Jump to content
Българският форум за музиканти

Custom Китари или да се систематизира инфото


Recommended Posts

.... че дървенията и боядисването/лакирането, т.е. без хардуера, (ДЕМЕК ДЪРВО + ТРУД+ЛАК, ЛАКИРАНЕ И ПОЛИРАНЕ = 1000 - 1800лв)

 

Трябва да се чете, брат - писането всеки го може. Колкото повече четеш, толкова вероятността да разбереш е по-голяма.

Иначе за поръчките - бих ги взел и двете - тази за две и другата за три хилки. :thumbs_up:

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато лежим на таз кълка "за нормалната държава с нормалните блабла" така ще е. Нормалната държава я правят хората в държавата. Ама айде стига философски теми.

Подкрепям!-Който търпи душманина си заслужава съдбата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май не схващате за какво ви говори Механика. Става дума за това, че ако имаше цени на сайтовете вариантите са 2:

1. Лютиерът се отказва от 90% от българските поръчки, защото евро-цените ще са непосилни за повечето му потенциални клиенти в България - хората ще се плашат от тия цифри и няма въобще да се свържат с него;

2. Лютиерът започва да работи на безценица на ишлеме за чуждите къстъм шопове, за които българските цени са си за "без пари" и ще блъска инструменти за хиляди долари, от които той ще взема само трохички;

Ако съм бил твърде директен, моля изтрийте ми поста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^А аз мисля, че подценяваш средната интелигентност, дори и тук;) Просто не мисля, че това ще се случи при правилен и откровен подход. Право на всеки е разбира се да определя такава политика каквато иска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не подценявам ничия интелигентност ;) . Като човек, истински оценяващ труда на нашите майстори (за разлика от някои колеги), аз лично, ако видя цена от (да речем) 5000$ за инструмента, който искам да си направя, последното нещо, което би ми хрумнало, е да се обаждам на майстора и да се пазаря, просто не мога. Това, което ще направя, е да си подвия опашката и да си купя някой сериен инструмент. Предполагам нещата не стоят така само с мене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам при вас как стоят нещата, но си мисля, че поръчков инструмент е нормално да си вземеш след като си се сдобил с 1-2 китари вискок клас.

Цените на китарите и басовете виск клас не са хич малки (за пример моя Уаруик е от наи-евтините инструменти които предлага фирмата и пак е близо 3000 лв) така, че за един къстъм инструмент 3000-4000 долара са си приемлива цена да не кажа и ниска.

 

По темата за цени не знам, но ще е добре да има тема с информация за лютиерите-телефони, сайтове, пощи,снимки и всякакво инфо. Поне според мен една такава тема ще е полезна и за тях (реклама) и за нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав за всичко, което казваш. Проблемът обаче е, че малко хора на практика имат възможност просто така да си извадят от джоба 3000-4000$, а пък опцията "ами тогава да не си правят китари" едва ли е изгодна за лютиерите :greenangel: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както често се случва с добрите предложения, оцапахме я.

Както и да е.

Относно цените на сайтовете ( понеже аз предложих, чувствам се задължен и да добавя):

а) Дали ще сложат цени или не си е лично решение на всеки лютиер.

б) Дали една лютиерска китара ще струва 5 или 5000 лева е въпрос единствено на търсене и предлагане. Ако продукцията е толкова добра ( някои са, някои не са) то аз лично ще се възрадвам ако тези хора могат да получат заслуженото възнаграждение - халал да им е.И повече такива да има.

Всъщност естествената сила на пазара прави така , че някой лютиери работят изключително за чужбина - и това е чудесно , мисля аз.

 

П.С

 

Имам намерение и ще си поръчам китара при Галин Пенев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.