Грация Публикувано Януари 18, 2006 Публикувано Януари 18, 2006 Музиканти, които работят от години ми препоръчват две марки микрофони - Electrovoice и Sennheiser. Работили ли сте с тях? И кои модели са най - подходящи за клубни участия? Цитирай
Грация Отговорено Януари 18, 2006 Автор Отговорено Януари 18, 2006 Topsun, не откривам такъв във сайта им.... Цитирай
Грация Отговорено Януари 18, 2006 Автор Отговорено Януари 18, 2006 ^ Да, намерих го в друга опция. Това, което прочетох е наистина добро. Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Абе за живи участия не бих пренебрегнал и шуарче примерно см58 Електро войс тоже Цитирай
Pinky Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 (Редактирано) Sennheiser са готини. Sure също имат силните си моменти. НО!!! В момента съм с микрофонът на живота ми - както знаете, всеки глас си има особеностите, и микрофонът е изключително интимен инструмент не само поради тази причина. За мен и за моят глас (а също и за вокалния ми стил) най-добрият вариант е Carvin CM 68 (или нагоре от там в съответната серия). Има доста ментета на Карвин, но оригиналът е чук. За мен е важно много бързо и гладко да преминавам от мелодично пеене в (почти) блек-дранета, и не е въпрос само до гърло. За да се чуе добре - за да бъде преходът гладък, нужен е и микрофон с широк диапазон. Самото редуване на тези два елемента (както и на много други - има си мелодично пеене и мелодично пеене, дране и дране) е непоследователно, предвид стилът, с който се занимавам (прогресарски псайкъделик, прекъсван на места от типичните трашърски жици). Ако не сте пробвали карвин - добър момент е. А и не са особено скъпи. Редактирано Януари 23, 2006 от Pinky Цитирай
Elly Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 а може ли да ме посъветва някой къде (в София) да си потърся микрофон - по-точно къде мога да намеря повечко така микрофони, за да изпробвам и да реша кой е... моят Хареса ми определението "интимен" - много е точно, да му се не види... толкова отскоро пея и вече се убедих, че има разлика от земята до небето в това с какво ще викаш на хората в ушичките... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 ^ От динакорда можеш да си вземеш , също така във Фактора има доста шурове . Цитирай
Elly Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 благодаря за светкавичния отговор! загубих ума и дума в сайта на Динакорд... колко ли часа ще ми трябват?!?!?! Цитирай
Pinky Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 (Редактирано) Не чак толкова много, всъщност Едно гледане на "Часовете" отнема повече време, отколкото бърз брауз в Дайнакорд-а. Ама е як магазина. Редактирано Януари 26, 2006 от Pinky Цитирай
ronia Отговорено Януари 27, 2006 Отговорено Януари 27, 2006 Музикалният щанд на т. нар. Малък ЦУМ, на Пиротска, също има някакво разнообразие. Там си избрах един по-стар модел на Шур (565SD) - любов от първо чуване. Понеже по-трудно се продава на фона на см58, цената му е прилична. Макар че доколкото знам тоя магазин не се слави с ниските си цени. Приятно избиране! Цитирай
Steff Отговорено Февруари 18, 2006 Отговорено Февруари 18, 2006 Аз съм с Шур Бета 58а, имам го от 5 години и никога не ме е предавал, звучи винаги перфектно във всякакви озвучителни апаратури. Ако пасва на гласа-взимай и не се май . Когато аз го купувах, беше около 450лв, но в момента в магазина на Фактор трябва да ги има за по 320-330лв. На старо трудно се намират, защото който купи, не си го продава. А... и много трудно се чупят. Моя е падал поне 4-5 пъти, единия беше от метър и половина на пода(мозайка) и нищо му няма. Цитирай
salt Отговорено Март 23, 2007 Отговорено Март 23, 2007 (Редактирано) Пял съм и със senhiser (evolution) и със shure(sm 58) и мога да кажа че и двата са универсални , макар че не биха пасвали на всеки глас.Ако се загледате по телевизията , ще забележете че на повечето конкурси за певци или изпълнения на живо използват shure sm 58.Те просто са класика в жанра. Редактирано Март 23, 2007 от salt Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 23, 2007 Отговорено Март 23, 2007 Имам впечатление, че жените повече пеят с Зенхайзер (Селин Дион например), а мъжете с Шур. Цитирай
Recommended Posts