Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да настроя звукова карта на Креатив


coojoe_213

Recommended Posts

Здравейте. Купих си преди 4 дни звукова карта Creative X-Fi Surraund 5.1, но все още не ми допада как се чува вкъщи. Преди време ползвах друга карта на Креатив и се чуваше хубаво.

--- Имам стерео ресийвър Technics SA-GX 280, Creative X-Fi Surraund 5.1, и отделно ползвам Winamp.

Tъй като и трите имат еквалайзери, екстри и ми е страшно трудно даже и на слух да настроя. Кое от трите да заема 1-ви приоритет като настройка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави всичко в компютъра линейно и само от ресийвъра си пипни, каквото ти трябва. Даже още по-добре и ресийвъра да ти е линейно и да свикнеш да слушаш, това, което са имали предвид звуковите инженери, когато са смесвали и премастерирали продукта. Корекциите осакатяват звука, изкривяват слуха и тормозят апаратурата. Не спъвай и не насилвай звука, нека се излива свободно :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш измервателен микрофон. От компютъра пускаш бял шум, слагаш микрофона там където ще слушаш и започваш да настройваш ЕКю-то докато не го докараш. След това гледаш къде имаш резонанси и се опитваш да ги намалиш като местиш звукоизточника и слагаш дебели килими на пода.

Криейтив са големи идиоти на тема ДиЕсПи и процесват звука по най кретенския начин който някой може да се сети. Дори имат волум контрол на цифровите изходи и входове и така скапват звука тотално. Но наистина е най добре да минеш през цифров звук. Имаше едни КХ драйвери които ако поддържат S/PDIF на твоята звукова карта е най добре. Целта е да се избегне "умният" аудио процесинг в чипа на криейтива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.