Ex74 Публикувано Декември 31, 2009 Публикувано Декември 31, 2009 Здравейте. Имам си кабинет 4х12" Селешчън Рокет 50 и искам да си го ползвам с някаква глава. Ама нямам глава. Ще ми предложите ли нещо не много скъпо което върши сравнително добра работа? Не е задължително да има много добър вграден дистър, тъй като си имам Metal Muff-че. Всъщност не знам какви пари да отделя за глава. Започвам да се чудя за Garland. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 По-евтино от Blackheart няма да намериш, а не са никак лоши!!! Цитирай
рахата Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) ^^Не си прав - Harlеy Benton са по-евтини. http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ga5h.htm Редактирано Януари 1, 2010 от рахата Цитирай
Ex74 Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 ^^ мисля, че за малко пари лампи не могат да се искат. Тоест и аз не знам колко пари. Бях си харесал един рандал с лампа в крайното стъпало. - http://www.thomann.de/gb/randall_rh150g3.htm ама сякаш не бил добър за парите си, според това което чета. Цитирай
Orion Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 http://www.thomann.de/de/peavey_valve_king_head.htm http://reviews.harmony-central.com/reviews...+100W+Head/10/1 Цитирай
Ex74 Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 ^ точно това гледах, междодругото. Само се чудех дали ще мога да изкарам подобен звук през драйва на главата или ще трябва да ползвам мъфф-а. Искам нещо стил As I Lay Dying,, Bury Your Dead, Lamb of God... Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Първо... честита ви нова година, музиканти! Възможно най-добрия ти избор в случая е VOX Night Train. Не е скъп, а е изцяло лампов малък звяр. 7 - 15 вата, който лично съм пускал в 4х12 кабинет и ти казвам, че просто дори в клубовете ще трябва да намаляваш. Драйва е много натурален, динамичен... абе пробвай го. Мога да си обенявам цял ден , но толкова як амп сам говори за себе си с щракването на суитч-а. Поздрави! Дан Цитирай
Ex74 Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 ^ахх, тъкмо се бях наточил на пивито. То не е ли подходящо за нещата които изброих по-горе. И съм леко скептичен към това, че трябва да намалям 15 ватова глава във 200 ватов кабинет.. о_О Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) Ако клониш към ПийВий-то - железен избор е. Много е хард Валв Кинга. Не бях обърнал внимание на стила който си дал като пример. Просто 100 вата ламБа в 4х12 идва много и сам ще се убедиш. За да изкараш по-натурален драйв от крайните лампи трябва да го напържиш след 12ч, но ако го направиш дори и в голям клуб ще чуваш само и единствено себе си. Да не говорим за недоволните слушатели. Но ако не ти пука, че няма да вземеш целия потенциал от лампата на 100те вата (вярно е че във вашия стил малко хора ще се обърнат да видят дали е лампа или не) и искаш як драйв сам по себе си - Валв Кинга е жесток. Но ако държиш лампата да е изпържена - Нещо от сорта на 10-15-20 вата ще ти трябва. Но към който и от двата варианта да се обърнеш - има къде да ги пробваш едно до друго Видях, че си споменал за Гарланд. Също много добър избор. Просто трябва да избистриш каква концепция желаеш - Gregg най-добре ще те посъветва - аз не го послушах като ми говореше и сега имам 100W звяр който трябва да намалявам с PowerAttenuator за да ме траят в клубовете . Но от личен опит споделям - ако си ценител на бутиковото качество - Gregg е цар! Редактирано Януари 1, 2010 от Daniel_V Цитирай
Ex74 Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 Ах.. труден избор. А къде мога да ги пробвам едно до друго? о_О Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Не си ли обръщал внимание на банерите най-отгоре?! Music Center Ikonomov - офишъл дистрибутор и представител за България и на VOX и на PeaVey. София, Благоевград, Русе. Цитирай
Ex74 Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 ъ-хъхъ.. да, май вече имам анти-банер филтър в главата Отностно главите... даже се чудя дали да е нещо транзисторно - откъм гледната точка, че не знам цаката с изпържването на лампите.. и всъщност не знам каква мощност ми трябва. Всъщност и PowerAttenuator-a e вариант. Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 (Редактирано) С PowerAttenuator лампите се хабят 5 пъти по-бързо. Изпробвах го на собствен гръб. Най-добре ако взимаш лампов амп е да предвидиш за какво ще ти е, къде ще се ползва и да направиш сметка трябват ли ти тея 100 вата или може да изкараш по-як звук и от 5 вата лампа точно като за клубни нужди. Но ако ти се сменят крайни лампи на 2-3 месеца - атенуейтъра е вариант, на който пак се качваш в бюджета като за тези пари (амп+атенуейтър) ще вземеш по-маломощен ,качествен, лампов усилвател. Премисли го и се запъти 4-5 януари към MCI - ще видиш че имаш прекрасен избор. Редактирано Януари 1, 2010 от Daniel_V Цитирай
Valserp Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 ^ точно това гледах, междодругото. Само се чудех дали ще мога да изкарам подобен звук през драйва на главата или ще трябва да ползвам мъфф-а. Искам нещо стил As I Lay Dying,, Bury Your Dead, Lamb of God... Bugera 6260 или 6262 Цитирай
Recommended Posts