W_A_R Публикувано Февруари 28, 2010 Share Публикувано Февруари 28, 2010 Значи може темата да ви се стори изключително тъпа, но вече почват да ме хващат бЕсовете. Значи от няколко часа свиря едно и също нещо и постоянно го бъркам всеки път по един и същ начин и вече изпуших. Та искам да питам по-опитните нормално ли е тва нещо. Имам чувството, че абсолютно никакъв напредък няма. сигурно трябва да съм по-търпелив или вече и аз не знам. Се едно тъпча на едно и също място. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianev_94 Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 (Редактирано) Спокойно и при мен е ставало така , но не се нерви, защото когато се ядосаш, още повече ще сбъркаш. Продължавай спокойно да пробваш, а ако много се изнервиш спри за малко, почини си и прави нещо друго, и после пак започни. Редактирано Февруари 28, 2010 от ianev_94 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 Свири го на бавно темпо и вдигай като се чувстваш сигурен, че си го овладял на това ниво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
checho Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 a guitarist's guide to better practicing - много полезен урок съветите може и да ви се сторят очевидни, но едва ли много хора се упражняват толкова методично и целенасочено \/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Javor Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 Ами и на мен ми се случи така онзи ден - свиря си го с нотите, ама има точно едно проблемно място! За щастие го оправих, чрез: -работа над точно този проблемен момент; -свирене на нещо друго и после пак връщане на това. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 Аз като забия обикновено оставям китарата за 10-15 минути и правя малка пауза .Винаги действа . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroLambov Отговорено Февруари 28, 2010 Share Отговорено Февруари 28, 2010 (Редактирано) Нормално е...Аз затова като взема нещо ново, го деля на малки фразички(от около 3-4 такта, попринцип си личи г/д как трябва да се разделя), правя всяка една поотделно докато станат сигурни и после ги сглобявам. Пробвай така! И да...прави си почивки от време на време. Редактирано Февруари 28, 2010 от CursedSoul Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassguitar1 Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Ами нормално е. Не го свири известно време и след това ще се получи, поне при мен така става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mar4enko Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Е-е-е-х !!! А при мене от годините ли от какво не ми е е толкова проблем изсвирването , а запомнянето!!! Нема да се пуашиш, има и по-лошо!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 Ох, днес е пак същото ама гледам да съм спокоен и започва да става по-добре. Класиката е хубава, но е 2 пъти по-трудна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prayer4eto Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 ^ Търпение му е майката и много повторения. Китарист-холерик досега не съм видял, ама знае ли човек ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vikktoria.andreeva Отговорено Март 2, 2010 Share Отговорено Март 2, 2010 Здравей, с този проблем и аз постоянно се боря. Има моменти , в които повторението не е достатъчно. Аз бих те посъветвала да анализираш трудното място, което бъркаш. Тъй като движението на пръстите и разкодирането на нотния текст са дело на мозъка, помисли кое те обърква (пръстовка, схема в дясната ръка, технически трудности и т.н) След като си анализирал грешката, много по-лесно можеш да я поправиш От опит мога да кажа, че повечето причини за подобно зацикляне са психологически. Човек си казва - "Оф трудно е, все го бъркам. Като стига там, пак ще се объркам." Бъди спокоен, търпелив и ако не се получава мястото - остави китарата за 10-15 мин. Почини си психически. И после започни да свириш с мисълта, че ще стане! Успех! Всичко ще стане!) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amor_de_Dios Отговорено Март 2, 2010 Share Отговорено Март 2, 2010 Здрасти, има един пиниз дето върши чудна работа, но си се иска търпение. След като си анализирал трудностите в пасажа, да го свириш с такова темпо, че мисълта ти да тече непрекъсната. Винаги да знаеш какво следва и така, като почувстваш сигурност в едно темпо да качваш. Друг номер е да си имаш опорни точки в самите фрази, за да може музиката ти да не е статична. И така...много свирене си трябва, ама не безцелно. Давай си по петнайсетина минути за пасаж и се концентрирай максимално. Ще видиш как ще почне да се получава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Март 2, 2010 Share Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) Всички съвети по-горе са полезни, но може проблема да е от съвсем друго естество. В самата китара. Ако, има много високи струни, нестандартно широко разстояние между тях или просто неудобен гриф поради лоша изработка. Аз се обучавах на китара с дебел нек/кютук и дълга мензура(660мм) и се скъсвах да упражнявам техники, които въпреки труда ми, не се получаваха. Но когато ми попадна удобна за мен китара и о, чудо!... всичко ставаше по-лесно. При нестандартно дългите мензури, пръстите трябва да се разтягат много жестоко и това затруднява свиренето. Освен това при дълга мензура струните стават по-твърди от по-големия опън, което също затруднява свиренето. Но на същата китара, мои колеги с големи ръце се чувстваха прекрасно и тогава и те разбраха, защо не са могли да изсвирят някои неща на техните им китари(648мм). П.П. Освен китарата, важно е и дали постановката на ръце и тяло е правилна. Редактирано Март 2, 2010 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Март 2, 2010 Автор Share Отговорено Март 2, 2010 ^ Китарата си е наред С постановката също нямам проблеми. По-скоро проблема е както се изрази колежката психологически. Има моменти в които съм спокоен, ненапрегнат и всичко се получава. Обаче когато съм уморен и денят е бил дълъг ръката ми просто сякаш не иска да изсвири дадения пасаж и естествено аз започвам да си късам нервите и ми е идвало да ударя китарата в стената Изглежда този проблем просто се преодолява с течение на времето. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts