Jump to content
Българският форум за музиканти

Събиране на парчета от Pdf на една страница


Recommended Posts

абе не е пряко свързано с музицирането, ама има общо. значи нали от tonepad дават шаблони за платки, които направо могат да се разпечатат, в pdf формат. проблемът е, че въпросните заемат 5-20% от страницата, а останалото пространство е пълно с други работи. а гланцовата хартия и тонерът пари струват. има ли как без сериозна загуба в качеството и без да се развали оразмеряването да взема n на брой пъти шаблона от единия файл и m пъти шаблона от другия файл и да си ги наредя компактно на една страничка, която вече да си разпечатам и да си нарежа? пробвах да импортирам pdf-а в корел, ама бил защитен с парола, тяхната сметчица. я кажете някой чалъм...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принтираш на нормален лист... режеш гланцова хартия колкото ти е платката, залеппяш върху листа, принтираш пак, върху листа с залепената гланцова хартия... готово :D

 

Само направи няколко сухии копия с нормална хартия, да видиш как е организицията... ако не ти се принтира хубаво на гланцовата, шкурка 360 или 600, спирт, и пак лепиш и пробваш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я го метни насам да видя дали не мога да го сборя.

Едит: пусни на лично линкче къде си качил файла.

 

П.С. Краен вариант ти е да го метнеш във Фотошоп и да го растеризираш на едно 600dpi и от там вече режеш и кълцаш как ти дойде.

Редактирано от Pandemonium
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начини има.

Можеш да подходиш по 2 начина:

 

1: Инсталираш си виртуален ПДФ принтер, разпечатваш пдф-а в пдф и вече ще имаш незащитен с парола пдф от който с подходяща програма за векторна обработка - корел или илюстратор например си редиш което както си искаш

 

2: хакваш пдф-а с Advanced PDF Password Recovery и пак имаш незащитен файл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Адоби Илюстрейтър импортва ПЕРФЕКТНО тия файлове от Tonepad и можеш да си ги правиш каквоти си искаш. Аз лично си копирам само платката за пренос и в нов файл слагам 4/6 копийца, принтвам, ецвам и така... :greenangel:

Ако има парола, Никифена каза как става трика. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един вариант и от мен.

 

Увеличаваш пдф-а докато почти запълни екрана.

Натискаш Prt Sc от клавиатурата и пействаш във Фотошоп или подобна.

Обрязваш картинката по контура и я записваш във формат BMP.

Внасяш файла в Sprint Layout, мащабираш картинката и преначертаваш платката отгоре.

По този начин след това имаш нормално начертана платка, с която можеш да правиш каквото си искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И най-разумния според мен ... кви са тия хаквания кви виртуални принтери кви чудесии. Правиш един скрийншот (дали с програма, дали със print screen бутона на клавиатурата) отваряш го във която и да е програма свързана с графична обработка (paint например) и просто отрязваш останалата част ненужната. Ако си вземеш програма за скрийншоти (Snagit) процеса с отварянето в графичен редактор ще се съкрати, защото той може да снима избрана от теб област от монитора. Записваш си снимчицата (не е особено важно в какъв формат), copy-paste във word документ колкото искаш и --> print. Лесно нали?

 

Друго важно нещо , за да не си играеш с преоразмерявания и т.н. обикновено платките в tonepad са READY TO TRANSFER, тоест имат си мащабче и то си е готово, само трябва когато си отворил pdf файла приближението му да бъде на 100 % (тоест актуалния размер) за да излезе скрийншота ти с верен мащаб. И това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не съм съвсем съгласен. На че така не става, но това е най-лесният начин да сбъркаш размерите, особено ако нямаш особен опит в тия неща - екранът е на 92 дпи, а файла за печат трябва да е поне 200 дпи, т.е. ако го пляснеш директно със сигурност ще се осерат нещата. Освен това растеризирането на векторни изображения си е малко ламерски подход, така че аз лично бих препоръчал по-горните методи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^+1

при растерите вероятността да объркаш при мащабиране е по-голям, докато при векторите не е така. Растерите дават по-назъбен контур, докато вектора не. Този метод с мащабирането и принт скриин не става за проекти с голяма платка и тънки писти, Най-малкото платката няма да се събере на един екран и ще трябва няколко принтскриина, напасване, мащабиране. Възможността за грешка се натрупва.

 

Най-доброто решение според мен си остава вектора. Не случайно програмите за платки освен експорт към gerber имат и експорт към пдф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета тия работи ако ставаха с print screen, целия предпечатен бранш да е останал безработен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност си има начини да се внесе ПДФ в PSB Layout-a, поне с Алтиум Дизайнер аз съм го правил, но при такива операции вероятността да се осере нещо е още по-голяма, така че ако платката не е особено сложна е по-добре да се "прерисува".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.