Acei Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 (Редактирано) аз я имах тази кремона в бяло бих казал, че беше много прилична китара иникога не съм имал проблем с нея а и електрониката на моята беше по-различна клик върху бяла кремонка в действие забележете на снимката изключително дъртия бас орфей на бассиста Редактирано Януари 3, 2010 от Acei Цитирай
Icarus Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Свирил съм на един камион кремони, накрая остана само една класичка, първата ми собствена китарка: Цитирай
Slav Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 ^И аз съм с подобна. На това нещо се научих да свиря. Цитирай
Acei Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 по между другото ако проследите линка, който съм дал да се види моята хубавица, ще стигнете до песни записвани именно с тази бяла кремонка Цитирай
djbnz Отговорено Януари 3, 2010 Автор Отговорено Януари 3, 2010 ^Tвойта е доста добра, но май е с по-хубавата електроника. Цитирай
Icarus Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 ^И аз съм с подобна. На това нещо се научих да свиря. Те не се оказаха лоши тия китарки, някъде началото на 2000-та произведени, ако не се лъжа. Това се води Popular Series, P650, с тяло от орехов ламинат. Имаше и с масивен капак, и с масивен капак+гръб+царги, но нямахме прекалено много парички за отделяне. А и като първа китара. Аз точно оня ден пак си я изрових. На моята фретборда е изтъркан в ла минор пентатоника в общи линии, че и други неща се мъчех да свиря освен класика Цитирай
Acei Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 ^Tвойта е доста добра, но май е с по-хубавата електроника. не знам дали е по-добра само знам, че вършеше прекрасна работа поздравления за готината темичка Цитирай
Slav Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 ^^Моята е произведена 2004 ако не се лъжа, тялото е от махагон. Добро говедо като за първа китара. Цитирай
kanavkaa Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Това ми беше първата ел.к-а ,,, макар и грифът й по дебелина да наподобява дръжката на мотиката на село, за мене това е голяма китара ,, наистина ми бе удобна .... Icarus-e и тебе съм те виждал с такава навремето по гимназиалните изяви Цитирай
Paldi Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Те ви един орфей! Със сменени адаптери,електроника и струнник понеже оригиналния го няма .. Май и ключовете бяха сменяни .Абе баталник накратко! 1 Цитирай
Acei Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 След дълго издирване на информация и снимка ето най-първата ми електрическа китара, която големия ми брат ми подари Орфей телекастър http://cheesyguitars.com/orfeus_tele.html нямаше жак, а беще с букса с три крачета нямам вече спомени какво беше да свириш на този инструмент само си спомням, че три дни не спах и не ядох и не пих само с нея се занимавах и накрая баща ми ме цапрдоса по главата и ме извади от унеса отделно имах тази китара за кратко http://cheesyguitars.com/orfeus_gibson.html подарих я на един приятел и до колкото знам той още свири с нея отделно виждал съм и съм пипал ето този http://cheesyguitars.com/orfeus_plovdiv_bass.html Имал съм и още една много стара Кремона акустично електрическа, като намеря снимка ще ви напиша исторята, от всичките ми китари беше най-добрата айде със здраве Цитирай
Icarus Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 Icarus-e и тебе съм те виждал с такава навремето по гимназиалните изяви Ама какво ми разправяш, много рокендрол беше хавата тогава... Само че моята беше с по-така електрониката, мисля Дето е хасъл гибсънска :greenangel: Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 Ако говорим за серийни китарки доста от кремонките с пластмасови струни звучат добре за парите си. Още си къткам една в офиса да си подрънквам някоя самбичка като ми дотежи бачкането Не съм имал но съм попипвал доста правени електрически, някои от тях са просто престъпно добри. Еваларката на майсторите ... БДУ не че се заяждам ама що толкова сиренца? Наистина ли сте им фенове на тези китари? Знам че имат сантиментална стойност но това определено не ме прави фен (първата ми електрическа беше орфендерче но беше супер фалшива и доста объркваща за нетренирано ухо). Цитирай
djbnz Отговорено Януари 8, 2010 Автор Отговорено Януари 8, 2010 ^Аз лично съм фен на българските китари. НЕ съм професионалист, нито някакав велик разбирач, но особено мойта си я харесвам много . Има недостатъци разбира се, но всичко е поправимо. Според мен, грифът е прекалено дебел и самата електроника не е много добра. На акустика обаче... Ако има хубави струни (подразбира се и нови) ми звучи много приятно. Може би най-ясно звучащата китара, която съм чувал, когато не е включена в AMP и доста силно също. Пробвал съм кирати за по 450-500лв., които на акустика звучат много по-лошо от Кремонката за 100 лв. Цитирай
Мурзилка Отговорено Януари 8, 2010 Отговорено Януари 8, 2010 Имах такава, черна, ама ми я свиха Цитирай
Recommended Posts