Jump to content
Българският форум за музиканти

електрическа китара за дете?


Ely

Recommended Posts

Здравейте ;)

моят син е на 8 години и откакто го помня харесва рокмузика (не съм му налагала аз да слуша такава музика, просто сам я избра, което много ме радва ;) ). Той втора година свири на тамбура. Така се получи, че когато го записвах единствения свободен инструмент в читалището беше тамбурата. От известно време мечтата му е да има електрическа китара и да свири разни рок парчета. Исках да ме посъветвате има ли смисъл да му купувам китара? Не е ли малък още? Той ще продължи да свири на тамбура, поне засега няма да сменяме инструмента. Сега вадим нотите на някакви парчета и той се опитва да ги свири на тамбурата. Ако може дайте съвет и каква китара да му купим?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи от парите,които можете да похарчите.Иначе спокойно може да му купите китара пълен размер(за възрастни),но това е моето мнение нека се изрязят и по вившите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

От 4-5 години преподавам китара (акустична, електрическа и класическа), а от една година преподавам на деца (6 до 12г.). Относно "дали не е малък?" - твърдо не. Стига да има желание, разбира се (което той има, както става ясно от първия пост).

 

При мен идват деца с цяла китара, 3/4 китара, както и китара половинка (1/2). Бих казал, че всичките напредват по-скоро според личните си качества (упоритост, желание, концентрация, талант), отколкото заради големината на инструмента.

 

Разбира се, 1/2 или 3/4 китара би седяла много по-удобно в ръцете на 8 годишно дете, но това ще наложи купуването на друга китара след 1-2 години. А предимството на свиренето на "нормална" (цяла) китара е, че той ще свикне и опознае напълно възможностите на инструмента, с който (евентуално) ще свири цял живот.

 

Моето лично мнение е, че щом младежът има желание (а и родителите - възможност) - да се купи електрическа китара! Талантът трябва да се подстрекава, а и да му се дава поле за изява!

 

Убеден съм, че за 200-300лв ще намерите подходящ инструмент (плюс усилвател).

 

 

Поздрави,

 

Петър

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много за бързите отговори :)

Още един въпрос (може да ви се стори тъп, защото аз само харесвам музиката, иначе нищо не разбирам) - ако след време тръгне на уроци по китара, ще може ли там да свири на електрическа или ще трябва да му купуваме и акустична?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбира се, че може, има и учители по електрическа китара. Не стана въпрос от кой град си - можем да препоръчаме някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разузнайте как сътоят нещата по читалищата, като във вашето така и в други.

Макар много колеги да са на мнение, че там по скоро осакатяват,то аз мисля, че като за начало и цени, нещата там са прилични.

Другият вариант са така наречените частни уроци/най-добрият вариант/, там обаче хората си знаят цената/не искам да обидя никого/ и вероятно тарифите няма да ви допаднат, може би за по-нататък, когато вашият човекът напредне.

За вашият район:

1.НЧ "Алеко Константинов", ул."Оборище" 73, тел.: 9431843 /има ъроци със съгурност,но не знам при кого/

2.Дом на културата "Средец" ул. "Кракра" 2А тел. 944 27 59; 944 25 26 /Школа по китара Павел Павлов/

3.Читалище "Васил Левски"Община: Р-н Подуяне, адрес: бул."Ботевградско шосе " 50, тел.: 02/ 9450336

4.Читалище "Възраждане" Община: Р-н Подуяне, ул. "Подуенска" 1а

5.Читалище "Д-р Петър Берон", бул. “Янко Сакъзов” 17, тел.: 944 41 77

6.Народно читалище "Николай Хайтов" - nch-haitov.com, ул. "Юрий Гагарин" 7 /кино "Изток"/

тел.: 02/872 73 76, 872 72 76

7.Читалище "Неофит Бозвели", Община: Р-н Подуяне, ул."Дряновски Манастир" 12, тел.: 02/ 847 19 48

8.Читалище "Светлина", ул. “Гео Милев” 136, тел.: 73 48 75

9.Читалище "Отец Паисий", ул. "Велчо Атанасов" 29, тел.: 944 16 39

 

П.П. За първите две съм сигурен, че няма да сбъркате, за останалите, трябва да проверите сами, или някой ако знае да сподели информация.

Поздрави и успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Да, разбира се, че може, има и учители по електрическа китара. Не стана въпрос от кой град си - можем да препоръчаме някой.

А учител от Бургас по ел.китара за начинаещи да препоръчате??Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала на малкият че иска музикален иснтрумент а не поредното камионче или така на татък просто :girl_witch::thumbs_up: :thumbs_up: Много се радвам че има и такива деца с интерес към музиката (не че съм много голям де )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

аз ти предлагам една китара за малкия електрическа Squier Strat Affinity Indonesia тялото на китарата е липа а грифът е клен цената е 280 защото не е като китайските ментета и не е талашитена а си е дърво ако имаш интерес звънни:0882715283 да се уговорим да ти пратя снимки да я видиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в подкрепа на това, че не е необходимо да се купува 3/4 или 1/2 китара

 

имам дъщеря на 9г, която също свири на тамбура. Та детето редовно хващя китарата на баща си и си свири съвсем спокойно хорцата, които е научила на тамбурата, акордите и т.н.

 

Направо му вземете на детето нормална китара - и да той със сигурност с времето ще я смени поне няколко пъти :metalist:

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.