Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

След малко игра извода:

http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/quickkx.htm

това супер много помага! Сега всичките входове си бачкат добре. Да е жив и здрав Baby Thomas и по-почно старите му постове :thumbs_up::)

• 2 months later...
  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

кви настройки толкова правите по тия kX бе хора? сейвате си default схемата, за да не пищите после, че я няма, давате clear DSP, отивате в подраздел ProFX и правите следния сетъп:

1.jpg

а ако само свирите без да записвате:

2.jpg

горния src e FXBUS 0/1, а долния е line-in.

• 2 weeks later...
Отговорено

С настройката от първата картинка най-вероятно докато бичиш през хост-програмата си (например безапелационната програма Reaper) и си инсъртнал някъв китарен плъгин (Guitar Rig, Amplutube, TH1, ReValver) ще чуваш и чистата си китара както влиза в компа (ако не заглушаваш ръчно всеки път IS2 канала на AC97 In 2 входа през Kx Миксера), прав съм нали! :thumbs_up:

Вече е налична версия 3550 на kX драйвера. Който се интересува - лично съобщение. Добре де, айде. Внимателно си вижде операционната система и някои особености с Vista и Winдоюс 7:

http://www.driverheaven.net/general-discus...ed-x86-x64.html

След него е препоръчително да си изтеглите и FxPro модула оттук:

http://www.driverheaven.net/effects-dsp/70...l-mx6-ac97.html

Махате предния FxPro.xkl файл (най-добре го архивирайте някъде) и...

Слагате новия в папката на инсталирания вече драйвер и с десен бутон му давате Register.

Оттам насетне трябва да видите кои модули за вход и изход съответстват на вашата карта с проба-грешка или лутане из същия форум, откъдето давам линковете. Не сте малки, оправяйте се. ;)

Отговорено
С настройката от първата картинка най-вероятно докато бичиш през хост-програмата си (например безапелационната програма Reaper) и си инсъртнал някъв китарен плъгин (Guitar Rig, Amplutube, TH1, ReValver) ще чуваш и чистата си китара както влиза в компа (ако не заглушаваш ръчно всеки път IS2 канала на AC97 In 2 входа през Kx Миксера), прав съм нали! :greenangel:

ами той line in канала винаги си е mute-нат. иначе се обезмисля втория скрийншот :greenball:.

искам да добавя само, че ако искате да записвате през Wavelab или да използвате Specrum Analyser, като Pinguin Audio Meter, е хубаво да свържете src-а ма line in-а с последните два pin-a от k1it. с други думи - no asio.

• 2 months later...
Отговорено

Картата е SB0400 - Sound Blaster Audigy 2 Value

Сложих KX драйверите, но нещо не можах да звукна. Настроил съм reaper да ползва КX и ASIO и до тук. Разглеждах менюто на драйверите обаче малко сложно ми дойде. Някой може ли да ме светне как да си подкарам line in? Пробвах във всички дупки по картата, но в рийпър нямаше индикация да има сигнал. 10x

200848172763.jpg

Отговорено

Не ми се ще да те обезнадеждавам, но твоята карта частчно се поддържа от иначе този великолепен драйвер за Creative аудио карти. Ето виж сам:

http://kb.kxproject.lugosoft.com/list.html

Partially Supported

Soundblaster Audigy 2 Value SB0400 10k2 7.1, I2S Codec Present, mostly supported

Принципно не би трябвало да имаш нещо фатално несъвместимо, затова ми пиши на лично съобщение и ще ти помогна в skype. :offtopic-001:

Отговорено (Редактирано)

Мисля че намерих отговор на моя въпрос. Ако може някой мод да затрие темата че стана безсмислена. 10x

dsp_simple2.jpg

Редактирано от bluelemon
Отговорено

Значи ето докъде стигнах

Уинампа свири, Като заредя трак във рийпър също свири и то през ASIO, обаче сигнал от лайн ина така и не можах да вкарам. Почвам да си мисля или че не ми засича линейния вход или кабел. Ама с този кабел си свирих в картата на дъното. Обикновен моножак малък. Какво пропускам?

31780512.jpg

Отговорено

Да помагам ли или пак сам ще мотаеш реални и виртуални кабели, че като гледам какви ги усукваш и размотаваш...

Довери се на пробвалия. Ще ти обясня всичко от - до. По скайп.

Отговорено

Там където ти е AC97 в миксера, избери входа от който ще записваш и цъкни Gain да ти е пуснато, дори да е на минимум, но да е активно. На Recording мисля, че AC97 трябва да е активно. Разцъкай там.