carnalsoul Публикувано Февруари 22, 2010 Публикувано Февруари 22, 2010 Разглеждах си аз сайта на Aeon и забелязах , че и двамата китаристи са си навързали връзки за обувки около струните на главата интересното е , че са преди нъта a не са върху 1-ви праг , както правя аз ако трябва да свиря някакъв тапинг по длъг за да заглушава струните ('щот съм аматьор) . Някой има ли идея защо тоя Шведски хайван си е вързал Шектъра така за главата ?! Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Каква е вероятността това да е ластичка и да я използва по същия начин като теб .... само че да я мести когато му трябва? Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 ами и аз си помислих същото но видях следващата снимка на която се вижда , че са оплетени между струните което на практика пражи това преместване доста невъзможно снимков матриял : Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Може ако копае много яко струните да дрънчат след нъта, и така да ги обира. Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Е след нъта струните са някаде по 5-10 сантиметра до ключовете въобще възможно ли е да "дрънчат " там ?! Силно ме съмнява Редактирано Февруари 22, 2010 от carnalsoul Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Не само,че е възможно, но при някои китари и се получава. Случвало ми се е, примерно на китара с махнати водачи на струните, да ми се чува даден тон, незнайно откъде. След проверка, установих, че е имено от над нъта. Предполагам, че на някои китари, където има повечко струна над ключовете, също се получава на дадени тонове. Редактирано Февруари 22, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 Мистерията разкрита ! Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Тази ластичка се слага, за да може да заглушава отворените струни и спомага по-лесно да се свирят сола, където често преминаваш от една струна на друга(например при арпежи), тъй като човек лесно може случайно да удари някоя отворена струна по погрешка. Абе ако питате мен, пълна пародия е това - човек така или иначе трябва да се учи да свири прецизно и отчетливо без подобни "помощни средства". Редактирано Февруари 22, 2010 от IsoMorPhiC Цитирай
EAmechaniX Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Силно ме съмнява Продължавай да се съмняваш, Шектъра е с ъгъл на главата и няма как да дрънчи... освен ако пича не свири с деветки в До, което пък мен ме съмнява. Редактирано Февруари 22, 2010 от EAmechaniX Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Тоя аматьор и той си е сложил ластичка Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Тоя аматьор и той си е сложил ластичка Пуу , даже е и мургав P.S. В повечето ми постове има по една фразичка която не трябва да се взима на сериозно (или поне не много : D ) ! Редактирано Февруари 22, 2010 от carnalsoul Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Дрънчат, при мен дрънчат, а диаметъра глава-нулев праг е общо взето същия. Ако използва (а вероятно ползва) някакви напомпани адаптри, нищо чудно. Пробвай следното - дрънкай с перцето горе при главата, после хвани струните при грифа. Вероятно ще усетиш, че спираш трептенето им. НО това все пак е нът, може и да не съм прав. Цитирай
Valserp Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Ооо, дрънчат, дрънчат. Особено седем струнните говеда. Пък да не говорим ако са с reversed headstock - тогава дебелите струни имат много повече "месо" за дрънчане. Цитирай
B.B.King Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Я вижте и тоя аматьор какво си е сложил зад нъта Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 А защо Ингви Пингви слага на самия праг под струните ? Цитирай
Recommended Posts