Jump to content
Българският форум за музиканти

Човека Пъпеш


Tozi

Recommended Posts

Ето едно парче дето много хора считат за парче на Ку-Ку бенд. Всъщност е на колегата Хърби Хенкок.

Аийде на джем.

 

 

Човека Пъпеш или Диня на кой както му харесва.

 

Човека Пъпеш Плейбек

 

 

П.П.: става и за блусари,фънкари и други ....ари.

Редактирано от Tozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Надявам се да ме извиниш за това,което ще чуеш..Та така:

 

-свалих инструментала с половин тон-не ме питай защо

-стигнах до 2-ра минута и зацепих

-получи се "Песента на селския велосипедист"

Не ме съди строго,толкова си мога.Просто трябва да се опитвам да свиря импровизирано върху непознати неща.Съжалявам,че трябва да е точно върху твоето предложение за джем.

 

Ето резултата:

 

http://www.4shared.com/file/213685671/ea6d1098/pupesh.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със съденето е в една друга тема. Обещал съм да пея Ипанемата там. Тука си е джем. Евала че си записал. Малко си си усложнил живота. Парчето си е един вид блуз в фа (ми в твоя случай), т.е. една "селска" минорна пентатоника би свършила чудесна работа - фа минорна пентатоника (ми в твоя случай). Това ,че аз съм изсипал един тон картофи малко те е заблудило.

Я запиши пак все едно свириш блуз в ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този път две минути и половина.Кръстих го "Блус на некадърника".Все едно съм на улицата и възпявам собственото си бездарие.Свирих го със затворени очи.Така по-лесно си представих картинката. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това за бездарника не ме кефи! :nono: При условие, че не си свирил много не трябва да наричаш себе си бездарник! Имаш данни да просвириш хубаво и най-важното се пускаш смело в импровизацията. Убеден съм, че след време ще стане "мноо яко" ако работиш.

 

Благодарско на @Този за тракчето и свирнята. :)

Аз от своя страна пробвах едни неща, дет ги ни моа ноо убау. Ако го бях помислил и подредил щеше да стане нещо от нещо, но реших да не нарушавам принципа на джема - смело и безотговорно! Пък и имам да си работя в/у едни други неща - както и да е. Ако го изсвиря така в някоя кръчма кьотека/ дармона/ ще е голям. :D

Енджой, дет се вика. :)

 

 

http://www.4shared.com/file/213762055/3200...inqmastika.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Ами от '91-ва насам ми се събират около 300 часа сирене,150 от които са натрупани през последните 6 месеца (откакто се регистрирах във форума).Затова дойдох тук,за да науча нещо от опитни музиканти,те да ми дадат стимул да свиря,а аз да се стремя да ги настигам лека-полека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този път две минути и половина.Кръстих го "Блус на некадърника".Все едно съм на улицата и възпявам собственото си бездарие.Свирих го със затворени очи.Така по-лесно си представих картинката. :)

 

А каде е трака да го чуем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ За 300 часа свирене супер! :) Има тоноизвличане и усет. Останалото е практика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това ми е останало може би от детството.Тогава имах само акустична китара.Електрическата си я купих по случай регистрирането ми тук,като подарък.Нещо като великото завръщане към музиката,и всичко благодарение на този форум.И съм готов за много усърдна работа!Тук има невероятни хора,страхотни изпълнители и композитори,които споделят част от знанията и опита си.Ако не се възползвам от това,трябва да съм най-големия глупак.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че не е точно по темата, но кое е парчето на Ку-Ку бенд, че ми стана интересно да видя как са го направили :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готин Джем

Tozi много класно забиваш... не искам да прекалявам с хвалебствията , които по принцип заслужаваш :) Да не ти разправям какви грешни първи впечатления имах, като беше отворил тема за до мажор гамата :icon_shithappens: Предполагам че аз съм недоразбрал нещо тогава, ' щото си мислех че нещо си се объркал :punk_guitar:

Arebegai за 300 часа свириш така както , аз за 15 години... това не знам комплимент за теб ли е, или говори много лошо за мен :)

yotzo не те знам к'ви пинизи правиш с тая китара , само занм че не ги владея...

Иначе за Куку бенд, въпреки че не са много на почит във форума, мисля че си вършат работата повече от добре.... но това съвсем извън темата с пъпешите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ох, Ултрамега - като почнеш.. какво свиря - мионорна пентатоника фа, фа минор, минорна пентатоника ре и фа дорийска гама. Другото са хроматизми и нарочно търсени чужди тонове. В една фраза набутах 2 пъти нарочно фа диез, за да звучи фалшиво. Имам и разминавки - фалшиво ненарочно. Има и един момент, който просто ми хрумва някаква мелоди я и я свиря без да мисля в каква гама съм. Опаа и накрая някакъв лад с хиатус, трябва да го чуя какво съм мазал, че да ти кажа бихармоничен ли е или хиджас. Изобщо какво прява - какво не правя не винаги съм 100% наясно. Работя по въпроса с изясняването, но има още много... Затова не давам акъли да не объркам някого. В тази връзка благодарности на @Този за босата новата. :icon_shithappens:

Ултрамега свири! Какво чакаш още? :punk_guitar: Много яко свириш, не знам какво си се притеснил напоследък...

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.