DeMon1ZeD Публикувано Февруари 22, 2010 Публикувано Февруари 22, 2010 Здравейте, колебая се между 3 китари: 1. Cort X-11 2. Jackson J22R 3. Hammer CX3T Съвсем начинаещ съм и не търся кой знае какво качество (засега), но все пак ако може някой разбирач да се произнесе ще е добре Благодаря предварително! Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Много високо се целиш, няма да има тръпка в напредването. Вземи си нещо от по-долу - Cort X-2/X-5/Z40/Z42/G210, избор има. Според мен до 300-350 лв. макс за първа китара, другото - за кубе. Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Корта е най-версатилен , защото има 3 адаптера 2 хъм-а и един сингъл . Също така корт-а е с EMG (до колко са такива не знам х.х ) другите са със сток адаптери . Като във всяка тема преди твоята ще ти кажа задължителната фраза "отиди , пробвай и сам реши какво искаш" . Цитирай
DeMon1ZeD Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 Много високо се целиш, няма да има тръпка в напредването. Вземи си нещо от по-долу - Cort X-2/X-5/Z40/Z42/G210, избор има. Според мен до 300-350 лв. макс за първа китара, другото - за кубе. Ами тя по-скоро ще е втора, защото от около 1 месец свиря на акустична, а електрическа ще взимам чак след поне още 1 месец Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) и все пак има нещо вярно в това ,че като вземеш някаква евтинка китара после е доста по-голяма тръпката като взимаш нещо хубаво . Аз свирих около година и половина с един Стаг и като си купих Шектър умрях от кеф и дори още умирам от кеф като си го погледна . Но пък хубавия инструмент си е хубав инструмент и ако имаш възможност да си купиш , купи си (: Редактирано Февруари 22, 2010 от carnalsoul Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Корта ми харесва най-много като външен вид, но от друга страна, EMG-HZ не са ми любимите адаптери. Предполагам има възможност да пробваш и трите - давай смело и вземи тази, която ти звучи най-добре и ти е най-удобна(може и последните две да не съвпадат ). И при Хеймъра, и при Корта тялото е от липа. Почти съм сигурен, че Корта ще е по-добре пипнат козметично. От друга страна, ушите ти ще кажат коя ти харесва повече. Джаксъна е от Red Cedro, като тяло. Грифовете и на трите са от едни и същи материали. Това не са никак скъпи китари, даже не са и среден клас, така че не очаквай чудеса. От друга страна, цената не е лоша за първа китара. Не съм съгласен с колегите горе, че като почваш трябва на всяка цена да си купиш най-големия боклук, или някоя евтина китарка. Клоня лично аз към корта, но пак ти казвам - пробвай, преди да решиш. Може пък и някоя от другите да ти зазвучи по-добре. Редактирано Февруари 22, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
James Hetfield Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Освен гореспоменатите неща искам да добавя, че ако търсиш Jackson, търси над 1200- 300 лв. За другите две не мога да кажа нищо. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Аз бих проверил и Ибанез и Ямаха. Това с високото целене ми е непонятно като мисъл, идея и предложение. Разликата между китара за 350 и 500 кинта не е основателна за "много високо се целиш". Освен това ако човека има желание и възможности не виждам пречки да си вземе и за 2500 кинта. При тези до около 5-6-700 е въпрос на конкретна бройка и предпочитание за цвят и шрифт на надписа на главата, иначе разликите в качествата на инструментите за незначителни. Цитирай
billymilano Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Корта ми харесва най-много като външен вид, но от друга страна, EMG-HZ не са ми любимите адаптери. Това са най-гадните адаптери EVER. А за първа китара - взимай на око, после ще откриваш кое, как и защо Цитирай
biala Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 И трите са смотани Все пак, ако наистина си начинаещ, по-добре си вземи китара без тремоло - иначе рискуваш да свириш дълго време на постоянно разтроена китара. Така няма да е лесно да си развиш слуха Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Не съм съгласен с колегите горе, че като почваш трябва на всяка цена да си купиш най-големия боклук, или някоя евтина китарка. Не става дума за пълен боклук, какво му е боклучарското на Z42/X-2, да, за повечето от вас вярно, но за човек с неразвит слух и без особени познания - тамън. Хем ще си свири и метъл/рок, хем ще си свири и блусарийки, детски песнички, т.н. А защо му е да почва с китара от 500 лв ? Сега за акустичната - всъщност 1 месец нищо не са, дори и два. Каквато и ел. китара да си вземеш на тоя етап - ще ти свърши работа. Направих забележка, че се цели нависоко - ми повечето от нас са почнали с китари за 120-150 лв., после нещо за 500 и така. Като почне с такава за 500 и знае Smoke on the water, какво - следващата ще е Гибсън ? Само аз ли споделям мненето за тръпката как по едно време дадена китара ти става по-безинтересна и започваш да събираш за нещо още по-добро ? Цитирай
synchu Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 ^Това е най-малкото недообмислено и неподкрепено с никаква логика твърдение, което дълго обяснение има и кратко наименование, което ще се въздържа да използвам. Цената на инструмента няма никакво значение. Откъде са тези аргументи ми е неясно. Половината китари в този клас са ненастройваеми цветни парчета неизвестна дървесна маса със струни. В останалата половина има и свестни бройки, на които ако сам си избираш може и случайно да попаднеш. Не виждам защо човек трябва да се дразни всеки път като си хване китарата, след като минат първите два-три месеца, в които все пак, ако не е съвсем глух ще отбележи дисхармониите при свиренето на акорди. Цитирай
Yves Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 (Редактирано) ^^ Забелязвам, че винаги пропагандираш теорията, че трябва да се почне с по-скапана китара, след това по-малко скапана и т.н. Кому е нужна такава градация? Непрекъснат алъш-вериш... Въобще защо даваш такива съвети? Страх те е някой да не си купи по-готин Корт от твоя ли? А преди да нося костюм на Армани трябва ли първо да ходя по смокиново листо, после да се обличам няколко месеца в животински кожи, след това малко в конопени одежди....схващаш смисъла Редактирано Февруари 23, 2010 от Yves Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Aми, страх ме е, че някой ще си купи по-готин Корт. Че то има хора с по-готини Кортове във форума. Това с носенето на дрехи не ти подкрепи теорията, защото не се учиш да носиш дрехи. Какъв е смисъла да почнеш с Гибсън, или айде да не се изхвърлям, нещо над 300-350 лв., при положение, че разлик трудно ще доловиш ? Да, трябва да им градация - може не от скапана към по-скапана, зависи от търпението ти - ако искаш след 3 месеца нова, ще си вземеш малко по-скапана, ако искаш след 6 месеца, ще си вземеш нещо средно хубаво, ако искаш след година-две - ще си вземеш Гибсън. Моя теория, а явно и само моя. Цитирай
Борис Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Мисля,че тук стана някакъв диспут на тема-По-скъпо или по-евтино.По-добре му дайте съвет Цитирай
Recommended Posts