Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравйте,отскоро започнах отново да свиря на китара въпреки че нямам много време за това.По принцип свиря на класическа китара и съм още в началото, но ми се иска да си взема и електрическа китара.Харесвам моделите тип Les Paul,защото ми се струва че дават възможност за свирене на повече стилове и съм се спрял конкретно на esp ec 50 и cort M600 по финансови съображения, дори ще се пробвам с втора употреба.Ще се радвам на професионалните ви съвети, може би съм пропуснал още много подробности.Благодадря предварително! :)

Отговорено

ESP EC-50 си е ниския клас китара на LTD. А и върха му е много, много гадно отрязан. Също адаптрите никой не ти дава гаранция, освен името на марката. М600 според мен е правилния избор, първо че адаптрите са EMG-HZ-та, второ е по-красиво и трето иди в Динакорд и пробвай. Гаранция, че ще успееш да избереш.

Но М600 на старо... малко трудничко.

Отговорено

Като горд собственик на ЕС 50 държа да отбележа че китарата съвсем не е лоша за класа си въпреки мненията на колегите. За да няма съмнения искам да кажа че свиря на китара повече от 30 години и през ръцете ми са минали доста китари . В момента имам 3 и едната от тях е именно ЕС 50. Адаптерите и са лх150 каквито се монтират и на доста по- високите класове лтд. На тази цена едва ли може да се намери по-добра китара за метал. Ако някой иска да чуе звучи ето така http://www.esnips.com/doc/6b5cf0a8-1795-4c...f5b66/Jam-Metal

Отговорено

Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него ;)

Виж и Cort KX1Q, който е със strings through body.

Отговорено

Благодаря на всички за мненията.Аз също харесвам повече cort-а и ще отида да го пробвам наживо в динакорд.Само трябва да събера парички,че тази криза ми разказа и на мен играта <_< Поздрави на всички :offtopic-001:

Отговорено
Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него :offtopic-001:

А съответния Корт колко върви, защото ценовата листа на Динакорд е толкова изчерпателна...

Отговорено
Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него :offtopic-001:

А съответния Корт колко върви, защото ценовата листа на Динакорд е толкова изчерпателна...

Мисля, че беше нещо от рода на 300-400 лева,но не съм сигурен :offtopic-001: Аз бих ти предложил EVL серията на Корт, но става само за метъл :/

Късмет с избора!

Отговорено (Редактирано)

Cort KX1Q:

ЕТО ЛИНК към подробна информация за китарката.

Малко информация от първа ръка:

*Махах адаптерите за да видя дървото - Наистина е от солиден махагон и тежи, та си таковала таковата... :)

*Има много удобен Set-in гриф, с много комфортен (поне за мен) радиус. Определено ми е по-удобна от Ibanez-а ми, а и много лесно се стига до последните прагчета, защото няма голяма сглобка между тялото и грифа.

*Има доста състейн. TOM бриджът е Tonepros лицензиран и се "заключва" така че да не мърда, да трака и да изпада когато се махнат струните.

*Адаптерчетата са със системата Quick Connect на EMG, с висок output, но не са толкова "изпържени, колкото Infinity 3 и 4 на Ibanez-a, което на мен повече ми харесва.

*Кухината на потенциометрите, жака и превключвателчето е пръскана с проводяща боя за екранизация. Китарата не е шумна.

*Quilted top-ът обаче не е солидно парче клен, а е само фурнир, който е почти само за украса, едва ли има някакво влияние върху звука, затова като се прави звук, китарата носи малко повече високи.

Ето и един бърз поглед (макар и не много детайлен :surprise: ) :

ЦЪК

Купих я чисто нова от Dynacord за 550 лв преди около...4-5-6 месеца.

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

Хехехе, изглежда M-600 не се различава много от KX1Q-то. Обаче е важно да се спомене и че M-600 има push/pull опция на тон пота, която дели адаптерите на единични, което е много готино. Тялото, поне на моята, също е махагоново, грифа е доста удобен - води се modern C shape, което значи, че е по - тънък от айбанеския гриф, но не по - дебел от... от някой по - дебел гриф. Друго нещо, което не е чак толкова важно, но говори доста е, че китарата беше добре сетъпната както я взех от магазина - не дращеха прагчета, беше интонирана и тн., а това не се случва особено често си мисля.

@SomeoneElse - Ако беше една идея по - близо, без право на обжалване, щях да те замъкна към някоя репетиционна да ги сборим една до друга(и евентуално да се черпим бири), ама не си, а пък в това време с китара не се пътува... :) :)