Чукопад Публикувано Януари 16, 2010 Share Публикувано Януари 16, 2010 Един приятел моли за съвет за добри електро-класически китари около 300 лева и ако може да коментирате върху тяхното качество, дали стават за концерти и прочее. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 16, 2010 Share Отговорено Януари 16, 2010 Имай предвид, че под "класическа" твърде често се има предвид "с найлонови струни". Та... уточни първо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Чукопад Отговорено Януари 16, 2010 Автор Share Отговорено Януари 16, 2010 (Редактирано) Имай предвид, че под "класическа" твърде често се има предвид "с найлонови струни".Та... уточни първо. Ами 90% съм сигурен, че имаше предвид точно с найлонови струни. Ако беше електро-акустична, щеше да каже така, мисля Редактирано Януари 17, 2010 от Чукопад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 17, 2010 Share Отговорено Януари 17, 2010 Питай го, за всеки случай. Иначе ще ти кажа едно. При този ценови клас, всяка китара свири различно. Имам предвид, всяка отделна бройка. Та... вместо съвети,коя марка е по добра(защото подобни съвети в този ценови клас може да се каже, че съдържат известно количество глупост), по-д0бре идете във Малък ЦУМ, РФ, Капъша, Камертон, Динакорд, Ямаха суперстор, Малките магазинчета из града и т.н.... посвирете, чуйте и в крайна сметка изберете китара. Stagg, Fender, Walden, Valencia, Richwood, Hohner и др. и др..... трябва да изберете на слух, това е акустичен инструмент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Януари 17, 2010 Share Отговорено Януари 17, 2010 абе кфо е тва електро класическа бе за такъв дзвер не съм чувал напримерно може да сложи един пиезо кристален адаптер на резонаторната дупка и на да може да се ползва и за двете някой би ли дал снимка да се види че и без тва съм леко прост Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Януари 17, 2010 Share Отговорено Януари 17, 2010 Прост не знам дали си, но ако си оправиш правописа, би било добре Та по темата - представи си акустична китара, но с възможност за включване в уредба/пулт и т.н. Нещо такова е (най - общо и грубо казано). Така както има с метални, така има и с наелонови струни. Аз лично съм свирила неколкократно на една Yamaha (не помня точно модела, но висок клас) , ето снимка на въпросната: Ето една по - добра снимка, за да добиеш представа: Към автора на темата: относно това, което търси твоят приятел, както Евтим каза, по - добре наистина търсете по звук и удобство. Намират се доста сносни неща за малко пари. Важното е на него да му хареса. Преди месец, един приятел, китарджия, си взе за около 250 лв. наистина прилична ел. - класическа китара. Търсете! Ако се притеснявате, че не разбирате от китари, вземете някой приятел, който си има понятие. Но пак казвам, важното е на вас да ви хареса китарата и да ви е удобна. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 18, 2010 Share Отговорено Януари 18, 2010 абе кфо е тва електро класическа бе за такъв дзвер не съм чувал напримерно може да сложи един пиезо кристален адаптер на резонаторната дупка и на да може да се ползва и за двете някой би ли дал снимка да се види че и без тва съм леко прост Пиезо адаптер на "резонаторната дупка" няма да работи. Принципът на действие на пиезо адаптера е различен (http://en.wikipedia.org/wiki/Piezoelectricity). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 24, 2010 Share Отговорено Януари 24, 2010 ..което не прави препоръката никак достоверна. При акустичните китари още повече важи правилото, че по-хубавата китара не е въпрос на марка и модел, а на екземпляр(съотнесено към съответния ценови клас). Така че е добре да се пробва каквото е възможно, след което човек да избере. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts