Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Чух само бекинг-тракът и е ужасен - не заради темпото, а просто си убил всякакъв "груув" с това пресвирване от баса. Можеше малко повече паузи да вкараш и не толкова дървени "синкопи", че ме заболя главата. Имам предвид, че затъпях от слушането на това.

Не ми казвай, че си слушал 6 мин. тоя лууп на бас и барабани? :offtopic-001: И аз бих затъпял. :offtopic-001:

Баса мен ме кефи, но съчетанието на ритъма с баса ми е малко странно - вероятно защото съм свикнал с оригинала и за това ми звучи малко припряно - а на лайфа барабаниста е бил на батерии.. :music336:

Редактирано от Ивелин
  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Трака си е хубав,ама на мен ми е малко бързо и това което ми се върти в главата ,не мога да го изсвиря :music336:

Сигурно след някой друг ден,може и да стане.

Не се карайте бийте се :offtopic-001:

Това беше в кръга на шегата.

Да запазим добрия тон и да уважаване труда на всеки един.

Отговорено
Баса мен ме кефи, но съчетанието на ритъма с баса ми е малко странно - вероятно защото съм свикнал с оригинала и за това ми звучи малко припряно - а на лайфа барабаниста е бил на батерии
Абе верно има нещо спънато в трака ,ма кво ти пука (ако имаш опит със спънати барабанисти - боли те фара),изцепваш баса на макс и свириш с него,ако имаш желание де.. :rolleyes:
Отговорено

Аз като един същински Тома неверни реших да изследвам какъв е проблема тука (става въпрос за това което аз съм направил). Какво го прави тоя моя забавен опит не чак толкова забавен и страшен и неразбран.

Забавих основния трак (само барабани и бас). Барабаните съм ги програмирал значи те не мърдат. Добре. Намалих скоростта до 40 % - трака стана 12 мин. Установих че с изключение на няколко минимални неритмичности и разклащания , съм изсвирил баса доста вярно и във време (в бързо темпо от раз - почерпен хехе). Винаги свиря ПЪРВО време. Синкопираната линия е почти една и съща през цялото време с малки вариации. Това което прави записа странен и не грууви е именно програмираните барабани и по точно касата на трето време която разваля ефекта на баса който свири веднага след това. Това също създава усещането за претрупаност и припряност за която говореше Ивелин. На концертния запис от видеото на Джеймс Браун басиста свири почти същата линия. Има и два сета барабани които обаче свирят различен бийт. Трака с китарата която записах на другата сутрин набързо на дебела глава е неритмичен - има доста неритмично изсвирени мименти + разместването на траковете (латенцията която не си играх много да оправям) което прави цялата работа още по - негрууви. На перфекционистите - извинете, няма повече да правя така.

Въпреки всичко обаче, ми доставя голямо удоволствие да слушам тоя крив бас и начина по който съм го изсвирил и ако трябва пак да го свиря ще го изсвиря по същия начин - просто си падам по тоя вид фънк и по фънка на Джако (не че мога да свиря така на бас - да не земете да се заядете сега, че ще трябва да преместим темата в говорилня). Има много хора които и до днес отричат Джако Пасториус. Ако имаше как обаче другия път бих го записъл с жив барабанист!

Прилагам доказателство номер осем: забавен на 40% вариант.

Знам че няма да издържите 12 минути но ако на някой му е интересно да провери моля. Е за това говорех в другата тема - забавете и анализирайте.

Бавно

Айде и със здраве. На печелившите - честито!