Jump to content
Българският форум за музиканти

Enter Sandman - Metallica


james-assya

Recommended Posts

Ето най-сетне и една цяла, е почти цяла песен от мен. Записах китара и вокал, баса и барабаните са миди, за съжаление само соло няма, защото не мог ада свиря все оше не съм се учила, така че ако някой иска да сложи ще съм благодарна. Лесна песен като за начало, за толкова имах време, после и други :thumbup:. Дано да ви хареса, коментирайте.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адмирации за ентусиазма, но имам много забележки относно звука, смесването и качеството на МИДИ файла. Баса има някакъв странен резонанс, който направо дразни. В конкретния случай разбирам, че не качеството на записа е от значение, но това оказва голямо влияние на цялостното възприятие от начинанието.

Опитай с по-качествени бекинг тракове и поработи още с звукозаписните програми за по-оптимални резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, да микса и бекинг трака все още ми куцат много. Ще се потрудя, но да си призная честно напълно новак съм все още и имам доста да уча. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В конкретния случай разбирам, че не качеството на записа е от значение...

А защо бе ? В мойте кавъри ме храните за звука, а на другите не им правите забележки, за пеенето просто не пасва, то някъде да си виждала жена вокалист на група като Металика, Мейдън и т.н. Мъжете са за този стил... кво повече да обеснявам, пък относно микса той винаги ще си куца, намери си някой от форума който има свободно време да правите двамата кавърчета свирня+запис :punk_guitar:

Айде Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако визираш мен конкретно, нямам спомен да съм коментирал негативно което и да от кавър парчетата ти.

Просто се опитах да дам съвет, и остави това мъже, жени и кой какво може и не. Всичко е за кеф и всеки има право да се забавлява с любимата си музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъжете са за този стил... кво повече да обеснявам, Айде Успех!

ooo к'во дране съм чувал от жена(грайнд кор на живо!) дето в сравнение с него вокалите на Мейдън и Металика са песнички за лека нощ :cheers2:

 

Иначе към авторката на темата - имам предложение за кавър : http://www.youtube.com/watch?v=n8OSWe82rsk ;) Някак си си го представям в твое изпълнение и ми звучи :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе не за теб, просто изказвам мнение, че вокала не пасва :punk_guitar: Само толкова.. всеки може да се прави на музикант и смесвач, играчката е безпорно много яка-голямо занимание...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей хора, не ми спамвайте темата с излишни спорове, по специално ти yellownephoria, и да ми обясняваш кой се прави на музикант. А и за да ти опресня паметта провери си предишните постове, много бързо си промени мнението относно вокала ми...................... Кавай си мнението по веднъж и не тормози и другите хора да изказват своето :)

 

 

Иначе към авторката на темата - имам предложение за кавър : http://www.youtube.com/watch?v=n8OSWe82rsk ;) Някак си си го представям в твое изпълнение и ми звучи :)

 

Ultramega май си прав, сигурно може и да ми пасне. Преди време една позната беше правила кавър на тая песен и стана много яко. Но засега не ми се пее точно тя, може да е странно аз съм на настроения, трудно е да си кажа е сега трябва да направя тая и тая песен, само каквото ми се пее :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че Йелоу Неуфорията е прав.

Гласът наистина не пасва за Металика и е много подходящ за българско народно пеене с екане.

Не е прав обаче, че Металика не може да се изпее от жена.

Навремето имах група с певица, която пееше страхотно добре Металика и Ози.

За съжаление от одавна не е в България.

Страхотно красива и много талантлива.

Майка и беше директор на консерваторията по едно време ( преди да емигрират).

Демек музикалният й талант, плюс a look that kill - по наследство.(майка и сигурно и тя е била хубавица на младини)

 

Ася, Йелоу Неуфорията е много печен, не му се обиждай, а се вслушвай.

Предполагам никой не тръгва да критикува с цел да набие канчето на някой, примерно защото му е несимпатичен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като слушам и като се замисля всеки има работа по това, кеото прави. Като мъж на доста добра народна певица, Стелиане, само ще те светна, че леко не е ОК да даваш съвети на сляпо, без да имаш нужното образование. Това не е като да караш колело, момче. :pray:

Ася, работи по вокали още, учи програмите за запис и експериментирай повече с тях. Чух още един кавър на Металика, който си записала. Твоя вокал наистина ще пасне на Доро ;)

 

И за да довърша това, което Жълтия Неуфорик спомена, че женски вокали за такъв стил нещо... Ето един специален поздрав за всеки, който го подкрепя в печеността му :happy:

 

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Faceless- Може и да си прав и да пасне на гласа ми, но аз не търся какво ще пасне на гласа ми, а какво на мен ми харесва да пасне на гласа ми и ако той не пасне на това което ми хареса смятам да накарам това което ми харесва да пасне на гласа ми, да го накарам да звучи добре както ми харесва да го пея. Знам че имам още доста работа, но пък не смятам да се отказвам още в началото с категоризации.

 

@Ивелин- ми не знам за баса, много ме дразнят тия миди файлове и да бъда честна направо ми се повръща от тях и сигурно за тва не съм се занимавала с тях досега ама нали да има някъв бек отзад че някои хора се дразнят от просто китара а пък аз с тия мидита хич нямам опит, а и мразя да свира по миди предпочитам да свиря по оригиналите ама никой не съм навила още да ми прави бас и дръмс после :rocker:

 

@Тони- ами не съм съгласна с тебе за народното пеене, никога не съм могла а и нямам желание, нито за Жълтия колко бил печен и как го казвал за съвет, водихме няколко разговора по скаипа и имам на представа за какво става въпрос, а и като погледнеш предишните му изказвания за моите вокали на други постове ще разбереш за какво иде реч. Преди ми се обясняваше колко готин ми бил гласа и сума подобни термини ми ръсеше и как се кефи за звученето но като го отрязах по друг параграф много бъзро зе да пее друга песен, не знам кое му е остинското мнение но благодаря от "разни" дето определят качеството на музиката ми по тва дали им връзвам, по външния им вид или друго такова, искам честни и обективни мнения които винаги уважавам.

 

@Ignite All- благодаря за коментара, да определено имам още много да работя по вокалите едва сега започвам и прохождам в тая свера, и не мисля да се отказвам от Металика толкова скоро, защото се чувствам добре да пеея този стил и ми е приятно въпроса е да го направя добре :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.