Jump to content
Българският форум за музиканти

Вашият нов албум!


Recommended Posts

Здравейте колеги ! Пожелавам на всеки да запише и издаде по един албум .Та въпросът ми е как бихте реагирали ако откриете вашият съвсем нов продукт на пазара след първата седмица вече качен в нета и може съвсем спокойно да се Download-ва? Ще го приемете като много голям жест на вашите фенове или ще се вбесите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами като чалгаджийска постъпка на хора, които иначе "не слушат такава музика".

Некоректно, селско и недопустимо за същества, приели музиката за религия; не бива да крадеш бедния; не че богатия ТРЯБВА да го крадеш.

Съчувствувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да това на Катско е удачно решение....но лично аз смятам, че песните които записваме с групата ми трябва да са безплатни на сайта ни(официалния) , който иска да тегли...просто това е гледната ми точка лично за нашата музика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В днешно време се печели от реклама. Когато "Остава" свирят на някакъв концерт и над тях има голям плакат "Минерална вода Банкя" от това печелят организаторите :arrow: групата . Ако някой смята, че в днешно време, в България се печели от продажба на аудиокасети и Си-Ди-та - лъже се жестоко.

Ако видя албума си в интернет ще ме подразни, но това ще значи, че съм станал известен и ще ставам още по-известен. Ще ни канят по частни партита и по клубове, по концерти (пък и ние сами ще се натискаме) и от това ще спечелим. От албуми ? :metalist: .... пффф, моля Ви, всеки който има интернет цоца като кърмаче от майка си, а който няма е толкова беден, че не може да си позволи каквото и да е.

Това просто е ъпгрейдната версия на презаписването на касетки и също толкова безконтролно :P тук.

Виж в другите държави - не знам. В една Русия си тегля свободно мп3-ки и мелодии за гсм-и (тук май се плаща) почти както тук. Само, че там на много от групите музиката е безплатна и се тегли директно от сайта.

Според мен това е истината. Ако някой има друга истина - нека я каже, защото не претендирам да съм капацитет в тази област. Успех и здраве на всички Ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Лично за мен и музиката,която правя ако някой даунлоудва албума безплатно от Интернет не би ме развълнувало.Аз бих се радвал ако има повече хора слушащи такава музика,от нея така или иначе богат не се става.А ако пък вече свириш с някаква мега-продаваема поп група,за тези неща си има лейбъли и адвокати да се грижат,артистите/музикантите в този случай така или иначе взимат повечето пари от лейбъла(поне тука е така).

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че ако групата не е мега известна, разпространяването на музиката й в нет-а по-скоро ще направи безплатна реклама и много повече хора ще чуят музиката й, отколкото по някакъв начин да навреди. Колко хора в България ще си купят рок или метал албум? А може би блус или джаз, изсвирен от нова, неособено популярна бг група? :) По какъвто и начин да финансираш записването и издаването, няма и наполовина да си върнеш парите от продажбата на касетки и дискове...

 

Така че по-добре сам да си пуснеш mp3-ките в нета, поне ще си сигурен в качеството :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти работа...не знам как ще се оправиме :)

 

Дъщеря ми свободен даунлоуд не яде!!!!

 

Ако може да си го позволи човек по-добре да не очаква никакви пари ,но не всеки може да си го позволи... иначе поне няма да те е яд!!!

 

Аз кат' си чуя някоя песен по радиото викам халал да им е!.... ако не са я засекли от мюзик аутор все пак де.... то тука се отклоних но мисля че има връзка..

 

Важно е да се обяснива редовно на тези които слушат музиката ви ,че ако свалят свободно малко или много увибат музиката ви и става обратното ако купуват!!!!(може нещо на саита ви или на концерт да се напише..важен е и подхода разбира се)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е неприятно да видиш своите песни за Free Download :wall:

но това е част от Шибаната Реалност :beer: :wall:

Аз лично Много Губя от Липсата на Защита на Интелектуалния Продукт в БГ, но не твърдя, че и аз Не "Download"вам mp3s,movies, software,books и какво ли още не от Нета B)

Добре е да се оплакваме и да изискваме никои да не ни краде, но самите ние не правим ли същото?!

Редактирано от BlackCorsair
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен решението всички да са доволни е нещо, за което се говореше неотдовна и което, както и да го погледнете, си е съобразено с действителността. Та системата е следната - групата пуска мп3 без пари на собствения си официален сайт. На мястото за даунлоуд се накичват рекламни банери на всички навити да дават пари рекламодатели. Зависимостта е от проста по-проста - колкото повече хора са дърпали, толкова повече пари се плащат на групата за това,че повече хора са видяли рекламите. Така групите взимат някакви пари, хората дърпат без пари, а рекламодателите плащат толкова, колкота са се популяризирали. Бива, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:stop: не искам да се заяждам ама кажете че не сте свалили свободно нито една мп3-ка или филм или какво и да било и отгава ще застана против свободното сваляне(за сега съм неутрален )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Умна идея :beer:

 

И аз съм на мнение, че докато грубата е на (-), няма никакъв смисъл да претендира за "пиратство" B) наскоро Гео беше питал за конвейрни CDта... е, ми то излиза, че за да ги издадеш тия ... 500?(той питаше дори за 300) диска, за да ги продадеш на цена на която някой би ги купил, трябва да си на загуба... а мисля, че няма какво да обсъждаме варианта току що излизаща от гаража групичка да се наема с 10000 бройки тираж за да им излезе евтино. А домашен тираж не върви- трябва да има лиценз, да те изстискат данъчните и т.н. иначе биха изстискали магазина, който рискува да продава "домашно производство".

 

Варианти за фрий даунлоад има много- преди имаше тенденция на сайтовете на групите да има "демо" парчета- примерно по 30 секунди от "най-интересното". Усетиха се, че е крайно тъпо. Сега модата е да се публикуват голяма част от песните от предстоящия албум ПРЕДИ още да е излязъл, но с понижено качество(казвам ПОНИЖЕНО, не ОТВРАТИТЕЛНО!!!). Така хем добиват представа какво да очакват от албума и дали въобще да го издават(;)), хем феновете се радват.

 

Просто времената са крайно променени и който още не си е променил начина на мислене-горко му. Сега въпроса не е как да попречим на разпространението на пиратската музика, а как да привлечем феновете да ни помогнат да не фалираме. Просто приемете, че всичко се възприема по друг начин. Специално в България нещата седят още по-зле, защото печалбите от продажба на дискове са много малки в сравнение със спонсорството, така, че хората, дето очакват да живеят от продажби на сидита, ако не свирят чалга, сори ама откажете се :)

 

А да не говорим за простотията дето опитаха да "наложат" с платените МП3ки :) Просто е абсурдно!

 

Сега модата на запад, поне доколкото съм видял от новоизгряващи групи е диска да се "комплектова" с нещо "cool"- примерно плакати, списания, залагалки... Разбира се, тогава се ускъпява стоката, но пък и печалбата... така, че въпроса е да се привлече интереса на феновете. Едно е нашенска група да издаде албум, даже и в домашни условия и да си направят супер яки плакати с диска, да видиш нещо оригинално и готино... друго е разни дебеловрати, заринати в пари мафии(Ъм... Сони? Мет....? ;) ) да ти приказват, как едва ли не сме ги докарали до просешка тояга :D

 

Накратко за повечето хора, по най-различни причини въпроса стои така: "Така или иначе, пари за албум не бих дал". Хората, които им е криво от това, по-добре да се замислят за какво ОСВЕН албума биха дали пари хората, свързано с дадената група.

 

Между другото, не само в музиката стоят така нещата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.