DILETANT Отговорено Декември 15, 2004 Автор Отговорено Декември 15, 2004 Според мен в МАНИФЕСТА става въпрос за изсвирени сола на концерт както например има drum solo, bass solo, keyboard solo и т.н., които биха досадили на публиката, а не става въпрос за инструментални композиции и за инструментални албуми. Цитирай
Delyan Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Според мен в МАНИФЕСТА става въпрос за изсвирени сола на концерт както например има drum solo, bass solo, keyboard solo и т.н., които биха досадили на публиката, а не става въпрос за инструментални композиции и за инструментални албуми. ... ми не е указано такова нещо. Ма дори и така да е!!! Нужно ли е пак да споменавам имена!!! Цитирай
Armaggideon Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Аз съм напълно съгласен - не съм фен на дългите сола. Да не говорим, че в някои песни няма нужда от никакви Ааа, и 3 минути са много Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Те са известни с първите 3 минути от песните си :green: Точно! "3 тона, но на място!" - нали така е казал Ерик Клептън Цитирай
Delyan Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Точно! "3 тона, но на място!" ... Срамиш Nick-а си!!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Точно! "3 тона, но на място!" ... Срамиш Nick-а си!!! :green: Не бе, аз само изказвам най-разпространената теза! Иначе ОПРЕДЕЛЕНО нямам нищо против въздългичките солца... :violin: Цитирай
Delyan Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 (Редактирано) Редактирано Декември 15, 2004 от Delian Цитирай
minddwell Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Тоз дет го е писал манифеста не го познавам, но ми прилича на блусар... и се кефи на пауъра от изджаскан акорд на чиста китара през лампа и сигурно овердрайва му идва в повечко. Не може без процесор, или без 4 камиончета, или без китарни модули, да изкараш звук от една китара на един концерт със 15 песни с по 3 чисти атмосверни теми и 5 здрави в парче. Иначе като за пънк, блус и джаз... оооо йе! Само един усилвател да ти прави 55-80% от звука.. е тва е тъпизъм. Звук на кво? На 2 теми от песента.. и после? Ползваш реверберацията на Ройал Албърт Хол... хех.. В китарния звук няма манифести. Ако се спазваха правила, нямаше да има Металика, Корн, Рамщайн... Всичко е индивидуално и въпрос на вкус...(казало кучето и си облизало дупето). Цитирай
Armaggideon Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Тоз дет го е писал манифеста не го познавам, но ми прилича на блусар... и се кефи на пауъра от изджаскан акорд на чиста китара през лампа и сигурно овердрайва му идва в повечко. Не може без процесор, или без 4 камиончета, или без китарни модули, да изкараш звук от една китара на един концерт със 15 песни с по 3 чисти атмосверни теми и 5 здрави в парче. Иначе като за пънк, блус и джаз... оооо йе! Само един усилвател да ти прави 55-80% от звука.. е тва е тъпизъм. Звук на кво? На 2 теми от песента.. и после? Ползваш реверберацията на Ройал Албърт Хол... хех.. В китарния звук няма манифести. Ако се спазваха правила, нямаше да има Металика, Корн, Рамщайн... Всичко е индивидуално и въпрос на вкус...(казало кучето и си облизало дупето). Глупости! Цитирай
minddwell Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Кое са глупости, че не разбрах? Най-голямата глупост е да се кланяш на правила и кумири... А пък умирам си когато тоя някой е известно име и след него всички повтарят: вярно е, вярно е.. ярно е.. Помисли само, ако трябва да изсвриш една песен с кви ли не мотиви, шарена, как ще стане тва само с един дисторжън? У вас... на репетиция... на концерт? Различно е. Кви са тия съвети за усилвателя, че трябва да е добър? Щото и най-яката китара щяла да се изгуби... Ами ние да не сме малоумни бе.. като си купуваме кубе да не ходим с банани в ушите? Лариус 20??? Беше това.. преди 15 год, когато и единствените китари бяха КРЕМОНА. Ако видя сега някой да се опитва да си прави звук за концерт или студио с тази комбинация, ще стана трамвай и ще возя цяла София. Сега обикаляш, избираш, броиш си по 5 пъти парите в джоба. А като отида в музикална къща ФАКТОР и като ми прехвалят един скъп джазменси усилвател ФЕНДЕР, ми иде да ги завра в апаратурата на КОРН и СЛИПКНОТ, ама отзад, щото там ще им е по-меко!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Кое са глупости, че не разбрах?Най-голямата глупост е да се кланяш на правила и кумири... А пък умирам си когато тоя някой е известно име и след него всички повтарят: вярно е, вярно е.. ярно е.. Помисли само, ако трябва да изсвриш една песен с кви ли не мотиви, шарена, как ще стане тва само с един дисторжън? У вас... на репетиция... на концерт? Различно е. Кви са тия съвети за усилвателя, че трябва да е добър? Щото и най-яката китара щяла да се изгуби... Ами ние да не сме малоумни бе.. като си купуваме кубе да не ходим с банани в ушите? Лариус 20??? Беше това.. преди 15 год, когато и единствените китари бяха КРЕМОНА. Ако видя сега някой да се опитва да си прави звук за концерт или студио с тази комбинация, ще стана трамвай и ще возя цяла София. Сега обикаляш, избираш, броиш си по 5 пъти парите в джоба. А като отида в музикална къща ФАКТОР и като ми прехвалят един скъп джазменси усилвател ФЕНДЕР, ми иде да ги завра в апаратурата на КОРН и СЛИПКНОТ, ама отзад, щото там ще им е по-меко!! Не им го завирай на Фактор-ците - готини са! Цитирай
bigjav Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 А, леле, колко брутален бил тоя minddwell, бе! След като най-голямата глупост е да се кланяш на правила и кумири, що цялата ви група е облечена в черно, ходите с ластични дънки и умирате да си боядисате лицата като мъртъвци? Minddwell: "А като отида в музикална къща ФАКТОР и като ми прехвалят един скъп джазменси усилвател ФЕНДЕР, ми иде да ги завра в апаратурата на КОРН и СЛИПКНОТ, ама отзад, щото там ще им е по-меко!!" Виждам също, че си и редовен посетител на муз. магазини в София. Във Факотр-а аз лично никога не съм виждал усилватели Фендер и макар че за миналото може и да не съм прав, то днес Фактор със сигурност нямат нищо общо с кит. усилватели от тази марка. Minddwell: "Не може без процесор, или без 4 камиончета, или без китарни модули, да изкараш звук от една китара на един концерт със 15 песни с по 3 чисти атмосверни теми и 5 здрави в парче." Ами, определено, ако си мислиш, че някъде ще те пуснат да изсвириш 15 песни целия изографисан и избиващик детскик комплекскик в стилик здравик атмосферик, то аз искрено ти съчувствам и те моля да приемеш моите най-сърдечни по-здрави. :wall: :killyou: Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Пак се сдъвкахте-дайте по кротко,де!!! Ребята-давайте жить дружно ! ! ! Е казал един мил котарак навремето... Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Това за кумирите е много интересно....но за друга тема...?! Цитирай
Recommended Posts