Jump to content
Българският форум за музиканти

Пънкарска китара ?


myshtikal

Recommended Posts

Що не си земеш една Ямаха Пацифика ЕГ 112?

Ох ми не знам ама за Yamaha ми се изградило някво впечатление, че правят само копия в Китай и някак си не би ми било кеф да си купя такава. А спецялно за този модел... мерси, но мисля да пропусна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pacifica-та е много по-добра от Скуайъра (и той е копие). Скуайъра е просто Афинити, на което му искат повече пари за боята. Вземи си натурална Пасифика, имаше такава за 150 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен на всяка една китара с Solid body става.По-специално Гледаи да е с 1 humbucker(поне) понеже ако е с 1 се вади по-лесно добър distortion от тях понеже са по-тихички(мое мнение ! :punk_guitar: ) СПЕЦИАЛНО ЗА POP PUNK GIBSON LES PAUL ! (или за по-малко пари Epiphone Les paul special става за всичко (gibson billie joe junior p-90 гот пънк звук) Fender Jaguar (bow) е супер Les Paul Junior

Les Paul Special

SG

Telecaster

Mosrite

Univox Hi-Flyer с 2 думи каквото и да е + Marshall = PUNK (от изброените де )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не бих си дал парите за нещо ефтинко и копирано, предпочитам да си знам, че това което имам е оригинал...

 

Аз пък си мисля, че се изразяваш твърде високопарно и високомерно, незачитайки вкусовете и разбиранията на останалите участници, ти си знаеш защо точно, а и ние се досещаме...

По таз логика аз мога да нарека и Skylark оригинал, защото в крайна сметка е... оригинален Skylark.

Колкото до скъпо-евтинко, ами... то истински оригинални неща за малко пари в общи линии няма, дори ако говорим за марката, която толкова тачиш.

Да, знам че Squier Bullet e оригинален Squier Bullet, но не за това говоря, сещаш се...

 

Ох ми не знам ама за Yamaha ми се изградило някво впечатление, че правят само копия в Китай и някак си не би ми било кеф да си купя такава. А спецялно за този модел... мерси, но мисля да пропусна :punk_guitar:

 

Да... щото другите евтини китари ги правят на Марс, нали...

Не говори толкова тенденциозно, плийз ;).

Пък и отделно, това което казваш не е далече от пълна глупост.

 

На мен ми се струва, че така, някак си, вече си решил какво ще си купуваш, даже може би преди да пуснеш темата, и смятам да те посъветвам да се вслушаш в собственото си аз, без да се опитваш да ни убеждаваш колко по-правилен е твоя избор от нашите съвети ;) .

В крайна сметка, струва ми се, че изобщо не искаш съвет, а по някаква пречина искаш да покажеш колко много харесваш марката, за която говориш толкова усилено през цялото време. Това е хубаво, но използвай темата "Фенклуб на китари Squier" за целта.

 

Pacifica-та е много по-добра от Скуайъра (и той е копие).

По принцип наистина скуаера е евтинка алтернатива(или поне една от евтините алтернативи) за всички, които искат да си въобразяват, че свирят на фендер, и в този смисъл наистина е копие.

Все пак фирмата е собственост на Fender, което е и обикновено главният аргумент "че не е копие". Разбира се, това не прави евтините им модели по-малко евтинджос. Има и очевидни конструктивни разлики с Fender, които според мен не се случайни.

 

Колкото до ямахата... да, според мен Yamaha от съответния ценови клас не е по-зле от Squier, но понеже нямам преки наблюдения върху пасификите, ще те попитам на какво се дължи тази твоя толкова категорична оценка.

Иначе сега и разгледах на Yamaha 112 спецификацията... ами, не е лоша. Има двоен адаптер на бриджа, тяло - също от елша.

Кое е по-добро, не мога да кажа, без проба.

 

...

 

Не че нещо, но не мислиш ли, че твърде бързо даваш твърде категорични съвети?

Все пак, света е разноцветен и не се изчерпва с твоите вкусове. ;)

С подобни изречения можеш единствено да отвориш разни спорове, естествено, с ясен изход.

 

Колкото до хъмбъкерите - да, те брумят по-малко. Това е факт.

От друга страна, недей да пренебрегваш китаристите, които не свирят само с много дисторшън и си обичат звука на единичните адаптери.

Не забравяй също, че има и noiseless/humbucking адаптери с размер на единичен. Разбира се, никоя от изброените китари не идва фабрично с такива адаптери, но все пак...

 

Не го казвам, за да се заяждам, нито казвам, че нещата, които пишеш са неправилни. Просто погледни и от друг ъгъл.

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Олеле олеле олеле, тук наистиа е станала голяма мазаница (човек да не излезне на дискотека братче ;)). Аз наистина съм ви задължен за всичките мнения и коментари, но темата взе да придобива наклон, който наистина не съм очаквал и е доста :) В крайна сметка наистина благодаря за предложенията, но май не ми разбрахте идеята или просто представите ни за "пънк" са различни... Съжалявам ако някой се засегне (нямам абсолютно никакво такова намерение), но никой нищо не каза за това което аз попитах и мисля, че е време да сложим край преди съвсем да се впуснем в "off topic" спорове.

 

Благодаря адски много за вниманието и дискусиите (бяха ми доста полезни), сега на първа ръка мисля да си тествам евентуалния избор, но ви моля ако някой има още предложения - да споделя на воля :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако представата ти за пънк е различна от това което сме изброили по-горе значи става въпросза много по -различен стил (казва ти го човек с 11 години "стаж" (не от както свиря на китара а от както слшaм punk pop punk punk rockи ДР.Все пак не забравяй и 1 много важен факт Поп пънк музиката понякога може да бъде неразличима (и понякога сливана ) с подобни жанрове като арт рок, данс-пънк, емо ( Емо произлиза от hardcore-punk ), инди поп, инди рок, new wave, pop rock, skate punk и surf rock(мога да изреждам и още ни няма смисъл) Все 1 най-важно е уточнението точно какъв пънк те кефи ... Има разлика между "пънк" и ПЪНК( The offspring The Explotied Sex pistols The Clash Ramones (дори на тези групи са им лепвали "етикети" punk/rock и не е грешно защото пънк-a е много относителен и е объркващо та нали от Оi! i Hardcore ----> се "пренасят" постепенно в Punk Rock (alt. punk i alternative rock).Групиаго

от едно време се променян дори всяка песен е с различен стил вече и така и трябва да е това е добре за 1 група да е е еднообразна (пример Afi) „AFI“ е формирана като Hardcore punk квартет през 1991 http://www.vbox7.com/play:5fb494f4 -----> http://www.vbox7.com/play:1843caf2 -------> http://www.vbox7.com/play:faf38cca --------> http://www.vbox7.com/play:dc7701af ---------> http://www.vbox7.com/play:8518ab83 ! АКО ОТДЕЛИШ ПОНЕ 20 МИН ДА ИЗГЛЕДАШ ТЕЗИ КЛИПОВЕ И ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА ЩЕ ТИ СТАНЕ ЯСНО КАКВО ГОВОРЯ ! Hardcore punk ----> harcore punk ----> alternative rock/punk... Както и да е аз казах това което исках да кажа ако съм объркал нещо моля поравете ме (никога не е късно да научиш нещо ново!)Благодаря на тезо който са си направили труда да прочетат моят коментар :crying::hysterical::):thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

самата ти тема човек е несериозна.

какво ще рече пънк китара? външният и вид ли? ако това ти е критерия според мен тая музика никак не е за теб.

justhateme, pop-punk?!?! - това дори не искам да го коментирам. да не говорим, че си нямаш и на представа какво е пънк, откъде идва и прочее

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти не искаш но ти си съществува и ИМА ЗАЩО ВЪПРОС Е НА ВКУС И не искам да обидя никой като раздавам клалификаций кой стила става кой не различни хора = различни мнения иначе съм на 100% съгласен с твоят коментар това се опитах да обясня малко по-подробно по-горе ! И да разбера какво разбира под ПЪНК КИТАРА !?

 

Не съм искал да кажа кое от кое произлиза а как се променя звученето на групите с времето ! ! ! :hysterical: Ако говориш за ЕМО не си представяй Tokio Hotel a 1st 2nd wave Emo Sunny day real estate Rites of spring Embrace...

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз под "пънк-китара" разбирам първата намерена китара, набичена с як адаптер (но това вече е лукс) и примерно извадени останалите карантии (понеже ги няма или просто си липсват, всъщност пречат) - примерно един волум само и един бридж-адаптер.

 

Пънк-китара имаше един приятел, който вместо магаре, ползваше четка за зъби (от старите) :thumbs_up:

 

"Пънкът" е отношение/начин на мислене/изразяване/живот (ако щеш) преди всичко, а това да си купуваш китара, която си е фабрично "пънк" е "нео-пънк" :hysterical:

...но въпрос на избор.

 

 

За да не съм съвсем оф-топик, ето евтино предложение:

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_21877/Cort_Z40_AX.html

или

http://www.musicworld.bg/bg/c_361/i_16691/...g_NITRO_BK.html

 

и още едно, опростено, пънк-поп (то си го пише):

 

http://bad_link.eu/product/29/squier-by-fende...caster-owt.html

(последното дава грешка - Squier by Fender Deryck Whibley SUM41 Telecaster OWT)

 

Но истинската пънк-китара не трябва да е повече от 20лв, според мен :)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

самата ти тема човек е несериозна.

какво ще рече пънк китара? външният и вид ли? ако това ти е критерия според мен тая музика никак не е за теб.

justhateme, pop-punk?!?! - това дори не искам да го коментирам. да не говорим, че си нямаш и на представа какво е пънк, откъде идва и прочее

 

Поскрепям колегата!

myshtikal, ходи се скрий някъде!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Донякъде си прав но 20 лева .... :hysterical: стара китара + 1 доло горе як дваен адаптер за моста ест. + някакфи там стикери да им доло горе търговски вид все пак си е гадно да бъркаш цвета на китарата с този на шкафа щото е мега надрана и несъхранявана .... :):thumbs_up::crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се нажежиха страстите излишно... :hysterical:

 

Единствената файда от тази тема е, че разбрах как се пишат думи като "доло" и "квалификаций"... :)

Айде по-серозно, а!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.