Evtim Djerekarov Отговорено Януари 5, 2006 Автор Отговорено Януари 5, 2006 Трябва да се упражняваш не сам, а с друг китарист. Взимате, значи, един чук, и като се упражнявате на скали, всеки път когато някой сбърка, другия го удря по главата. Така бързо ще престанеш да бъркаш. Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 и аз имам голям проблем с безименния пръст, прави квото си иска да го е*а и си разработих някое друго упражнениице да го въведа във форма едно от тях е: -----------11------------- --------------------------- -9-11-12-----12-11-9--- туи с алтернейт се буца, хем и за пикинга да помогне от 1-2 седмици го правя и май върши работа при мен Цитирай
ba6 maistora Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 ами апробвай това, доста е добро от един урок на Трой Стетина е: значи почваш от някъде, аз го правя на всички позиции и на всички струну, но няма значение това, значи пръстите ги редуваш ей така - 2-1-2-1/3-1-3-1/4-1-4-1/3-1-3-1/3-2-3-2/4-2-4-2/4-3-4-3/4-2-4-2 прави го 1-во само с лява ръка а след това заедно с дясната, хубаво е да ползваш и метроном, уверявам те че като го направиш това на всички позиции и струни и ако не се измориш ще се почувстваш като бог на китарата, поне аз така се чувствам в следващия един час Цитирай
Mephistopheles Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Дааам Rock disciplines на Петручи си е класика по тоя въпрос Цитирай
Ivo Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Предполагам сте забелязали, че е много трудно да поместите безименния си пръст на лявата ръка, без да поместите с него и кутрето. ми при мене е точно обратното Цитирай
st0rmblastt Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 (Редактирано) На мене за тва ми помагат разните хроматики(Rusty Cooley има в сайта едно готино упражнение Chromatic Death) и в Спийд Килс има едно упражнение за кутрето - не съм сигурен, ама би тряало и то да помогне. И се пак - аз не съм от тия дет могат да сфират, така че, ако греша - поправете ме... Редактирано Януари 6, 2006 от st0rmblastt Цитирай
kazimbutt Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Трябва да се упражняваш не сам, а с друг китарист.Взимате, значи, един чук, и като се упражнявате на скали, всеки път когато някой сбърка, другия го удря по главата. Така бързо ще престанеш да бъркаш. Да, само че има и опасност да престанеш да живееш... Цитирай
drizzt Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 И аз го имам тоя проблем че даже и между среден и безименен... бавно ги редувам и много бързо се появява умора и болка важно е да се споменат наистина някакви правилни упражнения щото ги има и такива като мене дето се учат съвсем сами уроци много не четат/гледат и е мъка... разчитат само на колегите съфорумци Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 6, 2006 Автор Отговорено Януари 6, 2006 Пробвай горепосочените упражнения, както и опитвай със свит юмрук на лявата ръка, да разгъваш проблемните пръсти, първо с ЛЕКА помощ от дясната ръка(хващаш си пръста с нея, и се опитваш да го изправиш напълно). Ако не става, не се насилвайте, болка не трябва да има. После, шом с мускулатурата всичко е наред, пробвай съзнателно да си изправиш до край САМО съответния пръст. Цитирай
vovcho Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Пробвай горепосочените упражнения, както и опитвай със свит юмрук на лявата ръка, да разгъваш проблемните пръсти, първо с ЛЕКА помощ от дясната ръка(хващаш си пръста с нея, и се опитваш да го изправиш напълно). Ако не става, не се насилвайте, болка не трябва да има. После, шом с мускулатурата всичко е наред, пробвай съзнателно да си изправиш до край САМО съответния пръст. ХАХАХАХА Това реших да го пробвам и по навик извадих средния пръст, хаха. Добре справям бих казал, от раз целия до края го изпънах Цитирай
ivivdim Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Нормално е двата пръста да са доста зависими - преди време и аз се бях заял с тях. То беше едно дърпане и разтягане, но не мисля, че имаше сериозен резултат. Бих те посъветвал да пробваш нещо друго: аз най-редовно тренирам лявата ръка "на сухо", като последователно с 4-те свирещи пръста правя "масльонки" (или както там им викат в детската градина ) - задържаш ги с палеца и ги "изтрелваш" напред. Номерът е палецът да ги задържа по средата, а не върха им. Идеята ми е, че пръстите са по-бавни при отваряне от колкото при свиване. Упражнението (по мое скромно мнение) е наистина добро, но не може да замени свиренето - просто пръстите влизат в добра форма. Цитирай
NeonGod Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 така.почетох си и от всичко маи наи правилно ми се стори мнението на един пич които каза че Петручи има уроци на чтери диска и ПДФ фаил към тях,в които е описано какво сври.аз от там научих много и още много има да се учи. ПП прбваи с това: --> 7h9h10p9p7 , като можеш да си го правиш кадето си искаш важна е последователността.много помага и пшо този начин набиваш здравина във пръстите Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 10, 2006 Отговорено Януари 10, 2006 И аз го имах тоя проблем. Отговорът в детайли и точност е в The Principles Of Corect Practice For Guitar на Jamey Andreas. Обърни внимание на finger flap и string pushdowns. С тези фундаментални упражнения се развива независимостта. След това, при реалното свирене, трябва да се научиш да преместваш тежестта правилно (light и firm finger, пак са описани там) и проблема ти е решен. П.С.: Трудно е, обаче всеки може да се научи. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Януари 10, 2006 Отговорено Януари 10, 2006 Трябва да се упражняваш не сам, а с друг китарист.Взимате, значи, един чук, и като се упражнявате на скали, всеки път когато някой сбърка, другия го удря по главата. Така бързо ще престанеш да бъркаш. Много умно и оригинално мнение. Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Януари 11, 2006 Отговорено Януари 11, 2006 абе вие луди ли ст ебе йайайайайхахаха Цитирай
Recommended Posts