Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2006 Автор Отговорено Януари 17, 2006 (Редактирано) ...колко ти е дълга мензурата......вибрира ли много китарата в ръцете ти когато свириш, и тежка ли е или е лека. Абе според мен не опират никъде струните, ама... Мензурата е 25.5 инча +/- няколко мм, дето се настройва интонацията. Не знам дали е лека или тежка, дървото е 1 Piece Maple. Вибрира ли - не знам колко трябва да вибрира, писах при ънплъгед състейна с допряно ухо колко е... bigjav - ще вида какво мога да направя за потенциометъра, а иначе настройката на разстоянието между струните и адатпера е както пишеш и ти, и ДиМазио и Айбънец... Иначе Рулиращата микрофония рулира Това не е МАХ драйва. Настройките са пре 9/пост 3 от възможни 12. Знам, че е по-различно с пост на 12, но за апартамента над 3-4 е НЕВЪЗМОЖНО!!! П.П. TerminalFrost - какво ще рече тази реплика? Редактирано Януари 17, 2006 от Baby Thomas Цитирай
Slinky Отговорено Януари 17, 2006 Отговорено Януари 17, 2006 Хайде да се включа и аз малко в разискването - имам почти същия проблем, който обаче не го смятам за проблем. Имам една стара корейска китара, с доста изчепатен хеви метъл външен вид от около 10 години и свиря от две години с един маршал VS100H. За отбелязване е, че общо взето това доста ме задоволява, ако говорим, и за чистя, и за изкривените канали. Преди около година обаче си купих още една китара, тоя път доста по-добра и по-скъпа от старата ми. Сега свиря и с двете. Въпроса е, че при новата състейна доста липсва, по същия начин както се оплаква Baby Thomas. Като чух неговите семпли и се убедих, че моята по-нова китара - Carvin се държи по подобен начин на неговата. Опитвах се да правя разни работи, но положението почти не се променя. И двете китари са с Floyd Rose. Звука на Carvin-а определено е много по-як в много отношения, но си отзвучава доста по-бързо отколкото на старата ми китара. Не мисля обаче, че това е болка за умиране - просто като посвиря с Carvin-а малко по-дълго (имам пред вид половин-един час) и свиквам. Мисля, че е добре човек да има и още допълнителни ефекти, а не да свири само с един усилвател и това доста ще пооправи нещата. Но просто нямам възможност да отделя достатъчно пари за готин процесор, а някакви евтинии не ми се купуват. Това е от мен за сега. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2006 Автор Отговорено Януари 17, 2006 ...имам почти същия проблем... Благодаря за инфото. Вече си третия човек, който тия дни ми казва, че с друга китара има много повече състейн или съответно няма (според зависи). Явно си има доста значение и брадвата. А аз си мисля, че в лапов АМР и особено без педали/ефекти разликата е много по-голяма. Щото в Метал Зоун (примерно) каквото да пуснеш и както и да свириш все става и е едно и също... Преди малко си играх и сложих 1 мОм пот в ФХ Луупа, а след това пак там забодох и ТюбСкриймъра със същата цел - да напомпя до дупка целия преамп. Резултата бе малко повече гейн, но състейна пак си пада бързо. Струва ми се, че е нещо дефектно в самата китара, мамка му. Някак много рязко пада... Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 17, 2006 Отговорено Януари 17, 2006 имах проблем на новата китара на 3та струна може грифа да трябва да се сетъпне Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 18, 2006 Автор Отговорено Януари 18, 2006 Хмм. Ти знаеш ли, че от няколко дена ми се струва, че 3-та "спихва" по-бързо от 1 и 2-ра. Но реших, че е внушение. Може ли да има по-малък състейн от 1-ва и 2-ра? И как точно трябва да се сетъпне. Или е за про дюдер работата... Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Хмм. Ти знаеш ли, че от няколко дена ми се струва, че 3-та "спихва" по-бързо от 1 и 2-ра. Но реших, че е внушение. Може ли да има по-малък състейн от 1-ва и 2-ра? И как точно трябва да се сетъпне. Или е за про дюдер работата... минахме позициите с ЕДНА АМА БИГ БИГ ПИЛА няма шега...просто някъде не са били донабити...... сега е перфект! преди ми спираше тона на разни места все едно заглъхва от ряз Цитирай
ultrazone Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Както бате ти Митко Налбантов казва: Купи си Босс Дс-1Или Турбо овърдрайв пак на бос Там е истината my friend Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 18, 2006 Автор Отговорено Януари 18, 2006 Добре, де. Тия дето ги ползват подобните ефекти постоянно ли са им включени? Вай/Ватч/Разбирковци други... Мите, то горе "брижда" пак е метален моя, нали е дабъл локинг. Може ли да е "крив" и да има нужда да се пили. Докато отговориш отивам за ъглошлайфа на комшията. <_> Цитирай
TONY Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Ама Митко - кажи на Бейби Томас - че в Асеновград има един известен майстор и сигурно той ти ги припилва аз лично сам не се наемам да пипам - съветвам БТ да не го прави а да потърси истински майстор Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Добре, де. Тия дето ги ползват подобните ефекти постоянно ли са им включени? Вай/Ватч/Разбирковци други... Мите, то горе "брижда" пак е метален моя, нали е дабъл локинг. Може ли да е "крив" и да има нужда да се пили. Докато отговориш отивам за ъглошлайфа на комшията. Ама аз не сам бре :green: сам ше умра ако тръгна да джагъркам бат Пламен хиър ги прави тез неща... ама не е от горе от топлока пре мене може би от пътуването с самолет нещо тръст рода... алабала прагове... хем скъп Иванез Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 нещо тръст рода... алабала прагове...хем скъп Иванез то това не пречи при Емо имаше един за 2000 лв - ташак торба отсякъде. с един бял гриф беше целия очукан и свиреше ужасно май вече година и повече никой не го е купил че аккво остава тогава за евтините ибанци Цитирай
Recommended Posts