W_A_R Публикувано Януари 31, 2010 Share Публикувано Януари 31, 2010 Искам да попитам как може да се блокира или както се казва фиксира флойд роуз на китара Ibanez RG 350 DX и въобще възможно ли е да се застопори тази система. Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Може да се застопори, като вътре в кухината подпъхнеш дървено трупче между състейн блока (металното блокче, за което са закачени пружините) и корпуса на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 http://www.diyguitarist.com/Guitars/FR-FixedBridge.htm\ За по-нагледно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 ^^ Линка не ми се отваря. Иначе мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deian Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Извинявай за въпроса ама защо искаш да блокираш флойда? ако не искаш да го ползваш просто не слагай ръчката. или има проблем със самия механизъм? поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 С неслагането на ръчката не се елиминират бариерите, които поставя самата система Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Абе хора има търсачка Виж този линк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 Извинявай за въпроса ама защо искаш да блокираш флойда? ако не искаш да го ползваш просто не слагай ръчката. или има проблем със самия механизъм? поздрави! Като цяло не ми е много понятна самата система и ми пречи при самото настройване на китарата, която когато се разстрои изисква неистови усилия докато я настроя, а и при смяна на струните си нямам и понятие как да оправя самият флойд и въобще си късам нервите с тва животно Докато ако се застопори би трябвало да е като обикновена китара без флойд глупостите, а колкото до ръчката - махал съм я, но това не влияе изобщо. Просто искам нормана китара без да се занимавам с роузове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 (Редактирано) Хубаво ще да е, ако направят застопорител на Флойд Роуз, поне според мен, а не всеки път при промяна от Ми в Ре примерно, да трябва да правиш нов сет-ъп на всичко. Просто слагаш застопорителя, местиш китарата в Ре и през това време не пипаш Флойд-а. В случая това става с някакви трупчета от задната страна на китарата между тялото и състейн блока, за да не се отпускат или натягат пружините, както е казал DILETANT. Успех! Редактирано Януари 31, 2010 от SounDreameR Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 Хубаво ще да е, ако направят застопорител на Флойд Роуз, поне според мен, а не всеки път при промяна от Ми в Ре примерно, да трябва да правиш нов сет-ъп на всичко. Просто слагаш застопорителя, местиш китарата в Ре и през това време не пипаш Флойд-а. В случая това става с някакви трупчета от задната страна на китарата между тялото и състейн блока, за да не се отпускат или натягат пружините, както е казал DILETANT. Успех! Ти ме подсети за нещо, което забравих да спомена, а именно строевете на свирене. Тва също ми е в голям минус и ако искам да сменя строя трява да се потя над китарата 2 часа, просто защото флойда е свикнал на един опън и като тръгне да се променя и става мазало.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Така или иначе трябва да се прави сетъп отново при смяна на строй, тъй като трябва да се нагласят интонациите и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 Aма поне за настройване ще е по-лесно нали? :? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Ако флойда е добре като механическа част от китарата и е добре сетнат не трябва да те мъчи.Аз имам къстам китарка за лява ръка с флойд.Макар китарата да е ужасна като изработка след като си настроих интонацията и височината на струните нямах никакъв проблем с настройка.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 Ами аз просто не искам да се занимавам с роуза, защото нз как се интонира и не разбирам да човъркам по него. За тва мисълта ми е ако мога да го игнорирам по някакъв начин, за да не ми се налага постоянно да въртя пружините за сетъпване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Имаше една джаджа, Tremol-no която застопорява флойда, когато не ти е нужен и можеш да махнеш нътлока и да имаш нормален бридж. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts