Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте съвет за евтин процесор


Djumaka

Recommended Posts

Алоха на всички местни!

 

За конкретизиране на темата, ще кажа само, че

имам китара (куха) от 2 години, електричка от 4 месеца(която дращя през един Guitar Link през комп-а) и ми пречат яко пръстите. Ааа и си свиря за сега само в нас, да заучавам примерно някви песни, за кеф или да си раздвижвам пръстенцата.

 

Гледам из форума и из нет-а процесор-a на ZOOM G2.1u, който е с две кофи ефекти, барабани, вход за плеър да дрънкам с него и т.н. и съм му се наточил като биче на млада юничка. Даже за малко да пусна обява тука че търся, но реших да ви питам, щото все пак вие с това се занимавате.

 

Та, става ли? Колко горе-долу върви? К'во му е кривото (примерно дали педала няма да изщрака след 3-4 месеца и т.н) Има ли нещо по-ново на тея пари с подобни ф-ции, някоя алтернатива.

Цялата идея е да мога да си чегъртам и без да ми трябва компютъра ... а и по-лесно да менкам между ефектите. А пък и да мога да мина през комп-а да запиша нещо за да се изфукам безпочвено на някого колко яко свиря вече...

 

Много благодаря предварително, щото ще ми улесните търсенето.

 

П.С. Въпреки, че ми отне вечност да разбера какво са това "камиончета" не ми предлагайте тоз тип алтернативи. Не съм профсионал, няма и да стана вероятно (просто се занимавам със съвсем друго).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи каква музика ще свириш. Аз примерно дращя предимно хард рок и хеви, та за тая цел перфектна работа ми вършат корг процесорите (по-специално korg ax1500g, с който съм в момента). Но ако трябва да се придържам към изискванията ти за по-евтино, бих предложил korg ax5g. Също много добър вариант и то по-евтин.

Ако обаче свириш по-тежка музика, корговете няма да ти свършат много добра работа и тук вече идват line 6-овете (примерно...). Естествено зверската машина pod xt live е прекалено скъп вариант, ето защо бих предложил line 6 pod 2.0, но втора употреба.

В случай, че свириш повече чисти работи или някакви блусарски неща - добър вариант са Vox процесорите.

Ако ти трябва наистина евтин и универсален процесор, който има от всичко по малко и като пари е дори по-евтин от горе-посочените, то тогава можеш да пробваш и с v-amp 2 behringer.

За зуума, който споменаваш нямам никакви впечатления... не съм го и чувал как звучи. От марката съм пробвал единствено модела 606, който обаче си е доста нисък клас. Не ми хареса как звучи, ама си беше стабилно копеле :offtopic-001:

Почти всички процесори могат да се използват и за записи през компютъра, както ти искаш.

Абе, отвори един youtube и разгледай демота на тия процесори... та дано ти хареса нещо.

 

Аз лично те съветвам да си купиш процесор втора ръка. Бая по-евтино ще ти излезе....

Та такива ти работи :offtopic-001: Айде живо здраво...

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Janick_Gers, мерси за съветите ей ся ще разровя да ги погледна. Но принципно дращя(наблягам на глагола :offtopic-001: ) предимно класически рочец/метъл и блус, твърде ДЕД изпълненията не са ми присърце. Гледах аз няколко алтернативи на това което съм аресал ама с по 5 педала и ми изглеждаха малко плашещо професионални :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал Digitech RP 255 355 или 250 350 но последните две са спрени от производсто.Аз съм със РП 250 и за сега съм доволен от него :offtopic-001: :offtopic-001: успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал това ако 300 лв са ти в бюджета. С POD 2.0 също би могъл да постигнеш нещо задоволително, но той вече е доста остарял. Посещавай по-често раздел Продавам за нещо втора ръка. От там си купих наистина изгодно POD xt Live. :offtopic-001: Би могъл да заложиш и на комбинация от свястна звукова карта с ниска латенция и Guitar Rig 3, 4, но за жалост не мога да ти говоря в цени.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами човека спомена, че иска надежден процесор. Аз имам 3-ма приятели, които ползват Digitech RP (не помня точно кой, но става дума за оня с двата педала дето е) и на тримата единия им педал се прецака след време. Става думa за ето този модел http://profile.ultimate-guitar.com/profile...695_image_0.jpg

Иначе като звук са много добри и много ми харесват, но да не бъгне и при него, ако си вземе такъв...

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Janick_Gers, това малко пласмашльотина ми изглежда наистина... от твоите варианти ми допада много KORG AX5G. Ама той няма май за запис към комп-а? Или става само като Line-In? Поясни ми моля те че малко се оплетох вече.

@KeRRANGKid, това LINE6 FLOOR POD ме заинтригува като алтернатива, но пак ще е тегавия при проба за запис. А това с яка звукова карта (прости ми) не е алтернатива, щото точно в такъв формат съм в момента (Behringer Guitar Link + Guitar Rig 3/Guitar Amp III като софтуер) и е досада да ходиш и да търсиш като гламав из комп-а за да подрънчиш 20 минути. Щото за да докарам примерно преди малко "честит рожден ден" американския вариант ми беше по-лесно да извадя кухата лейка и да провам там. А не би трябвало да е така :cheers:

 

Номера е там, че в момента основната крива на самоусъвършенстване и въобще "вдигане на левела" от кота 0 е да се записвам и да се чувам къде бъркам щото освен, че ми пречат пръстите, се получава че ми бяга и ритъма. Не че нямам пари за уроци, ама няма и време, а и не съм тръгнал да се професионализирам. Най много да си намеря след година някой с китара и барабани и да има какво да правим докато пием по бира. Та поне камертонче, нещо по-...така... нали.... a барабанчетата не знам колко са полезни (вероятно са таш*к торба) ама ми се ще да има нещо да тряска там докато си играя с въжетата...

 

А за самия Zoom G2.1u някой може ли да даде мнение? От опит или по слухове? Щото едни викат Зуум са калъфи земи си Бос, други викат земи корг, а трети викат че зума става за зайци а и за по-напреднали ако знаеш как да го настроиш. Та за това. А и гледам вътре и тунер са боцнали...

 

Другото е някой продава ли ги тия неща в БГ или да разчитам на милостиня тука из форума :blush: ?

 

Иначе мерси много за отделеното време и редове.

Редактирано от Djumaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

две демота на въпросния процесор, също така там има и други клипчета заснети с него. Успех.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип всеки плюе Zoom... Сигурно имат основание...Просто може би е процесор от една идея по-нисък клас... Едно нещо е безспорно - в един процесор Zoom има вкарано всичко , ама абсолютно всичко, което му е необходимо на човек да се изкефи и да разбере, аджеба какво съществува като китарни ефекти под синьото небе и евентуално какво би могъл да си набави на следващ етап, в подобрен вариант... Например аз съм имал Zoom 707-II... Какъв му бил звука... знам ли .... беше си ок, аз толкова и разбирах... Имам записи правени с него , които наистина харесвам... Сега имам Boss GT8... Струваше четворно, нали е про- и въпреки това тук например семплер няма.... Няма я дръм машинката , която си е супер полезно нещо... Тия неща /специално семплера/ ги няма и при сигурно всички останали "по-класни" процесори.... С една дума, за човек който гони само фън, зуум си е наистина готин вариант... Свиренето на китара всъщност почти никога не е въпрос на пари... А на усилие... Затова остана ценно... Не могат да ти го налеят... Ако след две години продължаваш да свириш и си зарибен, тия 200 кинта ще ги изхвърлиш с кеф и ще си вземеш про- техника.... Но въпроса е дотогава да се изкефиш... И затова на човек му трябва всичко... Всичко + евтино - това е зуум

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди близо месец питах за този процесор и за Диджитек РП250. Търсих го да е втора употреба и по възможност от форума. Същата вечер получих предложение за РП250 и след два дни вече си играех с въженцата.

Имам спомени, че един от недостатъците на "зулума" е трудното му настройване. Всяко копче, врътка и копчетийка изпълнява различна функция в зависимост къде си в менюто. При моя процесор всичко е интуитивно. Мъчех се да разчета в мануала кое, какво и как и в крайна за сметка си го разцъках на базата на един юзърски пресет. Направих си ефект като за сийк енд дистрой, който след дни си свалих готов от нета и моят звучи малко по-"зле", но пък можеш да пищиш почти на всяко прагче с всяка струна (с моя правен, не с готовия).

От видяното в нета стигнах до извода, че зуумът е по-подходящият избор ако ще свириш твърда музика. За рок и блуз РП250 гледам свири много добре, но пък аз не знам все още нищо нежно звучащо. Както и при теб, дращя за удоволствие. Трябваше ми ефект като звученето на група Дистурбед и с мъка установявам, че с моите 0,9 жички, китара и с моя процесор (и в голяма степен - с моите пръстенца), няма да зазвуча като характерното им мрачно-брутално, но кефещо ме звучене. Ако някой случайно свири техни неща с такъв ефект, ще го помоля да ми прати на ЛС някакви настройки да си ги направя и аз, или пък готов пресет.

....Също така четох за zoom-чето, че след време се появявал проблем или с 4-те копчета отгоре, или с двете отдолу, не знам точно. Колко е вярно, също не знам.

 

Намерих ето това за RP250: цък

Процесорът не изглежда така, не че ти го препоръчвам, все пак въпросът ти е за друг, но да чуеш как звучи на хубава китара. Цъкай вляво на надписите.

Редактирано от Andy_FoRResite
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@KeRRANGKid, това LINE6 FLOOR POD ме заинтригува като алтернатива, но пак ще е тегавия при проба за запис. А това с яка звукова карта (прости ми) не е алтернатива, щото точно в такъв формат съм в момента (Behringer Guitar Link + Guitar Rig 3/Guitar Amp III като софтуер) и е досада да ходиш и да търсиш като гламав из комп-а за да подрънчиш 20 минути. Щото за да докарам примерно преди малко "честит рожден ден" американския вариант ми беше по-лесно да извадя кухата лейка и да провам там. А не би трябвало да е така :icon_shithappens:

 

Няма проблем да ръчнеш който и да е процесор в Line-in на звуковата ти карта и да записваш директ. Освен това, с процесора ще ти се налага да се ровиш дори повече, докато докараш звук и го пригодиш за запис :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата процесора могат да се вържат директно към лайн ин и да се записва с тях. Става дума за Корга и Лайн сикса. Общо взето записите няма да са ти никакъв проблем, не им бери грижа.

Въпреки, че съм върл фен на корг процесорите, мисля че между точно тия двата модела, лайн сикса би бил по-добрия вариант.

Както спомена са ти правили оферти и за бос. Прилични са, но единствено скъпите модели. Евтините от ниския клас изобщо не ми харесват. Мисля, че лайн сикса е добър вариант ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много се кефя на Зуума Г2.1У по-точно. Откакто пробвах един Зуум 505II на приятел, минах на зуумчето, много яко, много съм доволен, също предимството при него е, че ако нямаш хубава звукова карта, в самият процесор има вградената, с която се записва през компа без никакви забавяния ретардации и шумове, направо супер. Можеш да запазиш до 80 пресета, които си сменяш, като всеки може да е най-различен. Свирих по едно време на Босс МЕ-50, и мога да кажа, че Зуума повече ми хареса, може би по-скъпите босове да са по хубави, незнам. Лайн 6 имат много яки кубенца с мини процесор вътре в тях, които са много зверски, но отделно процесорите не съм пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boss ME-50 не е лош вариант, да...... но човека спомена, че иска процесор, а не камиончета.... Ме-50 е мултиефект, а не процесор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.