rockozaurus Публикувано Декември 31, 2009 Публикувано Декември 31, 2009 (Редактирано) В навечерието на 20010год, ми хрумна една идея(след шестата бира "Ambrosius).Значи всеки от нас си има някаква мечта свързана с музика...Моята мечта е един ден да се сдобия с истински "Gibson Les Paul"...Тази мечта по грубите ми сметки ще ме струва някаде околко 5000лв.Тази сума е непосилна за мен и моето семейство...Затова имам предложение за създаване на своеобразен фонд на сайта "музикант.орг."Значи записваме се определено количество хора, да речем за срок от един месец...Правим листа на чакащи и желаещи за закупуване на инструмент, техника или звукозаписно студио...Правим таван на исканите пари,които ще определят шефовете на сайта и правим вноски, дневни, седмични или месечни...По този начин(според мен)след определено време всеки записал се ще има шанс да се сдобие с мечтата си много по бързо... Моля не ме наплювайте веднага за идеята и правописа(все пак съм чужденец).Желая на всички честита Нова година и да ви се збъднат всичките мечти!! :) Редактирано Декември 31, 2009 от rockozaurus
Dball Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 Всеки ще иска Меса и Плекси.Ама иначе звучи добре. пп.Каква националност си?
Hillbilly Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 В навечерието на 20010год, ми хрумна една идея(след шестата бира "AmbrosiusТая бира е тайм-машин направо един ден да се сдобия с истински "Gibson Les Paul"...Тази мечта по грубите ми сметки ще ме струва някаде околко 5000лв. Грешиш - в британския e-bay можеш да намериш съвсем приличен,при късмет и много добър Gibson Les Paul studio под 1500 лв,аз лично не виждам тая китара с какво е по-зле от скъпите модели,освен че няма кантове по тялото и грифа,моята ЛП студио е с гръб от 1 парче махагон и много добър резонанс.
the pick Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 (Редактирано) Съгласен... Редактирано Декември 31, 2009 от the pick
sardaesox Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 Е,при комунизма как "беше"-на всекиму според потребностите-от всеки-според възможностите,ама той се провали безвъзвратно...Айде-весела и щастлива Новата година на всички,и дано идеята проработи!
rockozaurus Отговорено Декември 31, 2009 Автор Отговорено Декември 31, 2009 Да речем че съм "интернационалист" по националност, и че не искам "ЛП Студио" а "ЛП Стандарт '59" да речем...И да приемем(ако ми позволите) че не става дума само за мен...
Hillbilly Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 Бе,не че нещо се заяждам,ама китара се избира по слух,едно старо (недълбано),добре изсъхнало с времето Студио не звучи по зле от нов Традишънъл,да не кажа и по-добре.Ясно ,че сме бренд-слейвс,но инструмента те отнася със саунд,не с външен вид..а комунизъма го има само у БГ,ма нещо не връзва
rockozaurus Отговорено Декември 31, 2009 Автор Отговорено Декември 31, 2009 (Редактирано) Бе,не че нещо се заяждам,ама китара се избира по слух,едно старо (недълбано),добре изсъхнало с времето Студио не звучи по зле от нов Традишънъл,да не кажа и по-добре.Ясно ,че сме бренд-слейвс,но инструмента те отнася със саунд,не с външен вид..а комунизъма го има само у БГ,ма нещо не връзва Бате, респект към теб, обаче, идеята е general, не се отнася само за едно нещо...Ако всички сме чисти и честни мисля че може да профункционира.... Редактирано Декември 31, 2009 от rockozaurus
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Декември 31, 2009 Отговорено Декември 31, 2009 Идеята е добра ,ама нещо нема много логика,какво имаш предвид всички самирате и купувате един инструмент желан от всички,кой ще го ползва ,кога ,как
rockozaurus Отговорено Декември 31, 2009 Автор Отговорено Декември 31, 2009 (Редактирано) Не от всички. Ти си имаш желание за еди какво си...Казваш, искам еди какво си , то струва еди колко си, да речем не повече от еди колко си... хората от списъка внасат парите за теб , и ти след определено време се здобиваш с парите които са ти нужни да реализираш целта си(мечтата).Просто е.В страната от която идавам хората си купуваха коли по този начин.Малко е сложно с организацията, ама аз ще се нагръбяа с тази задача ако трябва, стига да има желаещи...Може би 5000лв е стряскаща сума, затова може да се определи по малка сума, за да могат всички да се изредят по бързо... Редактирано Декември 31, 2009 от rockozaurus
kolio_k Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Бе,не че нещо се заяждам,ама китара се избира по слух,едно старо (недълбано),добре изсъхнало с времето Студио не звучи по зле от нов Традишънъл,да не кажа и по-добре.Ясно ,че сме бренд-слейвс,но инструмента те отнася със саунд,не с външен вид..а комунизъма го има само у БГ,ма нещо не връзва Оф топик Позволи ми най учтиво, но пък съвсем убедено да не се съглася. Имал съм 2 броя Студио и 3 Стандарта и от тази гледна точка имам доста преки наблюдения. При това въобще не ме интересува коя китара има кантове и коя не. Само саунда Честита нова година
Valserp Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Идеята не е идеално лоша - и аз се замислих за нещо подобно, когато се активира първата кампания "да подарим китара на начинаещ" в този форум. Проблемът е там, че никой не иска да си дава парите за глезотиите на друг.
rockozaurus Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 Значи,ще се опитам да обясна в няколко изречения принципа на начинанието:Не става въпрос за никакви подаръци, просто се събират определен брой хора( да речем 12), уговарят се за крайна сума която ще се събира(примерно 12оолв).Сумата се разпределя, и всеки участник внася по 100лв всеки месец.За да е всичко изрядно се разиграва нещо като томбола, всеки си тегли номера за редоследа на получаването на парите...Желателно е участващите да са над 18 и да имат постояни доходи...Това е...Някой ще каже "кво ме топли мен ако съм на дванаесто място"..., да така е ,ама имаш шанс да си и на първо място, освен това играта е за хора с меки сърца, не за сметкаджии и лихвари...За подробности може да ми пишете на ЛС. Аиде, още един път ЧНГ и много творчески успехи!
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Бе,не че нещо се заяждам,ама китара се избира по слух,едно старо (недълбано),добре изсъхнало с времето Студио не звучи по зле от нов Традишънъл,да не кажа и по-добре.Ясно ,че сме бренд-слейвс,но инструмента те отнася със саунд,не с външен вид..а комунизъма го има само у БГ,ма нещо не връзва Оф топик Позволи ми най учтиво, но пък съвсем убедено да не се съглася. Имал съм 2 броя Студио и 3 Стандарта и от тази гледна точка имам доста преки наблюдения. При това въобще не ме интересува коя китара има кантове и коя не. Само саунда Честита нова година Ч.Н.Г. Май всичко е въпрос на вкус и предпочитания,но старите тежки гибсъни имат много по-пробивен в микса/бенда тон и повече състейн,имах ново Студио (chambered body),сега съм с 90-тарско - е дъртото звучи по-здраво и това е..,и вокала от групата ми го каза,и приятелката ми,дето нищо не разбират от китари,но такива мнения са най-ценни,защото нямат професионални изкривявания или пристрасност. Ето едно сравнително клипче ,на кой каквото му харесва е най-важното- Бая оспамихме темата.. Мир и Любов да има!
solo5 Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Значи записваме се определено количество хора, да речем за срок от един месец...Правим листа на чакащи и желаещи за закупуване на инструмент, техника или звукозаписно студио...Правим таван на исканите пари,които ще определят шефовете на сайта и правим вноски, дневни, седмични или месечни...По този начин(според мен)след определено време всеки записал се ще има шанс да се сдобие с мечтата си много по бързо... това си е жива пирамида баце по тая схема някой ще вземат, а последните от чакащите ще пият по една студена вода
Recommended Posts