KaRaM Публикувано Януари 6, 2010 Публикувано Януари 6, 2010 За много години "колеги"! Първи пост ми е във форума, но го следя от години и се ограмотявам по малко. След дълго мислене се реших да си купя Roland GW8. Мисля, че най-точно отговаря на моите изисквания за любител музикант. Въпросът ми е, с какви колони за домашно ползване да го оборудвам, така, че да имам читав звук. Бюджетът ми е до 150 лв. Добре би било колонките да са достатъчно компактни за да могат да се местят при необходимост. Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Здравей Колега, Колега, защото минах по този път, като вървенето и търсенето ми беше няколко години. То не бяха смяна на слушалки - смених какво ли не, докато намеря слушалките, смених и какви ли не колонки (монитори), докато намеря мойте. Голям ресърч направих, голямо четене падна, но накрая намерих най-доброто нещо за парите си. Истината обаче е следната - слушалки или колонки за 150 лева не можеш да намериш, читави, кой каквото и да говори! По въпроса за мониторите - задължително е те да са активни (да се захранват с ток). Задължително е и да са 2 - да имаш стерео звук, защото някой монитори се продават и поединично. Моя избор е това: http://www.zzounds.com/item--BEHMS40 Можеш да прочетеш и ревютата на потребителите. Цената в БГ е 216 лева. Златен баланс между качество/екстри/тех. възможности/цена. Голям плюс на тези колони е, че имат както аналогов, така и дигитален изход - аз лично използвам цифровия и качеството на звука е една идея по-добро от колкото по меден кабел. Честотните им характеристики също са върховни за цената, която плащаш. В БГ се предлагат от "Динакорд". Съвета ми е да събереш още 60-70 лева, за да не правиш компромис със звук, че много "боли". Последно ще кажа, че преди тях бях с Креатив Инспаър 3100 и новите колони са в порядъци по-добри. Честина Нова 2010 година! Митко Поздрави, Митко Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 ^ И аз съм със същите и ми харесват! Цитирай
KaRaM Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 Благодаря ви колеги!!! При такъв стегнат и ясен отговор как мога да не ви послушам. Ето от такова нещо имах нужда. Нека стане 9 часа и веднага ще звъня в динакорд. Нека пристигне моето "бебче" и ще изкажа непрофесионалното си мнение за фийлинга от първия допир :-) Цитирай
KaRaM Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 Колеги , вече съм собственик на MS40'ки. Отново ви благодаря Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 В тая връзка, каква е разликата от два такива монитора и две hi-fi колони, свързани към hi-fi усилвател? Ще получа ли разлика в качеството, ако си купя такива монитори? Цитирай
KaRaM Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 Роланд'а дойде и не мога да се осъзная на кое небе съм. Не предполагах, че ще получа такова качество: стегната клавиатура, хубав звук (през слушалки засега) ... но все пак съм любител и не съм се докосвал до много клавири (имах Yamaha QS300), свирил съм малко на ПА 500, Yamaha S700. Изказвам строго субективно мнение , че за 1600 лв GW8 дава много възможности. Сега отново по темата за колоните: клавира има ляв и десен изход за жакове, а колоните имат чинчов вход. С какъв кабел се предполага да ги вържа? Жак към чинч? Моля ви за последни съвети относно свързването им. Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 На мен също ми харесаха и аз ще си взема такива! Мерси Mitkosan! ЧНГ на всички колеги! " Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 (Редактирано) Колега, ако твоя клавир има цифров изход - не се двууми нито за минута , купувай един SPDIF кабел и си щракай с пръсти - качеството на пренос е значително по-добро от колкото по мед. Освен това, ако недай си БОЖЕ, дойде гръм по ел.мрежата и мине през колонките, това няма да изгори синта ти, който струва майка си и баща си, а това не е маложавно. (Предполагам, че си се погрижил за синта и си го включил в разклонител с предпазител за пренапрежение и пикове по ел. мрежата - ако не си - търчи да купуваш такъв, докато не е станало късно)! Цифровите кабели са оптични и по тях няма ел. импулси, абсолютно безопасни са, освен другите си предимства. Хубаво е също така да монтираш колонките, някъде на нивото на синтезатора, да не ги сложиш под масата, защото има разлика в звученето. Относно връзването - може да подходиш по 4 начина. Ако нямаш цифрови изходи - остават също 2 начина - жак към чинч, но може и жак към жак - стерео 2,5 към стерео 5,25 - дебелия в изхода за слушалки на синта, тънкия в колонката-майка. Митко Редактирано Януари 7, 2010 от mitkosan Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 (Редактирано) ЧЕСТИТО! жак към чинч жак-жак е стандарт при клавирите - за да не взимаш 4 отделни кабела (в случай, че ти се наложи да пуснеш клавира в миксер), може да си вземеш само два моно жак-жак кабела за евентуално живо свирене и 2 обръщача (жак-чинч) за да ползваш същите кабели към колонките. Редактирано Януари 7, 2010 от Ивелин Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Преди малко си взех и аз Behringer MS40. До няколко дни ще ги закарам вкъщи и ще ги пробвам как звучат при използване със софтуерно пиано (Synthogy Ivory), за което всъщност съм ги взел, иначе за момента са в офиса, вързал съм ги с оптичен цифров кабел към звуковата карта и слушам албума Wish You Were Here на Pink Floyd, звучат доста прилично и чисто, макар че при силен звук корпусът на дясната започва да вибрира леко, но това е при наистина голяма сила на звука, а монитори не се ползват за дискотека в крайна сметка Цитирай
mitkosan Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Eвгени, много сайтове и рецензии изчетох, докато си купя точно тези колони. Хората са си го написали по ревютата - колоните имат минуси, но са най-добрия избор в този ценови сегмент. Даже "бият" колони за 2-3 пъти по-високи суми. Аз лично съм доволен от колонките - мога да заявя от първо лице, че са доста по добри от Креатив Испаяр 3100. Като минус мога да кажа, че синта ми има голям рендж от честотна лента и често "излиза" от възможностите на колонките, но когато са намалени, като бас и ниски - се държат прилично. (аз също съм се вързал с оптичен кабел към синта) Дано да си доволен, сподели после какво ти е мнението за тях. Митко Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Евгени, като цяло мониторите трябва да вадят по-чист и верен звук в смисъл на недоукрасен от самата Hi-Fi колона. Това е важно за точно долавяне на детайлите. Разбира се, има и средно положение. С моя върхов модел ресивър от 80-те години изобщо не смятам да вземам активни монитори, а едни колони от типа на Wharfedale Diamond 9.3, които също имат доста читав и верен звук, та стават и за смесване. Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Ми слушам в последните два часа различни неща - Massive Attack, ФСБ, Брукнер, Pink Floyd,... Прекрасно чист и ясен звук, няма изкривявания, може би единствено проблемът с тях е, че ако звукът се засили доста, започват да кривят, но отново подчертавам, че идеята им не е да се бичат силно, а да се слуша балансиран звук, от който не болят ушите. Като за монитори и за тези пари, особено като се има предвид че имат цифров вход, просто наистина си заслужават. Взел съм ги единствено за да ги ползвам към софтуерните пиана, на които свиря и вярвам, че ще свършат перфектна работа. Вече за електронна музика с много бас може и да издишат, нямам представа. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 За креатив изобщо не може да става въпрос.. Вкъщи имам 2 модела, които от 5кХц има спад надолу, а след 10 кХЦ няма никой. Нямам идея как се справят тези колонки, бая хора виждам, че са си ги накупили В Динакорд пробвах около 10 модела монитори сред които и Behringer, но от Truth серията и изобщо не ми харесаха.. Е, вярно, че сред другите колони имаше Genelek, Yamaha, KrK.. но мисля, че няма да си купя монитори на Берингер или Алесис.. просто звучаха много мръсно и нелинейно. В тази връзка има много добри hi-fi, да не говорим за hi-end системи, който в повечето случаи звучат доста по-добре от ниските класове колони и имат относително добра възможност за линейно свирене. В момента слушам музика на колони Elac EL 75 II и звучат доста реално, предполагам е и от режима на усилвателя "direct", който прави пълен "by-pass" на тон-контролите. Абе кефете се на квото имате ! Цитирай
Recommended Posts