Jump to content
Българският форум за музиканти

Blus4e


kiusha82

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Тия дни ми попадна един Fender Stratocaster (досега не бях подрънчавал по обстойно на такава китара), поджемих върху бекинг трака и ей го какво се получи - <<Цък>>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Стра-хот-но! Ти и този Fender фатално сте се срещнали... :thumbs_up:

Освен това, окончателно прегряха комуникациите - натиснах бутона за Download и гледай какво ми написа 4shared:

Server downloading session limit is reached. Please try again in a few minutes.

Пак отивам да опитваааам...

Размазващ тейк! :hysterical:

 

Редактирано от Angelina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Деляне- много добре изсвирено. И звукът не е лош, но Страт-ът може и по-добре да звучи: имаш нещо в чейна си май, което не помага за идеален тон в този конкретен случай?

 

@Кольо - изпуснал бях твоя тейк и коментарите. Тонът ме зачуди що за китара е това (очаквах Фендер) и първото, за което се сетих са разните полукухи Гибсъни, с които Клептън свири най-най-блусарските си неща; после видях обяснението. Тия Ямах-и са трепачи, наистина! (Имам двама познати с такива и съм си играл с голям кеф - и пичовете не ги дават и за 2 ES-a).

 

На каква комбинация от адаптери го записа - и да си сплитвал случайно намотките? (Щото ми се чу като сингъл койл та дори - преди да обясниш - щях да питам как извади с Фендера тоя звук... ). Звукът е убийствен (както и свиренето, де).

 

Интересно - и аз като (опитвам да) свиря SRV, все с пръсти го правя - не с показалеца (Албърт Колинз пиниз, дето и Стиви разправят ползвал), ами с всички пръсти - къде както падне. Струва ми се, че това по-добре позволява да се свири с неговата рядка ярост (не че и с перо не може да се разруши една китара при желание :greenangel: )

 

Блус4е, а?! Ей това му е хубавото на блуса, че от едно просто нещо може много да се изкара. Давайте още!

 

:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

 

От Под-а ще да е. Щях да кажа, че ми звучи като процесор, но мислех да е по-скоро компютърна симулация. Не ме разбирай грешно - не е лош тона, но на отличното ти свирене подобава още по-добър (тон 'със зъби' както му казват, този е украсен, но малко беззъб). Какво точно си набрал на Под-а? (Освен амп симулация имаш и някакви ефекти май, а те най-пакостят на тона, далече са от аналоговите камиончета. Не пусна ли някакъв модулиращ ефект по ено време - хорус или нещо подобно?)...

 

Иначе 'жицата' и 'хватките' (все много яки!) отвличат слушателя от тона, аз май издребнявам - извинявай.

 

Супер свирене! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Бицев - Благодаря ти много за отделеното време и внимание и съм поласкан, макар да ми е трудно да се съглася с такива суперлативи. :greenangel:

 

Мисля, че изполвах някаква симулация на Plexi и по едно време има Chorus ... после вместо Chorus - Phaser. Аз също не смятам, че съм постигнал особено добър звук ... но и от друга страна POD-а го възприемам като средство, с което по-скоро нахвърлям насоки и идеи с "вършещ работа" звук без да се вдига много шум.

 

Съжалявам ако се е получил малко off-topic.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Ей т'ва е тон 'със зъби' - ако още малко му дадеш и ще те ухапе! (И жиците си ги бива, много даже, и не оставят много съмнение за влиянията; но понеже по-горе стана дума за тон... )

 

:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.