Ely Публикувано Януари 6, 2010 Публикувано Януари 6, 2010 Здравейте моят син е на 8 години и откакто го помня харесва рокмузика (не съм му налагала аз да слуша такава музика, просто сам я избра, което много ме радва ). Той втора година свири на тамбура. Така се получи, че когато го записвах единствения свободен инструмент в читалището беше тамбурата. От известно време мечтата му е да има електрическа китара и да свири разни рок парчета. Исках да ме посъветвате има ли смисъл да му купувам китара? Не е ли малък още? Той ще продължи да свири на тамбура, поне засега няма да сменяме инструмента. Сега вадим нотите на някакви парчета и той се опитва да ги свири на тамбурата. Ако може дайте съвет и каква китара да му купим?
sboy Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Много зависи от парите,които можете да похарчите.Иначе спокойно може да му купите китара пълен размер(за възрастни),но това е моето мнение нека се изрязят и по вившите
Ely Отговорено Януари 6, 2010 Автор Отговорено Януари 6, 2010 Бюджета е минимален. Ако съществуват за по 200-300лв китари ще е идеално. Може и да е употребявана.
kitaratapesho Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Здравейте! От 4-5 години преподавам китара (акустична, електрическа и класическа), а от една година преподавам на деца (6 до 12г.). Относно "дали не е малък?" - твърдо не. Стига да има желание, разбира се (което той има, както става ясно от първия пост). При мен идват деца с цяла китара, 3/4 китара, както и китара половинка (1/2). Бих казал, че всичките напредват по-скоро според личните си качества (упоритост, желание, концентрация, талант), отколкото заради големината на инструмента. Разбира се, 1/2 или 3/4 китара би седяла много по-удобно в ръцете на 8 годишно дете, но това ще наложи купуването на друга китара след 1-2 години. А предимството на свиренето на "нормална" (цяла) китара е, че той ще свикне и опознае напълно възможностите на инструмента, с който (евентуално) ще свири цял живот. Моето лично мнение е, че щом младежът има желание (а и родителите - възможност) - да се купи електрическа китара! Талантът трябва да се подстрекава, а и да му се дава поле за изява! Убеден съм, че за 200-300лв ще намерите подходящ инструмент (плюс усилвател). Поздрави, Петър 1
iron man Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=72135 Вижте тази обява! Мисля,че цената е доста добра! ПОЗДРАВИ!!!
Ely Отговорено Януари 6, 2010 Автор Отговорено Януари 6, 2010 Благодаря ви много за бързите отговори Още един въпрос (може да ви се стори тъп, защото аз само харесвам музиката, иначе нищо не разбирам) - ако след време тръгне на уроци по китара, ще може ли там да свири на електрическа или ще трябва да му купуваме и акустична?
Harvester Of Sorrow Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Да, разбира се, че може, има и учители по електрическа китара. Не стана въпрос от кой град си - можем да препоръчаме някой.
Ely Отговорено Януари 6, 2010 Автор Отговорено Януари 6, 2010 От София сме, източните райни - Плиска, Гео Милев, Слатина, Редута
ciriljhonson Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Разузнайте как сътоят нещата по читалищата, като във вашето така и в други. Макар много колеги да са на мнение, че там по скоро осакатяват,то аз мисля, че като за начало и цени, нещата там са прилични. Другият вариант са така наречените частни уроци/най-добрият вариант/, там обаче хората си знаят цената/не искам да обидя никого/ и вероятно тарифите няма да ви допаднат, може би за по-нататък, когато вашият човекът напредне. За вашият район: 1.НЧ "Алеко Константинов", ул."Оборище" 73, тел.: 9431843 /има ъроци със съгурност,но не знам при кого/ 2.Дом на културата "Средец" ул. "Кракра" 2А тел. 944 27 59; 944 25 26 /Школа по китара Павел Павлов/ 3.Читалище "Васил Левски"Община: Р-н Подуяне, адрес: бул."Ботевградско шосе " 50, тел.: 02/ 9450336 4.Читалище "Възраждане" Община: Р-н Подуяне, ул. "Подуенска" 1а 5.Читалище "Д-р Петър Берон", бул. “Янко Сакъзов” 17, тел.: 944 41 77 6.Народно читалище "Николай Хайтов" - nch-haitov.com, ул. "Юрий Гагарин" 7 /кино "Изток"/ тел.: 02/872 73 76, 872 72 76 7.Читалище "Неофит Бозвели", Община: Р-н Подуяне, ул."Дряновски Манастир" 12, тел.: 02/ 847 19 48 8.Читалище "Светлина", ул. “Гео Милев” 136, тел.: 73 48 75 9.Читалище "Отец Паисий", ул. "Велчо Атанасов" 29, тел.: 944 16 39 П.П. За първите две съм сигурен, че няма да сбъркате, за останалите, трябва да проверите сами, или някой ако знае да сподели информация. Поздрави и успех.
warriors Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 Да, разбира се, че може, има и учители по електрическа китара. Не стана въпрос от кой град си - можем да препоръчаме някой. А учител от Бургас по ел.китара за начинаещи да препоръчате??Благодаря
Shadowfreak_ Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 Евала на малкият че иска музикален иснтрумент а не поредното камионче или така на татък просто :thumbs_up: Много се радвам че има и такива деца с интерес към музиката (не че съм много голям де )
Denkataa Wee Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 аз ти предлагам една китара за малкия електрическа Squier Strat Affinity Indonesia тялото на китарата е липа а грифът е клен цената е 280 защото не е като китайските ментета и не е талашитена а си е дърво ако имаш интерес звънни:0882715283 да се уговорим да ти пратя снимки да я видиш
Acei Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 в подкрепа на това, че не е необходимо да се купува 3/4 или 1/2 китара имам дъщеря на 9г, която също свири на тамбура. Та детето редовно хващя китарата на баща си и си свири съвсем спокойно хорцата, които е научила на тамбурата, акордите и т.н. Направо му вземете на детето нормална китара - и да той със сигурност с времето ще я смени поне няколко пъти поздрави
Recommended Posts