sw1tched Публикувано Декември 13, 2009 Публикувано Декември 13, 2009 Микса е в напреднал стадий, но мненията са добре дошли. Download Ето и обновен вариант
Black Bird Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Има дупка в ниските около 130-150 хц, в смисъл вдигни баса. Виж микса с SPAN и го сравни с последния албум на Green Day и Парамор смесени от CLA. Иначе кефи
sw1tched Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Мерси Нова версия, мисля че звучи по пълно, не знам дали избиват ниските обаче. Вариант 2
yellow nEuphoria Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Бива микса, супер е Вдигни само вокалите малко, не като ниво ами малко средите, много са назад
inqubus Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Да, вокалите трябва да се вдигнат малко...Басът е добре сега, макар да ми се губи(малко) тоналнo, но в микса е може би добре. С какво си записвал китарите?
sw1tched Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Вариант 3 С какво си записвал китарите? 2 писти Garland с импулс + 2 писти 5150 -> Framus Dragon 4x12" -> Sm57
KeRRANGKid Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 (Редактирано) Казвам си мнението изцяло като слушател. Балансът на барабаните и баса е чудесен. Фусчето ревербира доста и се набива малко като изкуствено. Китарният тон, за апаратурата, която описваш е мали-мали Дано не го чуят Framus. Но тук нещата, естествено, опират до вкус. Вокалите продължават да са малко по-напред, отколкото е приятно. Просто ги смъкни още съвсем малко, така че когато се чува само инструментала и изведнъж влизат вокалите, това да става плавно. Звукът е доста студен и няма плътност, но може би такъв го искате. Балансът е добре, това е важното. Като намалиш вокалите, ще имаш стабилна основа за подобрения. Успех! Редактирано Декември 13, 2009 от KeRRANGKid
sw1tched Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Фуса е истински, но за съжаление неподходящ, прекалено силен чинел. Не съм сигурен, че разбирам какво имаш предвид под "мали-мали" и какво за Framus? Вокалите досега бяха малко по-тихи отколко трябва, как "продължават" да са по-напред, спрямо кой вариант? "Студен" и "плътен" са ми малко абстрактни и не знам на какво се основаваш. Пояснявам, че отговора ми не цели да те обижда или да омаловажава мнението ти, просто се опитвам да получа недвусмислена и обоснована информация. Благодаря за помощта, особено на Blackbird за добрия съвет
Ивелин Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Относно вокалите - чух първо 3-тия вариант и ми се сториха много малко напред... след това чух 2-рия и там ми потъваха. Не знам какво си правил - като че ли си им вдигнал презънса в 3-тия вариант, но ако е направиш нещо средно м/у 2 и 3 ще е супер според мен. п.п. Не знам защо китарите ми звучат малко среднисто на малки говорители? Редактирано Декември 14, 2009 от Ивелин
Guest Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Моето лично и непрофесионално мнение , е че третия вариант е много добър. Успех с начинанието.
KeRRANGKid Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Огромен напредък! Така вече е страхотно. Единствено snare-а малко ми бие на звука на Ларс Улрих от Live Shit, тоест звучи малко по-плътно и обемно от необходимото, но това го чети като незначителна критика. А, и соло китарата малко потъва под вокала. Впрочем, не се страхувай от абстрактните понятия - смесването не е само математика, питай Sneap ;] Редактирано Декември 14, 2009 от KeRRANGKid
Ивелин Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 На мен още повече ми харесва така, но сега се заслушах във вокала през шумната (с отворен фус) и тихата (затворен) - има разлики в нивото - в шумната вокала е леко вътре в микса, а в тихата леко изкача. Както и беквокала ми се стори леко силен, но може да е, защото основния на това място пее ниско... Мисля би било добре още компресия на основния вокал.
Pif Отговорено Януари 15, 2010 Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) Процесът е: Честотна корекция, компресия, смесване а не смесване и след това компресия. Максимайзери, компресори, мултибанд лимитери и т.н са неща ползващи се при мастерирането. Те не бива да се използват по време на смесването защото водят до грешна представа и се получават грешките които се чуват в това парче. Чух само последният вариянт. Отново в областта на ниските е пълна боза. Трябва доста да се понапънеш слухово и е герейство да чуеш какво става. Нещата си пречат и то много здраво. Всичко в това парче се случва в един честотен диапазон 200-800 херца. Ако го приемем като грешка при композирането - тя може да бъде избегната при свиренето или в краен случай при смесването. Но в този пример липсва каквато и дае намеса на лице с длъжност ТОНРЕЖИСЬОР. Те затова му викат режисьор - защото режисира събитията. С малко играчка по екуилайзерите и каналните компресори ще стане - но трябва да се слуша сухо - без ревърб, без мастер компресор, без максимайзери и т.н. П.П. Този стил на пеене (постановка и техника която има певеца) не предполага толкова прекомпресирано и напомпано звучене. Или певеца да го изпее по нахакано или парчето да се съобрази с неговите възможности. Сега в областта на средите пеенето здраво диша заради прекомпресиране на целия микс. Редактирано Януари 15, 2010 от Pif
sw1tched Отговорено Януари 15, 2010 Автор Отговорено Януари 15, 2010 Процесът и в този случай е честотна корекция, компресия, смесване, но към това се налага да добавям и псевдо-мастъринг, за могат слушателите да имат адекватно мнение, когато правят сравнение с вече мастерирани песни. И най-добрия микс да пуснеш 90% от хората ще кажат, че не струва, защото го сравняват с песни чиито средни RMS стойности са от -9дб нагоре. Съгласен съм, че вокалите са прекалено компресирани и това е оправено в актуалната версия, която обаче не е завършена, все още. Всичко в това парче се случва в един честотен диапазон 200-800 херца Подозирам, че имаш трилентови колони, но им работи само по един от говорителите Но в този пример липсва каквато и дае намеса на лице с длъжност ТОНРЕЖИСЬОР
Recommended Posts