avaavaava Публикувано Януари 11, 2006 Публикувано Януари 11, 2006 :read: Та интересува ме стареят ли хъмбъкерите? Размагнитват ли се?Скапват ли се?На мен ми е горял ЕМG 81...примерно.(но той е активен-отпада) Споделете кой какви премеждия е имал? Друго : за да имам звук Пантера(конкретно) какво е необходимо да има хъмъкера? 16 килоома 0,5 волта много среди ? blade сърцевина ? от какво зависи всичко?????????? какво има в даймбъкъра? От Дънкан не обясняват много и със цифри... ако някой знае да казва...... :read: ако е имало такава тема преди -сорррррррри!-търсачката не работи(тази функция не била включена) Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 11, 2006 Отговорено Януари 11, 2006 Принципно адаптрите стареят - размагнитват се, но затова трябват много години. Чувал съм, че не трябва китара да се държи до тонколони или до радиатори примерно. А за Даймбъкъра отиди в РФ, там имат каталог на Дънканите и има тоналните им характеристики. Цитирай
avaavaava Отговорено Януари 11, 2006 Автор Отговорено Януари 11, 2006 (Редактирано) благодря но това точно питам КАК(???) трябва да са нещата теоритично за да е такав звука??? даймбъкъра е един от примерите просто.. Редактирано Януари 11, 2006 от avaavaava Цитирай
bigjav Отговорено Януари 12, 2006 Отговорено Януари 12, 2006 Звукът на Даймбег Даръл, а пък и на който да е китарист идва от много фактори, освен от индивидуалната техника на свирене и стил, които са на първо място. 1. Трудно се постига на живо звук като на албумен диск, мастериран в студио. Има разни ефекти, дето се прибавят, за да звучи китарата по-плътно. 2. Китара (дърво, модел и т.н.) и адаптери. Виж с какво е свирил Даймбег и търси съ6тото. Конкретно за адаптера, вземи съ6тия или някой със сходни честотни характеристики. 3. Усилвател и говорители. Даймег свиреше с Рандал и доста говорители 4х12. Няма да докараш неговия звук с Фендер фронтмен 25 W, нито пък с POD ХТ, например. Успех! Цитирай
avaavaava Отговорено Януари 12, 2006 Автор Отговорено Януари 12, 2006 (Редактирано) ми взех си рандалл 4 по 12 кабинет и с лампова глава тип солдано-меса дуал горе-долу и с емг 81 има некви дребни прилики но не е съштото.... уархеда е транзисторен и нешто се замисям дали изобщо да мисля за него ... даимбъкъра го чакам трети месец ))) 1. Трудно се постига на живо звук като на албумен диск, мастериран в студио.Има разни ефекти, дето се прибавят, за да звучи китарата по-плътно. я кажи за тези ефекти по конкретно (имена,марки) каде ги слагат след звука, на сенд-ретърн,каде по по точно? на мен някои концерти ми звучат по добре от на живо... Редактирано Януари 12, 2006 от avaavaava Цитирай
avaavaava Отговорено Януари 12, 2006 Автор Отговорено Януари 12, 2006 на мен някои концерти ми звучат по добре от на живо... :wall: имам предвид някои песни....не концерти Цитирай
fluti Отговорено Януари 12, 2006 Отговорено Януари 12, 2006 (Редактирано) Аз доколкото знам Даймбег (Бог да го прости) свиреше най-вече с транзисторен усилвател, тъй че твоята лампова глава няма да докара същия звук. За ефектите в студиото, вероятно освен наслагване на китари, записани с различни усилватели и кабинети има и подходяща компресия за напомпване на звука, малко еквалайзер... поне това се прави при мастерирането Редактирано Януари 12, 2006 от fluti Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 12, 2006 Отговорено Януари 12, 2006 Май най добре да питаш тонрежисьора му Цитирай
wessy Отговорено Януари 12, 2006 Отговорено Януари 12, 2006 (Редактирано) http://guitargeek.com/rigview/415/ еми това му е сетъп някакъв ама звука на Даймбег не знам как ще го докараш. Според мене е невъзможно да се докара 1 към 1 звук на някои друг... най-малкото техника не свирене и т.н... Има толкова "дребни" детайли които влиаят : 1. С какъв микрофон е записвано 2. С какъв преамп, компресор, екю 3. как е смесено и мастерирано 4. забележи и колко глави ползва. Не мога да кажа със сигурност ама според мен ниски/среди/високи на всяка са леко различни от другата. Има 12-ки и 15-ки. Просто при китаристи от неговия клас всичко е толкова сложно че едва ли с 1 глава (лампова) и 1 каб можеш да докараш неговия звук бия натам че това което чуваш по записите може би не е съвсем това което излиза от говорителите на кабинетите му. Та според мен дори да изкараш много близък звук до неговия, ако го запишеш ще се различава много и все пак искрено ти пожелавам да го докараш ! дано тия сетъп дет ти показах ти помогне ако успееш пиши искам да го чуя!!! а да има и MXR DD11 (мисля че така беше модела) дисторшън на Даймбег сигничър някакъв. Четох някъде беше казал че позлвал (докато е бил с Пантера) 2 такива един след друг (много странно 2 дистъра 1 след друг ама тфа пишеше) първия с по нискък гейн и фтория на МАХ. (това в студио) ама може би има истина защото исках да си купувам такъв преди и в ревютата четох че бил с малко гейн и ги вързвали по 2 един след друг (ама да дам 250 долара само за 1 кривене). бтв вече е евтин към 50 долара е бройката та това е от мен Редактирано Януари 12, 2006 от wessy Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 12, 2006 Отговорено Януари 12, 2006 ...Чувал съм, че не трябва китара да се държи до тонколони... Колко близо до тонколони? Че аз си подпирам и двете китари на Jamo 100W... Цитирай
avaavaava Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 Няма ли някой да ме изненеда с малко данни и факти?????? :idea: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 За резлив звук ти трябват адаптери с по- малко съпротивление на бридж позиция. Цитирай
avaavaava Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 За резлив звук ти трябват адаптери с по- малко съпротивление на бридж позиция. колко? Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 ...Чувал съм, че не трябва китара да се държи до тонколони... Колко близо до тонколони? Че аз си подпирам и двете китари на Jamo 100W... aa не се притесняваич това е достатъчно далече Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 кат стана дума за адаптери--и да не пускам са нова тема--некои знае ли ква е разликата в израбитката ме интересува и за звука сушо между открити и закрити адаптери--казаха ми че в закритите имало неква пластина в повече и че звучали по 'разпилено' някак си--тва така ли е--звука на откритите бил по остър'пробивен' -- не знам дали тва е така за тва ви питам вас Цитирай
Recommended Posts