bigjav Отговорено Януари 19, 2006 Автор Отговорено Януари 19, 2006 Не, бе това за дилея беше бъзик. Но е и друга тема, разбира се. При все това дигитални чудесии не съм и очаквал. Идеята беше за това как беше озвучен, знам че машината му има мощ, но на мен ми звучеше изкарана централно, затова питам. И още нещо, не ми хареса блендата на китарата когато правеше сола, една такава режеща, неприятна. Не знам дали не е от озвучението като цяло или от тон режисьора, защото колкото пъти съм свирил в Маската се сблъсквам със същия проблем. Макар че съм слушал групи там, който си звучат перфектно балансирано и без дразнещи честоти. Цитирай
bigjav Отговорено Януари 20, 2006 Автор Отговорено Януари 20, 2006 Кои честоти ли? Бандата на Пецко и Обратен ефект, например. Цитирай
rummy2002 Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 А всъщност китарата му е Paul Reed Smith, нали така? него му го откраднаха в Асеновград,а иначе има Гибсон,Ибанез и Фендер Ингви модел,всичките китари са му убиец и къстъми,а тони е напълно прав в мнението си,докато някои хора тук наистина не знаят на кой свят се намират.Не прави чек,защото няма нужда,свири директно защото така звука е по автентичен,и не използва дилей поради същата причина.Не сте ли гледали Гари Мур в клуб и той не свири централно.Никога не казвай за една апратура струваща 10 000лв + китара за още толкова че звучат насрано-смешно е Цитирай
rummy2002 Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Бобалан - с такава апаратура - 100 вата лампова мощне е нужно да се включваш централно може да издухаш Маската без проблем - стига да пожелаеш барабар с централното Аз например сьм свирил с Фендер Про 185 ( 160 вата и 185 ) БЕЗ ОЗВУЧАВАНЕ НА АРИАНА ( схемата беше по сложна - фендер принстьн - озвучен - от преамп оута кьм ефекти и от там в про 185 - май не беше озве4ен - просто е зверски мощен - отдавна беше -дано не ме льже паметта - но май нямаше микрофон за голямия амп) Даже сьм сигурен че Сашо едвали е надупил и до половината - сьвсем достатьчно да се чува и без озвучаване с 40 ватов Фендер принстьн сьм свирил в сегашния Фенс - пак без озвучаване и се чуваше много добре и заведението Слеяр как свириха в София - директно от Маршалите без микрофон - вярно че всеки от 2мата китаристи имаше стена от 9 4х12 маршали(тук не сьн на 100 % сигурен - но не видях един единствен микрофон) и това на опен еьр - как точно са ги захранили главите незнам - преполагам чрез слейване на основната глава - и оттам в маршал поуьр ампове. Не знам защо някои хора не харесват фендер звука - за мен е ок Просто чакам момента в който Сашо ще обяви тоя фендер за продан - и се надявам да сьм пьрвия който ще сложи парите на масата...... Навремето точно заради Сашо си купих Маршал Анивесьри комбо- сьщо като неговото не крия че сьм му ученик и приятел и тогава адски много исках да звуча като него за мен тоя амп е по готин от анивьрсьрито Сашо винаги е имал най хубавите китари и усиватели ако сте виждали една Ривера глава в раизинг форсе - негова е защо я продава - като е бькана с екстри - чудо на техниката по Простия факт - че този фендер който има само 2 канала - клийн и драйв ( и ефект луп- който сашо рядко ползва за дилей - когато не го мьрзи) просто Блести над риверата а пьк мен най ме кефеше - когато Сашо свиреше с Стиви рей вон страта в този фендер тон мастер - явно всеки си има собствени препочитания за звук( с анивьрсьрито - ползваше пьрвоДжем 77 , после мюзик мен Ван Хален) с тон мастера - Сти рей и Ингви Малмстийн стратове , а сега кьстьм Гибсьн) преди Миро пьк не харесваше сайбьр туина на фендер - сега гледам Фил Колен ( да не се бьрка с Фил Колинс) е почнал да свири с него......... евала бате ина мене ми харесваше звука му страта на стиви рей вон за всичко си прав Цитирай
t-rex Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 язък за оборудването което има при положение музиката им смърди на шкембе чорба и кебапчета и на пияни келнери от соц поколението. пък нека свири човека колкото си иска. какво рок група при положение че на караджов л'бимия му певец е том джоунс ебати Цитирай
musicman Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Айде без обиди моля ви! Обсъждайте гиъра на човека. Който не им харесва музиката - има си специални форуми дето може да иде да плюе наволя. Цитирай
bigjav Отговорено Януари 20, 2006 Автор Отговорено Януари 20, 2006 Не, не момент, не съм съгласен!!! Марковата апаратура е първата стъпка, тя обаче няма нищо общо с знанието как да си я настроиш, което се учи с години. А относно чека, не знам група уважаваща себе си, да не е педантична за звука си и да не прави чек. Ако има такава, със супер голяма радост ще я науча, моля дайте примери. Неща от типа "аз съм велик и затова идвам и почвам да свиря директно" винаги съм ги оприличавал на сране от високо. Колкото си по-нависоко, толкова повече се размазва и смърди. За мен именно това е несериозното. Все се надявам Сигнал да не правят чек поради друга причина. Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 хората свирят там всяка седмица .... от 7-8 години примерно. пък и като знам какво е озвучването - то няма нужда всеки път да правиш чеци, защото възможностите са ограничени и са ти до болка познати. понякога се получава и този неприятен ефект на гаден саунд, но и 3 часа да кесиш зад пулта не винаги ще има особен ефект още повече от острия саунд на китарата се дразним само ние, другите китаристи. студенти и студентки ходят в маската да пият и танцуват (кой каквото го влече) и хич не им пука Сашо на SRV cust shop ли свири или на мандолина самоделка с кит от стюарт макдоналд ... ти ги питай дали са чували за SRV и вероятно повечето ще те изгледат изцъклено. имаше други години, когато групите се стараеха повече за звука си. например преди доста години (ехеее ...) в Орел палас (сега Планета Пайнер или нещо от сорта) аз празнувах 20-тия си рожден ден и Сигнал ми пяха "весели момичета, момчета на 20 години". Тогава пак не правеха чек, но нямаше 5-6. А Сашо свиреше с мюзик мен EVH и гореспоменатото маршал анивърсъри. и кавъри на Сатриани 1:1. и хората търсеха готини банди за купон. а сега като ти се дослуша музика на живо - кеф ти най-клуб или пайнер или се питаш този петък нямали еридан да забиват във фенса, щото не искам еди кой си да ми грачи и надува главата .... Цитирай
Hantov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 още повече от острия саунд на китарата се дразним само ние, другите китаристи. студенти и студентки ходят в маската да пият и танцуват (кой каквото го влече) и хич не им пука Сашо на SRV cust shop ли свири или на мандолина самоделка с кит от стюарт макдоналд ... ти ги питай дали са чували за SRV и вероятно повечето ще те изгледат изцъклено. SRV :wow: :wow: Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 още повече от острия саунд на китарата се дразним само ние, другите китаристи. студенти и студентки ходят в маската да пият и танцуват (кой каквото го влече) и хич не им пука Сашо на SRV cust shop ли свири или на мандолина самоделка с кит от стюарт макдоналд ... ти ги питай дали са чували за SRV и вероятно повечето ще те изгледат изцъклено. SRV :wow: :wow: SRV = Steve Ray Voughan Цитирай
bigjav Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Wolfgang, май си си прав, човече, за кво ли въобще се напъваме?!?!?!?............ Цитирай
Rud Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Абе пичове,кво го ядете само човека,така може-така свири,който не му харесва ина и други клбове,китарите му е Мюзик Мен и Гибсън,другите ги продаде,а апаратурата му е зверска за този тип звук и винаги където може ,човека свири направо от нея в което няма нищо лошоаз лично не я харесвам в комбинация с Мюзик Мена,но с Фендер и Гибсън си е меко казано трепач! Ха наздраве сега! Цитирай
Rud Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Ааа,забравих да кажа,модела на Мюзик мена е модел Стив Лукетър Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Wolfgang, май си си прав, човече, за кво ли въобще се напъваме?!?!?!?............ аз :violin: за кеф, за другите - не знам Ааа,забравих да кажа,модела на Мюзик мена е модел Стив Лукетър :stop: мюзик мен EVH мисля, че му го купи Пепи от Дюн .. (или вече паметта ми изневерява :green: ) Цитирай
Recommended Posts