Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Ето и каква лигня се получи от мен :greenangel:

http://www.4shared.com/file/226093111/ab9d1cae/jam-d.html

Браво бе,тигре! :) Хич не ми ги разправяй тия,че свиря като теб,защото всички знаем,че не е вярно. :) По-строго го давай с начинаещи като мен,да не взема да се възгордея,че ще стане опасно за ушите.

• Отговори 71
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

@Бицев - да, сега ми надува главата от другата стая с какви ли не звуци - от гърлото, от трабата... Абе и на мен не ми е лесно, но:

ЗА ТОВА СИ ИМА ТАПИ ЗА УШИ! :)

Станал съм супер голям фен на тези неща - 31DRGfuH9RL._SL500_AA280_.jpg

Тука в тоя град всичко е шумно - няма нощ, няма ден - и това, че града не спи, почна вече да ме дразни и ако не бях намерил тези прелести, до сега да са ме вкарали в затвора, за едно или друго..

Вчера даже си купих едни и за репетиции (на които все пак и да чуваш за какво мрънкат останалите музиканти) - 21gScZHkhNL._SL500_AA280_.jpg

Разликата м/у тях и стандартните е, че запазва качеството на звука, без да маха високите, а намаля целия спектър - утре ще ги пробвам! :)

Както и да е - пак се отнесох...

За баса - ами само кажете и веднага го махам! (А и не съм мислил, че някой ще е заинтересуван да бърника по аранжа. Тук на басистите им е позволено да се качват и на по-тънките струни!) :greenangel:

Туко-що пуснах тема в Предложения, относно джеменето - хвърлете по едно/две очи:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75455

Редактирано от Ивелин
Отговорено (Редактирано)

PlamenM, много ме кефят кухи китари, приветствам това участие! :)

Ultramega, страхотно мотивче на финала! ;)

Сега да имаше и някой друг инструмент да чуем - какъвто и да е, дори и някаква различна китара - разнообразието кефи.

Предлагам да подпишем и внесем пред kolyo_k

Петиция за изваждане на цигулката от кейса и употребата й по предназначение :)

Друго... да познаваш някой саксофонист случайно?

Да бе, ти беше написал, че жена ти свири... Айде, кво чакаш, вместо да си филтрираш целия спектър с тапи, либезно я покани да джемне връз трака! (Купи нещо готово за вечеря - там покрай вас сигурно има някой магазин... :greenangel:;) ).

А за дуото...

Пролет ми е на душата с Primavera (Ivanova)... :)

Редактирано от Angelina
Отговорено

^ Екстра звучи , че и има много яко моменти където допълваш трака много точно :(

arebegai, ти сега ме изкара ласкател ... доколкото разбрах свириш от три месеца. За мен в първите три месеца беше немислимо да импровизирам, да не говорим че идея си нямах, що е то ре мажор :)

Отговорено (Редактирано)

Евала и на @kiusha82 - много 'smooth', направо е за 'SmoothJazz FM 108.2' :) Да не забравяме, че принос затова (никой не спомена) има и професионалния аранжимент на @Ивелин.

Ивелине, за баса - нямах предвид да ти се пипа отличния аранжимент, ами там дето си го оставил (почти) 'соло' - можеше да удари соло някой от форумните басисти. А за саксофона - точно този саксофонист имах предвид, както и това, което Ангелина вече каза: за ухото и право пред микрофона в джема! ;)

Иначе освен Кольо има и други цигулари, има флейтисти (много движи в тоя стил), хора с хармоники и какво ли не още. Хайде, де! Само е малко кратичка подложката - но какво пречи да се лууп-не 3-4 пъти, че да има място за всички?

Редактирано от Бицев
Отговорено (Редактирано)

^ Това е, щото и аз никой не съм похвалил, а нали за да получиш, трябва да дадеш (по възможност повечко) :)

Кратък и сбит преразказ до тук:

- накефих се на музиканти свирищи от едва 3 месеца!

- пея си по цял ден една мелодия - дали защото са направо перфектна?!

- смях се и на текста на тази мелодия, но пък се възхитих на виртуозния унисон..

- разтапях се от красивия най-лоновия звук

- изкефих се доста и на слабите времена ;) , пасващи много гот на идеята

- както и на сладките уа-уаконични рифове, направо потъвщи в аранжимента

И не на последно място, разбрах, че живота не трябва да се взима на сериозно - не за друго, а защото така или иначе няма да излезеш жив от него (както и че можеш да ускориш процеса, минавайки покрай някой червен фар!) ;)

Айде сега вие сами се познайте! :)

И вече е време за следващата партида - ще юрна малко саксофонистите в къщи. ;)

Редактирано от Ивелин
Отговорено (Редактирано)
Предлагам да подпишем и внесем пред kolio_k:

Петиция за изваждане на цигулката от кейса и употребата й по предназначение.

;)

Аз много ще се изкефя!

Редактирано от Ивелин
Отговорено

За съжаление цигулката ми е недействаща в момента, но ето едно неадекватно включване и от мен. Плейалонга (много готин :) ) ме изненада защото се оказа много кратък и се получи странно, после като го гледах ми се видя смешно и го оставих. Иначе с еизвинявам за саунда, правен с микрофона за Скайп от стаята

Неадекватен опит

Отговорено (Редактирано)

И със стетоскоп да се запишеш,пак ще звучиш добре.

А с новата китара си видимо по-щастлив,макар и трудно да ти се познават настроенията. :)

П.П. За свиренето не намирам за нужно да казвам каквото и да било. :D Освен да сръбна още малко млекце,да оставям китарата и да си лягам...

Редактирано от arebegai
Отговорено (Редактирано)

Ама кеф си е да гледаш, как Коко се кефи с новата китарка! :dance: И къв е учуден накрая... :D

Редактирано от Ивелин
  • 5 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Готини многогласи :)

-------------------------------------

Аз си смъкнах една апликация за iPhone туко-що: (Bebot)

iphonebebot1.jpg

и първата работа беше да изджемя с нея:

iPhone - Jam

...и яко шред! <_<

Редактирано от Ивелин
Отговорено (Редактирано)

Яко Робо-шред! Какво нещо са ефектите - придават съвсем друг смисъл и на изсвиреното. Ако се махне робота и остане звук чисто пиано сигурно надали ще звучи толкова ефектно. Нещо като китара с дисторшън и китара без дисторшън. Популярното "ДЖЪ ДЖЪ" надали би звучало толкова впечатляващо на акустичка със стари струни.

Робо шред форева мада фака донке ле!

Редактирано от Tozi