EAmechaniX Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Много интересна тема! Аз лично научих, че alder е ела (иглолистно дърво) а bubinga е бук. Някой е попрекалил с ечкиите.(пиенето) 1 Цитирай
Acei Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 дайте информация за дървото САПЕЛЕ Цитирай
Yves Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Ореховата дървесина подходяща ли е за единствен компонент в тялото на китара? В смисъл какви характеристики ще има звука в такъв случай и прието ли е да се слага някакъв топ? Съответно с какво дърво за гриф е подходящо да се комбинира? Цитирай
noflip Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Винаги са ме интеерсували качествата на черешата - става ли за solid body и какъв звук да очаквам (става на въпрос за електрическа китара)? Питам защото често ми попада такъв материал и искам да дръпна настрана няколко по-хубави парчета да се поизсушат 2-3 годинки но не знам дали си струва. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Ореховата дървесина подходяща ли е за единствен компонент в тялото на китара? В смисъл какви характеристики ще има звука в такъв случай и прието ли е да се слага някакъв топ? Съответно с какво дърво за гриф е подходящо да се комбинира? Има такива Стратове - Цитирай
smartpeter Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Винаги са ме интеерсували качествата на черешата - става ли за solid body и какъв звук да очаквам (става на въпрос за електрическа китара)? Питам защото често ми попада такъв материал и искам да дръпна настрана няколко по-хубави парчета да се поизсушат 2-3 годинки но не знам дали си струва. СТАВА МНОГО ДОБРЕ! ДЕЙСТВАЙ, ИМАШ ГАРАНЦИЯ ОТ МЕН! ЧЕРЕШАТА Е СРАВНИТЕЛНО РЯДКА ДОСТА ПЛЪТНА ДЪРВЕСИНА И СЕ ИЗПОЛЗВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА СКЪПИ МЕБЕЛИ! ЗАПАЗИ ЕДНО ХУБАВО ПАРЧЕ И ЗА МЕН АКО МОЖЕШ! ПОЗДРАВИ, ПЕТЪР Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 (Редактирано) Да, преводът е малко чудесен... Редактирано Януари 24, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
abductor Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 И все пак за който не е разбрал: -Ольха-та не е ела, а ЕЛША; -Красное дерево се нарича МАХАГОН (съотв. Хондураски махагон); -Черное дерево е абанос; -Мекият клен е това, което се казва "figured maple"; -Бубингата е Бубинга и в никой случай бук. Цитирай
noflip Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 в тоя ред на мисли букът става ли за нещо? вижда ми се доста твърдичък. Цитирай
trolla Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 (Редактирано) Тялото на моята китара е от бук Роговете са доста тънки и въпреки няколкото падания на китарата те са здрави (съвсеееем малко парченце се беше отчупило при едно сериозно падане) Като звукови характеристика съм доволен, но немога са съпоставя с други дървесини, защото нямам много опит Високите са доста и шума от прецето също .. Редактирано Януари 27, 2010 от trolla Цитирай
musha Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 ами ДЮЛЯТА дали не става за китари? според мен е доста твърд материал също има един "сорт" КРУША но плодовете са с по различна на форма и са като гранулки вътре (нещо като зрънца) и вкусът е по странен от на крушата...материала на тоя вид круша наподобява на цвят ясена и даже бих казал че е по добър защото не се "къса" като ясена! и едно по странно "дърво" и именно ЧЕМШИРОВО ДЪРВО някой чувал ли е за инструмент от такова////// Цитирай
Yves Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Абе от всяко дРЪво ще стане китара, въпросът е след това А чемшира не е ли храст? Не че не може и от съчки да се сглоби де, ама има ли смисъл? Цитирай
musha Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Понеже се занимавах с дърворезба и бях попаднал на доста голямо парче чемширено ДЪРВО и да ти кажа по твърд материал не бях човъркал Цитирай
dandilov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Ами и аз доколкото съм чувал оттук - оттам, чемширът е изключително твърд ,корав и жилав материал, много подходящ за гриф понеже не измята и не се цепи. За тяло незнам какъв звук би извадил, но ми е интересно! Цитирай
Recommended Posts