Jump to content
Българският форум за музиканти

Rg620 Vs. Dk2m


the_pazzo

Recommended Posts

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Никак няма да съжаляваш,а ако това се случи-винаги можеш да я продадеш.Феновете сме много.Само накарай продавача да снима по-отблизо грифа,праговете,разстоянието на струните до грифа,джоба на тялото,в който влиза грифа,тремолото,стъдовете,ножовете,може да се престраши и да направи снимки на пружините,винтовете и долната страна на тремолото-особено след като няма да имаш възможноста да я пипнеш преди да я купиш :thumbs_up: Адаптерите стават.На моята китара са същите + S1.V7 определено ми харесва повече от V8,на който така или иначе му е планирана смяната и заместиталя му чака в един пакет в къщи :thumbs_up: ,но не е никак лош-просто е въпрос на вкус.Тремолата на Ибанез са известни с високото си качество на изработка и на материалите използвани за направата им и с тяхната стабилност.Един колега от форума,живущ в Пловдив,продава също едно рг 620 и ако си наблизо можеш да го пипнеш.Можеш да го намериш в темата за собственици на китарите Ибанез,но е с други адаптери.Определено,ако не трябваше да си купувам поръчаните,още от миналата година,ски (доста скъпи),щях да си купя и неговата китара.Даже ми беше резервен вариант,ако нещо се случеше да не мога да взема сегашното ми рг :thumbs_up: На Джаксън само скъпите им серии ми хващат окото,но не ми излеждат толкова ергономични като форма,сравнена с тази на Ибанез.За съжаление от китарите на Джаксън съм попадал само на евтните класове и не мога да изказвам мнение за останалите.Телата на двете сравнявани китари са направени от различни материали.Тялото на рг 620 е от ясен с кленов топ,а на джаксъна е от елша с кленов фурнир за топ.Механиката на рг 620 ми се струва,че е доста по-читава от тази на Джаксъна,а при избор на инструмент това е едно от важните неща-Гото ключове и доказалото се с годините Ло-про едж на Ибанез срещу стоковите ключове и тремоло на DK2.Сеймър Дънкан срещу стоковите (но според много хора най-хубави адаптери произведени от Ибанез) V7 и V8.Адаптерите са въпрос на вкус.От тях зависи много как ще звучи даден инструмент,но механично не играят роля в конструкцията на китарата и могат да бъдат подменени.Отделно и тяхната конфигурация.

Както (не знам дали) си проличава от дългия ми пост,аз съм за рг-то :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Джаксъна.Грифа е адски удобен,адаптерите се много универсални,флойда държи,нямам нито 1 забележка.Китарата е Японска.Не е вярно че не е универсална.Свиря блус с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хора предпочитат да свирят на по-стари китари поради факта, че дървото е поизсъхнало

 

Много хора робуват на това мнение, че при китарите на повече години дървото било по-добре изсъхнало :thumbs_up:

Под всичкия този лак ли съхне? Простете за невежството но лака ли диша, че не ми е ясно

На мен ми звучи като вино отлежало 10 години в бутилка :greenangel:

Редактирано от solo5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Естествено, че робуват, защото това си е факт.

the_pazzo, не видях само колко ще ти излезне целият масраф, защото и това е важно, но ако е на добра цена инструмента си заслужава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Джаксъна.Грифа е адски удобен(на теб),адаптерите се много универсални(да са универсални, да са универсални, колко да са универсални),флойда държи(има си хаз),нямам нито 1 забележка.Китарата е Японска.Не е вярно че не е универсална(какво значи универсална, може да свири като страт, като ибанец и като LP ли?).Свиря блус с нея(Аз мога да се опитвам да свиря блус и с орфей. Значи ли това, че орфей е универсална китара?).

 

Аз не бих се доверил на мнения като горното. Нищо лично. Не казвам и нищо срещу китарата или марката.

Dball, айде посвири на повечко китари в продължение на пвеече време и после прави гръмки обобщения. Моля те!

Подобни мнения не са никак прозрачни, разбери. И аз много си харесвах първата китара. Пък и втората....

Това не значи, че сега не им намирам забележки. DK2M е приятна китара. Но е серийна китара, при това не най-скъпата.

Разбира се, същото важи и за другата китара, обсъждана в темата. Мисълта ми е - вече четеш форума от известно време.

Мисли малко преди да пишеш и избягвай да абсолютизираш неща, които са твърде разтегливи.

 

Простете за невежството но лака ли диша, че не ми е ясно.

 

Диша, макар и по-бавно. Освен това, дървото не е херметически затворено в лакова обвивка от всички страни.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...На мен ми звучи като вино отлежало 10 години в бутилка :)...

А в какво си мислиш,че отлежава виното?В бъчви(бурета) :greenangel: ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих препоръчал Айбанеца. Може и да съм леко пристрастен, защото и аз имам Айбанец, от който съм доволен и пак е РГ серия. Както и да е. Един приятел имаше такъв Джаксън (аз самият съм свирил на него) и казваше, че за тежка музика става. Но само толкова. Джаксън принципно са си метъл китари и яки резачки :greenangel: , докато Айбанец са по-универсални(ако може така да се каже :D). Имам предвид, че с Айбанец можеш да свириш прогресив и хард рок докато с Джаксъна тая работа е по-трудна. Естествено бих те посъветвал първо да пробваш китарите (ако е възможно) и тогава да решиш. Както се казва докато ухо не чуе и ръка не пипне... Поздрави!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ И защо бе приятелю с Джаксън да не може да се свири хардрок или прогресив? Какво става ако засвириш с някой Джаксън някакъв хардрок?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:greenangel:

 

^^^^^ Относно технологията - това, което прави виното по-отлежало, е точно това, колко време е имало да преседи в бурето и да поеме от вкусовите и ароматичните качества на дървото - най-често бъчвите са дъбови, като това си зависи и от конкретната винарна и технология. След като го налееш в шише (и технологията казва - го сложиш легнало, за да не изсъхва корковата тапа и да не влиза въздух оттам), благодарение на стъклото ти го изолираш от въздуха и околната среда, доколкото е възможно. И то спира да "отлежава" в смисъла на това да става по-хубаво. Качеството на истински отлежалия алкохол идва от отлежаването в буре при определени условия. Съвсем друг е въпросът, дали производителят не ти лепва етикет "петгодишно" на бутилка, която от пет години не е продал в магазина си :)

 

А по темата - чакаме коментари от новия собственик дали нещото става или не става, и за какво става :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти мислиш, че отлежава в бутилки ли :greenangel:

не само мисля(това не ми се отдава много често в истинския му аспект),абсолютно съм сигурен,,според технологията за създаване на качествени вина това е задължително,освен ако не е в стомаха на изпилия го :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.