Fallenblood Публикувано Февруари 18, 2010 Share Публикувано Февруари 18, 2010 (Редактирано) имам за продан едни котлони yamaha dd-55, ама им ги нямам педалите, пък не ща да ги давам така половинчато. педалът на фуса е най-обикновено копче, ама педалът за касата бил touch sensitive. някой има ли схема за подобен педал или идея как да се изработи в приложни условия? на мене идеята ми е една дъска с един пиезо елемент, ама иди го разбери как ще стане най-хубаво... прозрение: като пъхна кабел в дупката за "активния" педал , пипна върха и стъпя бос на пода и той почва да тупа. в зависимост от това колко съм стъпил - с различна сила. значи ще меря спрямо пода... или ще предложа това като решение вместо педал за касата Редактирано Февруари 18, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 18, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 18, 2010 мда, 50-100mv за слаб удар, 200 за по-силен... има ли пиезо, което да ми свърши работа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 21, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2010 направих експеримент с тая конфигурация: работи, само че 100к му идва малко - ще му сложа тример 50 к и пот 500 к за регулиране на чувствителността. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 22, 2010 Share Отговорено Февруари 22, 2010 Сложи 1 мегаом. виж в кои граници на потенциометъра работи добре, после свали потенциометъра без да го въртиш, премери го и вместо него сложи тример за фина настройка + фиксиран резистор стандартна стойност близка до измеранта от потенциометъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 22, 2010 мда, и така може. макар че някой може да иска да тупа само силно или само тихо... мен по ми е интересно механиката как ще изработя, аз затва и питах за ламарината. измислих механизъм, ама някой ако може да ми намери чертежи на педал за каса, та да видя размерите, златен ще е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 22, 2010 ох, механиката съм я замислил долу-горе така. ама почна да ме гризе съмнение, че тва всъщност е невъзможно. верно на първата картинка малко кофти се е получил ъгълът, ама... може ли да стане така? с два болта от двете страни, които се накланят според положението на педала... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 26, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 26, 2010 (Редактирано) след неголямата (за вас) сума от 15 кинта и 3 часа жулене с ъглошлайфа нарязахме парчетата, ама няма с какво да ги снимам. утре зимаме дрелката от комшията и правим дупките... след като идох на гости на xxxx с една линийка и молбата да им премеря педалите на барабаните измислих втория вариант - в предната част на педала да се направи една рамка, от която да виси пружинка, свързана с върха на педала (а надолу ще има ремъче за ограничител). революцията продължава Редактирано Февруари 26, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 прототипът! още не сме измислили как най-добре да закрепим болтовете. а и ход 12 см май множко му идва... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Благородникът Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Ще ми позволиш ли едно питане... Крака ти за педала ли ще е вързан? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 в смисъл? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 резултатите са обнадеждаващи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Педал за шевна машина дали няма да свърши работа... Нещо такова http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...ntrol_pedal.jpg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Благородникът Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 в смисъл? Грешката е моя... Не видях пружините на снимката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 6, 2010 Автор Share Отговорено Март 6, 2010 българска инженерна мисъл българска инженерна мисъл 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts