подвия опашката и да си купя някой сериен инструмент. Предполагам нещата не стоят така само с мене... Цитирай
Coprophagus Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Не знам при вас как стоят нещата, но си мисля, че поръчков инструмент е нормално да си вземеш след като си се сдобил с 1-2 китари вискок клас. Цените на китарите и басовете виск клас не са хич малки (за пример моя Уаруик е от наи-евтините инструменти които предлага фирмата и пак е близо 3000 лв) така, че за един къстъм инструмент 3000-4000 долара са си приемлива цена да не кажа и ниска. По темата за цени не знам, но ще е добре да има тема с информация за лютиерите-телефони, сайтове, пощи,снимки и всякакво инфо. Поне според мен една такава тема ще е полезна и за тях (реклама) и за нас. Цитирай
abductor Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Абсолютно си прав за всичко, което казваш. Проблемът обаче е, че малко хора на практика имат възможност просто така да си извадят от джоба 3000-4000$, а пък опцията "ами тогава да не си правят китари" едва ли е изгодна за лютиерите . Цитирай
PlamenM Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Както често се случва с добрите предложения, оцапахме я. Както и да е. Относно цените на сайтовете ( понеже аз предложих, чувствам се задължен и да добавя): а) Дали ще сложат цени или не си е лично решение на всеки лютиер. б) Дали една лютиерска китара ще струва 5 или 5000 лева е въпрос единствено на търсене и предлагане. Ако продукцията е толкова добра ( някои са, някои не са) то аз лично ще се възрадвам ако тези хора могат да получат заслуженото възнаграждение - халал да им е.И повече такива да има. Всъщност естествената сила на пазара прави така , че някой лютиери работят изключително за чужбина - и това е чудесно , мисля аз. П.С Имам намерение и ще си поръчам китара при Галин Пенев. Цитирай
Ивелин Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Нормалната държава я правят хората в държавата... ...а не музикантите в нея! Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 ^Ако си нормален в ненормално общество,как изглеждаш на останалите? Цитирай
Recommended Posts