Jump to content
Българският форум за музиканти

Amp In Can


Recommended Posts

maxim09:

И да и не. Зависи от критериите за качество на човека. Качеството няма да е много по-различно от това на евтини пластмасови колонки за компютър.

-Като чета, че някои даже правят записи с тях, или си мушат китарата в микрофонен вход на калпава звукова карта и се превъзнасят от звука им, явно вършат някаква работа за определени хора.

-За нормален човек с музикален слух, подобно действие е издевателство отвсякъде.

 

Не мога да се поставя на мястото на друг човек и да давам съвети, защото ще са неадекватни.

 

Мога да кажа само, че от изпълнението ще зависи как ще работи. Може да е добре, а може да е лошо, та чак дразнещо. Това, че ще се използва метална кутия не означава, че няма да са в сила физичните и акустични закони. Ако се приложат правилно, може да се направи нещо не чак толкова лошо. Колкото и просто да изглежда, подобно устройство се прави със не малко знания, само че те излизат извън сферата на форума ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си ползвам едно такова(руби ампа), ама съм сложиш изход към колона и си го връзвам към една 20ватова колона. За практис вкъщи силата според мен е идеална. Сравнявах звука с баса с китарно кубе и руби ампа и тази колона(която и Хи-Фи) и разлика почти нямаше, според това което аз чувам ;) С едно бас преамче от същия сайт си ми върши идеална работа и до момента.

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ходих купих jr56rl LM 368N-1 1 лев и ме попитаха колко волта трябва да са транзисторите казах им 9(над 9) казаха ми че нямат такива ! (пълни идиоти как да няма) та отидох на друго място оставих схемата да ми набавят нужните материали за 2 схеми ;):hysterical::whistle: и трябва да отида и да купя платки и транзистори потенциометир копче диотче и тн....... :singer:;) ЗА ЧИПА МЕ ОДРАСКАХА 1ЛЕВ :wacko: ( намерих тонколона 5вата 4 ома с запоен Input jack (headphones) сте ми сварши ли работа ако го ползвам ест с преходник от 6.3'' към 3.5''(ако не се лъжа за 2рото) направо да го запоя на платката ... и да го ползвам с jack-a

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прати на Nikifena три стека Хайнекен и сичко ш'ти направи.Даже цял кабинет.

Брей, от кога Ники е станал клошар, та да работи за пиене?

Хайде стига с глупостите, малко повече уважение към възможностите и усилията на човека!

 

 

Parni_Valjak, предполагам, че става дума за кабинет от 3 стека кутийки хайникен. а за отплата 3 стека джак даниелс ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

parni valjak:Искам да го направя не защото ще е по-добро от Epiphone S10 за упражнения просто искам да си го направя аз ... то все пак е не малко удоволствие да сътвориш нещо със собствените си ръце а не както е по-лесно от магазина готово!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт е, че с китарен 12" Celestion кабинет, това чудо обажда по-добре от всяко 8" транзисторно комбо за 100-150 лева. Говорителят е много по-важен от останалото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откъде мога да се снабдя с такъв говорител. До колкото бях чел във форума, те са лентови. Какъв е диапазонът на тяхната честотна лента ?

И откъде мога да намеря толкова малък говорител :punk_guitar:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех....какви лентови бре човече???

Ето това са лентови:ARL

За китара не стават, ама никак.

Изборът на високоговорител е важна задача, и попада именно в онази част, която споменах по-горе - вън от форума. От качествата му (не дали е прозрачен, а електрокустическите му параметри) и съгласуването с кутията/can, ще се определи как ще "обажда". С налучкване ще се отиде на "тука има, тука нема".

Нормалният начин за проектиране просто не е за неподготвени. То и за "подготвени" често не е ...

Както се казва, за без пари толкова...т.е. каквото стане. Виж горе мнението ми за оценката на различните хора.

ПП.

Най-лесно ще намериш високоговорител от компютърни колонки. Но не и най-качествения.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...стига с глупостите, малко повече уважение...

 

Ни най-малко не съм искал да омаловажавам труда и усилията на когото и да било!Но когато някой иска съвет за амп в бирена кутийка,поне бирата трябва да е от него.Щото теорията си е суха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, четох нейде из форума, че говорителите за китарно кубе имат точно определен диапазон, като по този начин изтъкват ако не се лъжа високите тонове. Ако средно при Хай-Фи говорителите диапазона е 20 Hz - 20kHz при китарните говорители беше друг.

Имено това ме интересува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Набавих си КОНДЕНЗАТОРИТЕ ! И Q1MPF102 и LM386чип остава ми платкаа :girl_witch: И РЕЗИСТОРИТЕ !

Редактирано от JustHATEme
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kalata23, нещо не си допрочел. На китарните диапазона им е от порядъка на 80-4кХц. След 4К режат всичко, ако не беше така всички АМР-ове щяха да звучат като при синдрома "Boss DS-1 в централно"... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този малоумен проект да си строшим Smoky Amp-a и да го наврем в алуминиева кутия ми се вижда безсмислен. А този амп в кутийка от Хайникен е именно това разглобен Smoky Amp наврян в кутийка http://www.youtube.com/watch?v=JKc824_Cfn4 и да си призная оригиналната му кутийка ми харесва повече, а е и по-здрава. Защо подяволите да правиш амп, който като себестойност би излязъл 30 лв. А звукът и качеството му биха били съмнителни, като можеш да си купиш от магазина за 50лв. истински.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.