JohnFrusciante'sFan Публикувано Януари 31, 2010 Публикувано Януари 31, 2010 Привет, Нова съм и не разбирам много Реших да купя струни за Кремоната, но тъй като не съм много наясно искам да ви попитам дали струни 10-ки на Д'адарио бронз са подходящи Благодаря предварително! Цитирай
Hush Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Идеални са Добре дошла във форума... Цитирай
flamingone Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Само да спомена, че има значение дали ти трябват найлонови или метални струни, трябва да погледнеш предишните на нея какви са или, ако в момента си без струни - как се захващат. <ако случаят е такъв, ти трябват найлонови. Има значение, защото металните и найлоновите си докарват тона при различен опън и съответно ако китарката ти не е предназначена за метални, може да я спраскаш. Цитирай
Yves Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 А няма ли найлонови с топче накрая? Цитирай
badValue Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) ИМА !!!!! но трудно се намират и няма голям смисъл в тях .... по- лесно ще си направиш възелче накрая. може да си сложиш "маниста" или каквото си искаш .. продават се и "кокалени" накрайници @flamingone не е това правилния начин за определяне дали китарата е за найлонови струни(пример Ovation с метални стръни но пък нямат бриджПинове, ами просто така си минават през магарето), погледни какви са ти осите на ключовете... там ми се струва по- достоверно ... големи пласмасови -> найлон, метални тънки -> метални струни или се ориентираи по горното магаренце ако на 1-3 струна са много широки каналите -> найлон китарите с метални струни имат наклонено магаренце... като 6та струна(най-дебелата) е по- дълга от 1ва, а на найлоновите са с еднаква дължина (магаренцата са успоредни) за да не съм голословен Редактирано Февруари 1, 2010 от badValue Цитирай
synchu Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Чувствам се коригиран И пак като теб твърдя, че няма голям смисъл. Интересно как са изхакали топчета на тез дебели първи струни, ам' не е мой проблем де, че да му се чудя Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 ^^В случая с Кремоната на девойката мисля, че това е лесният начин да разбере дали е за найлонови или метални струни Ако струнникът е такъв: 10-ките дадарио, които авторът си е харесала, са ок. За найлонови горе показаха картинка. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Добре е обаче струните за акустична китара, когато става въпрос за метални струни разбира се и се търси добър тон, размера да стартира поне от .012 (т.нар. Light gauge/размер), освен ако не търсим някакъв специфичен звук, осигуряван от 10-ките. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 ^Така е. Но 12-ки в стандартен строй като нищо може да спраскат, или поне огънат грифа на някои евтини кухарки. Затова смятам, че десятки е ок в случая. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Ако кремоната е електричека: Може да си вземеш 10-ки, както искаш Ако е акустична: - ако е класическа (за найлонови струни), вземи найлонови - ако е за метални, вземи най-тънките(или по-дебели, както искаш) струни бронз или фосфор-бронз. Редактирано Февруари 1, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts